Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poněkud idealistický rodinný film pojednává o malé Sáře, která vyrůstá bez otce a (z části i proto) má obrovské problémy ve škole. Jediným kamarádem, kterého má, je inteligentní hoch, který ji přivede na jedinou věc, která Sáře skutečně jde - šachy. Její matce se však ze zvláštních důvodů šachy vůbec nezamlouvají a dívce je radikálně zakazuje. Jenže ta je jimi i přesto naprosto okouzlena, a tak často utíká do svého šachového fantazijního světa. Aniž by to ze začátku vlastně tušila, láska ke hře jí nakonec přinese víc než jen zábavu a procvičení logiky. (vernerka)

(více)

Recenze (2)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Rozprávka o šachu mi pripomenula detstvo, keď som aj ja hrával šach. Pri prvej scéne s hovoriacimi figúrkami som sa zľakol, že to bude gýč. Hoci je fantazijna línia afektovaná, prekvapivo sa tvorcom podarilo udržať mieru afektu na znesiteľnej úrovni a naviac v reálnej dejovej línii hru použili na pár užitočných poučení. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Škoda, mohl to být celkem zdařilý rodinný film, nebýt rozvláčnosti děje a přemíry fiktivních scén. Tvůrci se měli raději zaměřit především na reálnou linii příběhu. To neustálé skákání z reálného světa do pohádkového mě dokázalo spíš odradit, než zaujmout. Střídání reálného děje s fiktivním mi nikdy moc nesedělo a zpravidla se filmům podobného ražení vyhýbám. 50% ()

Reklama

Reklama