Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlci z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (186)

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

miluju příběhy, které se ve filmu potkávají, splétají a nakonec se nějak protínají, (proto jsem si zamilovala i Lásku nebeskou, i když je to romantický film). No a protože tenhle film je celkem dost povedený a já už jsem vzala romantiku a vztahy trochu na milost, (jednou za půl roku neuškodí) tak jsem spokojená, neurazilo, pobavilo i dojalo, co víc chtít... A víš, že v hitrádiu říkali, že film Přání Ježíškovi dostal od Bloodcountes čtyři z pěti ? Nooo, to je opravdu hodně! ()

earl hickey 

všechny recenze uživatele

Nebyl to špatný film, bohužel je to jenom remake polského skvělého filmu a v tom já vidím problém. Nejsem jsem si jistý, jestli všechny ty příběhy byli i v noci plné zázraků, ale co si pamatuju, tak většinou jo. Určitě bych neřešil věci jestli je to možné nebo nemožné, protože se jedná o vánoční pohádku pro dospělé. Určitě doporučuji shlédnout polský originál. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

srovnávat Přání Ježíškovi s Láskou Nebeskou je stejné asi jako srovnávat Byl jednou jeden polda s Policejní akademií. Jádro filmů si je v lecčems podobné, nicméně výsledek rozhodně není stejný. Tyhle vánoční mozaiky jsou samozřejmě divácky vděčné a i v těch slabších se dá najít něco co pobaví, nebo zahřeje u srdíčka, což platí i tady. Pár vtipných momentů (primárně v podání dua Holubová Dušek), nějaký ten humor z prvního stupně základní školy (Olík co má kolík) a trocha těch emocích a ne úplně funkční romantiky. Je celkem smutné, že k tomu aby Marta Ferencová konečně natočila film na který se dá koukat bez větší psychické újmy musela úplně rezignovat na originalitu a musela obšlehnout polský originál. Ve finále ani to ovšem neudělala úplně dobře, jelikož Přání Ježíškovi přes veškerou snahu působí nepřirozeně a strojeně (z nejednoho dialogu sem měl pomalu vyrážku, protože takhle prostě normální lidi nekomunikují)...50% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Mnohé situace jsou sice extrémně nereálné, na druhou stranu čiší z filmu pozitivní emoce, štěstí a naděje. Na Vánoce ideální kombinace. Obsazení mě více než potěšilo, v sebemenší roli zajímavý či známý herec nebo herečka. Navíc i děti zahrály uvěřitelně, což u nás nebývá zvykem. Rád se podívám opět. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Mohl bych s potěšením konstatovat, že se konečně podařilo natočit první skutečně funkční český vánoční film, který neuráží, ale dokonce potěší, jenže to by ten film nesměl být jen tupě doslovnou kopií skvělého polského originálu - Noc plná zázraků (2011). Navíc kopií, která nepřidává vůbec nic nového, nic navíc, nic čeho by se mi nedostalo v lepším provedení už v původním polském filmu. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (9)

  • „Přání Ježíškovi přináší spletenec několika příběhů, které se mohou stát kdykoliv a komukoliv z nás,“ uvedl producent Adam Dvořák. (SONY_)
  • Během závěrečných titulků můžeme vidět další scény. (griph)
  • Santa Claus (Petr Vaněk) chce po bezprizorním chlapci, který mu předtím sebral mobil, alespoň číslo na svou bohatou milenku. Chlapec mu jej nakonec v rychlosti nadiktuje, Santa si jej kupodivu zapamatuje, vzápětí vytočí a dokonce se dovolá. Číslo ovšem nebylo devítimístné, nýbrž jenom osmimístné. (charles3)

Reklama

Reklama