Reklama

Reklama

Strážce tajemství

  • USA Little Secrets
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá nadaná houslistka, která odjíždí na letní soustředění před vystoupením s prestižním sanfranciským orchestrem, se ocitá v nezáviděníhodné situaci. Svěřené tajemství ji přivede k poznání, že za všechno se musí platit - a zdaleka ne jen penězi.  Čtrnáctiletá nadaná houslistka Emily Lindstromová odjíždí na letní soustředění, kde se má připravit na vystoupení s prestižním sanfranciským orchestrem. Dělá však i něco jiného - je Strážcem tajemství, která jí svěřují ostatní děti za 50 centů pod slibem, že je nikomu neprozradí. I ona sama jedno má - týká se Davida a jeho mladšího bratra Philipa ze sousedství. Jenže existuje tajemství, o němž se Emily raději nikdy neměla dovědět, protože ji přivede k poznání, že za všechno se musí platit - a zdaleka ne jen penězi. V hlavních rolích Evan Rachel Woodová, David Gallagher Michael Angarano a Vivica A. Foxová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak přesně tenhle druh rodinných odpočinkových filmů mám rád a pokud nejsou nějak vyloženě pokažené, tak z nich bývám hodně často nadšený a s výsledkem spokojený. A to je případ i filmu Strážce tajemství, který je vlastně dá se říci o věcech zcela nepodstatných, respektive nepodstatných pro dospělejší publikum, ale je zde úžasně popsaný dětský svět a dětské starosti, kdy leckdy malé děti dělají z některých problémů větší aféry, než jakými ve skutečnosti jsou. Jeden chlapec ukradne svému otci 20 dolarů, aby mu z nich koupil dárek k narozeninám, další chlapec zase rozbil vzácnou přes sto let starou šachovou figurku, jedna holčička si zase tajně začala domů vodit živé kočičky, i když její sestra má alergii. To jsou jen některé z problémů, které se v tomto filmu řeší, ale právě v těchto problémech vyděných dětskýma očima spočívá jakési zvláštní kouzlo celého filmu. Samozřejmě film má i hlavní hrdinku, kterou naprosto úžasně ztvárnila mladá Evan Rachel Wood, která už během svého dospívání byla hodně krásná, a zdatnými spoluhráči jí pak jsou mladý Michael Angarano (kterého jsem už zaregistroval ve filmech Škola superhrdinů či Poslední přání) a David Gallagher, kterého znám pouze z filmu Vánoční přání Richieho Riche. Takže dětské herecké výkony, se kterými tento film stojí a padá, jsou naprosto perfektní a celý film dokázal úžasně potěšit a pohladit po duši. Tenhle film patří prostě k tomu lepšímu, co žánr rodinných filmů nabízí, a z toho důvodu uděluji zasloužené a vydřené čtyři hvězdy. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Oh Evan, how amazing she is... Tato dívka v každém filmu představuje své mimořádné kouzlo vycházející z její tváře. Aristokratická, porcelánová tvář, její výraz, modré oči a pohled, v němž jakoby se ukrýval magický vesmír zářící radostí, mučený ukrývanou bolestí a jakousi obrovskou hloubkou. Často působí jako ztracená či ukrytá v hloubce své vlastní krásy. Nedosažitelná a vzdálená. Jako děvče schopné udržet jakékoli tajemství, i poradit, vždy profesionální a respektovaná, s důmyslným systémem uchovávání "nezbytných věcí" svých zákazníků a jako vrba s výnosným zpovědním "byznysem," je skvělá. Její houslové party jsou kouzelné. Jako její kamarád se zde objevuje Michael Angarano, který je pro mě v každém filmu vždy milou osůbkou:) "Už nebudu krást tátovi peníze. Jednodušší je krást v obchodě." :) ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak som konečne na tejto stránke našiel tento film. Chvíľku mi to trvalo, lebo som si nevedel spomenúť ako sa v originále volal a ani na hercov som si nepamätal. Ale tak či tak, konečne ho môžem trošku okomentovať. Napriek tomu, že som ho naposledy videl asi niekedy pred 12-timi rokmi. Ale poďme na to. "Little Secrets" je pre mňa skutočne veľmi príjemným rodinným filmom, ktorý by som odporúčal vidieť asi každému. Má dobré srdečné momentky, má dobré vtipné momentky a súčasne si myslím, že má aj silné dramatické momentky. A mnoho tomu dáva práve Evan Rachel Wood, ktorá je absolútne fantastická v tejto role a každá jedna emócia, ktorú má zahrať pôsobí veľmi prirodzene. Okrem toho mám pocit, že film dáva aj deťom veľmi dobrú lekciu do života. Tajomstvá sú dobrá vec a je super ak niekto vie nájsť spôsob, ako sa dá zakamuflovať nejaká rozbitá a zničená vec, no súčasne je treba sa týmto veciam postaviť čelom. Lebo niekedy to je lepšie ako zatĺkať zatĺkať, zatĺkať. Rovnako si myslím, že vzťah medzi Emily a Filipom je veľmi uveriteľný a rozumiem aj jeho žiarlivosti aj hnevu, ktorý sa v ňom odohráva. Koniec koncov, keď si uvedomí, že sa do Emily zamiloval, veci sa začnú komplikovať. Najmä, keď Emily vníma veci trošku inak. Sám som si týmto prešiel a nebolo to raz, čo som jednoducho skončil vo "Friendship zone", ale niekedy je to oveľa krajšie, než keď človek skončí v zóne vzťahu. Lebo často platí, že priatelia tu vždy budú. A je to super, že môžeme medzi sebou hovoriť otvorene. Je to pre mňa film o vyrovnávaní sa so skutočnosťou, snaha byť niekým lepším a najmä ukázať, že problémy sa dajú vyriešiť. A niekedy urobiť niečo dobré pre jedného človeka je skutočne veľa. Pre mňa vynikajúci film. Ako som povedal, hodnotím to podľa toho, čo si pamätám a neviem ako by som sa na ten film díval ako dospelý, ale keď som ho videl prvýkrát, tak ma skutočne príjemne naplnil pozitívnou energiou a dobrou myšlienkou. Vezmite si z toho čo chcete. Ja ho mám veľmi rád a osobne odporúčam. Hodnotenie: A ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Evan Rachel Wood .. je pro mě mimořádně talentovaná a velmi zajímavá osůbka .. od jejich prvních filmových krůčků šlo tušit, že máme před sebou další velmi nadanou pohlednou budoucí filmovou hvězdičku .. od té doby, kdy už dostávala větší prostor ve filmech ve kterých hrála se neobjevila v žádném vyloženém propadáku .. právě naopak, filmy ve kterých hraje jsou velmi dobré a vesměs vždy něčím originální … ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Nádherny film, ktorý v sebe skrýva veľa krásy. Nechápem nízke ČSFD hodnotenie, ale čo taktiež môžem očakávať od tých, čo nemajú city a emócie. Mne sa to veľmi zapáčilo a po dopozeraní som bol presvedčený, že to tu je v červených? No a som naívny a už nikdy nebudem, už budem tady k hodnoteniu viac skeptický. Pretože takýto super film a 52%? Len som vyvalil oči. Inak Evan Rachel Wood je skvelá ako Emily a aj ostatok je príjemný (až na niektoré malé dievčatá). Pre nízke hodnotenie a krásny záver s krásnou Wood a krásnym príbehom idem na plné hodnotenie, to si aj ten film, aspoň z mojého subjektívneho pohľadu, plne zaslúží. /90%/ ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama