Reklama

Reklama

Ten den by proběhl jako každý jiný, kdyby se na nebi neobjevilo „cosi“, co sourozencům Haywoodovým zabilo otce. Bylo to UFO? Nebo je vysvětlení mnohem racionálnější? Nikdo nic neví. Zjevné je jen to, že to, co se děje v okolí malé koňské farmy, na níž OJ (Daniel Kaluuya) a Emerald (Keke Palmer) žijí, je čím dál znepokojivější a nabírá to na obrátkách. Zatímco oči senzacechtivých amatérských ufologů a záhadologů se upírají k nebi ve snaze alespoň krátce zahlédnout kousek létajícího talíře, Haywoodovi klopí zraky k zemi. Kdo se na ně nedívá, toho přece neunesou. Nebo že by pravidla neplatila? (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (501)

lamps 

všechny recenze uživatele

Hravé, ale bez koulí a pořádného vyústění. Peele se zase tváří, že hromadí veškerý důvtip světa pro strhující finále, jenže v součtu jen trpělivě škádlí a netne do živého. Podnětů se sešla spousta a hlavně navázání na dějiny filmového záznamu a jeho reprezentativní či mediální funkci cením, leč značně větší požitek jsem měl z mysterióznějších a přitom přízemnějších Znamení.. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Třetí díl z dílny Jordana Peela, který i přes jasně rozpoznatelný rukopis a značku dodává po třetí horor z jiného doušku! Moderní čelisti s Peelovým typickým komentářem! Myslím si, že už není třeba moc rozebírát režisérovu precizní práci s herci a kamerou, díky které vždy předá ty správné emoce a pocity! Bravurní hrátky s tajemnem a napětím pozdvižené kretivním zpracováním a nebo nápady. Vše podrtženo dokonalou práci se zvuky a tichem! Co ale oceňuju nejvíc je práce na dvou rovinnách, kdy to funguje i jako přímočarý snímek i jako film nabízející toho víc pro lidi, kteří chtějí víc. Témata fascinace senzacemi a posedlostí sledovat věci, o kterých ví že by sledovat neměli, využití zvířat pro zábavu, komentář hollywoodu. To vše tu rozvádí Jordan skrze celou stopáž. Je tu pár momentů, kdy se film lehce táhne a pár rozhodnutí, které nejsou tak silně opřené, ale mimo to se jedná o bravůrní film s propracovaným scénářem, který díky své práci s přípravou půdy a následním zučtováním dělá z hrdinů chytré postavy se zaslouženými chvílemi a momenty a né jenom blbce typického hororového Béčka! 8,5/10! ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Další ze vzácnejch filmů, kterej buduje atmosféru, postavy, svět, příběh a poselství skrze drobný detaily mimo focus kamery, který ale českej divák nemá šanci spatřit, protože je až příliš orientovanej na jedničky a nuly (který tady téměř absentujou), je nepozornej, nevyspělej a primitivní. A tak se další mistrovskej spektákl s notnou uměleckou hodnotou utápí v modři csdf, zatímco nahoře probíhají pyžamový párty současnýho konzumního diváctva - kdo tomu propadne, toho to pozře. Sláva analogu! ()

Toren 

všechny recenze uživatele

8,5/10. Jordan Peele to dokázal. Lidstvo se od nepaměti žene za spektáklem a je fascinováno něčím novým a doposud nepoznaným... no a NOPE tyhle myšlenky fantasticky rozebírá hned na několik rovinách, zatímco nezapomíná předkládat technickou preciznost, opírat se o silné herecké výkony a u toho divácky bavit a děsit zároveň. Nepamatuji si, kdy jsem naposled sledoval "hororový" počin, který byl obsahem, audio vizuálem a tématy tak setsakra bohatý. Jakože wow. Fantastická jízda. Velká škoda, že to OPĚT náš konzum minulo. Ale to už je zdejší klasika. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

OK, sci-fi horor má solidní atmosféru a pečlivě buduje napětí. Monstrum je většinu času pouze tušené, ukáže se až v závěru a výtvarně se dost povedlo. Potěší účast kvalitních, leč neokoukaných herců. Návodný oslí můstek od současného dění do minulosti, a k jednomu podobnému incidentu, byl pečlivě rozfázovaný a ukazál ve flashbacích vždy jen to nezbytné. Takže divákovi je jasné, co se stalo, a jen trne, jak moc se toho ukáže v další vracečce. Velké plus za to, že ve filmu není žádný milostný motiv. _____ Otravovala mě však hudba, stejně jako postava uřvané a sobecké hrdinovy sestry a v některých pasážích vyčkávání jsem se chvilkama nudila. SHRNUTÍ: Věta: „On se na nás určitě z obláčku dívá…,“ může mít i úplně jiné vyznění, než si myslíte. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (28)

  • „Nope“ znamená „ne“, ale je to také akronym pro „not of planet earth“, což znamená „ne z planety Země“. (KaterinaSkop)
  • Jordan Peele v jednom rozhovoru prohlásil: „Film se nazývá Nope proto, že to bude prvotní reakce lidí po odchodu z kina na otázku, co si diváci o filmu myslí.“ (TheEvilTwin)
  • Kameraman Hoyte van Hoytema v jednom rozhovoru uvedl, že většina scén v noci nebo potmě se ve skutečnosti natáčela ve dne. (Amras)

Související novinky

Noc ve filmu Nene je jako žádná jiná

Noc ve filmu Nene je jako žádná jiná

19.09.2022

Přinejmenším filmoví fanoušci jistě dobře vědí, že noční scény se často točí ve dne. Používá se přitom technika zvaná „americká noc“, kdy se na záběry pořízené za denního světla aplikuje modrý filtr,… (více)

Míří k nám další velká streamovací služba

Míří k nám další velká streamovací služba

11.09.2022

V Česku je dnes možné předplatit si desítky streamovacích služeb, prorazit na poměrně saturovaném trhu se ale pokusí další. A může mít dobrou šanci na úspěch. Jde totiž o SkyShowtime, výsledek… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama