Reklama

Reklama

Atlas prokletých míst

(seriál)
  • Česko Místa stižená kletbou (více)
USA, 2020, 5x44 min

Produkce:

Brett O'Bourke

Obsahy(1)

Spisovatel a dobrodruh Sam Sheridan se vydává na nejzáhadnější místa naší planety, která jsou opředena tajemstvím a považována za prokletá. Historie i současnost těchto regionů je mnohdy poněkud temná a oplývá fascinujícími legendami. Sam s pomocí nejmodernějších vědeckých poznatků a prostředků analyzuje nebezpečí daných míst a vytváří zbrusu nový portrét oblastí a lidí, kteří je i přes mýtické prokletí obývají. (National Geographic)

(více)

Recenze (2)

nula87 

všechny recenze uživatele

Nevyrovnané - některé záhady jsou "zkoumány" na úrovni zájmového kroužku základní školy - moderátor je udiven, a tváří se, jakoby šlo o nějaké zásadní objevy. To se týká hlavně dílu o Rumunsku (v něm je navíc dost vyloženě WTF momentů, které snad nemohly být myšleny vážně) a Bermudském trojúhelníku. Na druhou stranu, převážně díly o Louisianě a West Virginii jsou fajn - i když se nakonec vlastně nejedná o zkoumání záhad a kleteb, ale o postupné devastaci životního prostředí a o vlivu a hamižnosti těžařských společností na úkor místních obyvatel. 60% ()

janesX 

všechny recenze uživatele

V jednej z epizód Sam Sheridan navštívi Bukurešť, aby sa tam viac dozvedel o tomto - vraj prekliatom mieste a o Vladovi "Napichovačovi". Polovica informácií, ktoré na miestach zistí, sú skôr domnienkami, ale to nevadí, aspoň tu je čo sledovať. V lese vedľa hlavného mesta sa Sam stretáva so svorkou cigánok, praktikujúcich oba druhy mágie. Jedna z mladších sa preriekne a prezrádza, že jej babička svojimi čarami zabila spústu ľudí. No, to posúdiť nevieme, ale účel to splnilo - dokument zaujme. Tiež sa dozvedáme, že v Rumunsku je toľko čarodejníc (tisíce), že im vláda musela zaviesť daňovú povinnosť. Prapodivná to krajina. ()

Reklama

Galerie (12)

Reklama

Reklama