Reklama

Reklama

Velká sýrová loupež

  • Západní Německo Die große Käseverschwörung (více)

Obsahy(1)

Napínavé a humorné vyprávění o třech myšácích žijících v biografu. Jednoho dne se rozhodnou vydat do opravdového světa a podniknout riskantní, ale lákavou akci. Terčem jejich zájmu je obchod se sýrem, který se chystají vyloupit... Filmové plátno bylo svědkem nespočetného množství zločinů. Někdy se dokonce stalo, že samo k zločinu inspirovalo. Pravidelný pobyt v kinosále také zapůsobil na hlavu Velkého Tvrdého Marvina, v níž se zrodil kolosální, nepřekonatelný, vychytaný, jedinečný, výdělečný a v neposlední řadě nebezpečný plán na loupež století. Co na tom, že Marvin je myš a velká loupež je sýrová. Tenhle „džob“ bude rozhodně stát za to. (Kahalan)

(více)

Recenze (92)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Skvělá animovaná poradie na lupičské filmy. Tři myšáci v čele s Marvinem, chtějí vykrást obchod se sýry. Úplně je chápu. Nesmím projít okolo sýrů, to je totiž můj mor. Snímek jsem viděla v říčanském kině co by dítko školou povinné. Můj brácha měl dokonce tričko s myšáky a dělal ve školce děsného frajera. No, a já jsem měla tričko pouze s nějakým kačerem Donaldem. Teď vám už musí být jasné, kdo byl velké eso mezi dětmi z návsi. Americké postavičky prostě tehdy neměly šanci. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     Ako človeka nezaťaženého nostalgiou ma toto dielo nezaujalo a domnievam sa, že by som z neho nebol nadšený, ani keby som ho videl v dobe vzniku. Mám pocit, že je to silne uviaznuté v danom čase, napr. už len tou 80-kovou elektronickou hudbou (tá navyše akosi neladí s obrazom a dianím, dáva tomu akési podivné vyznenie). Animácia nie je žiadna sláva, ešte tie ukážky z filmov sú celkom štýlové, ale postavičky sú až príliš jednoduché a nezaujímavé (Raymond s tými jeho nemožnými okuliarmi a ešte viac s jeho premúdrenými rečami mi po celý čas pil krv). A to ozvučenie je akési divné, znie to ako zo sudu. S prižmúrením oboch očí (snažím sa predstaviť si, ako by sa na to asi dívalo dieťa) zaokrúhľujem na 3 hviezdičky. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem při žádné repríze u televize nescházel a rodiče moc dobře věděli, že nemá smysl na takové dny plánovat takové zbytečnosti jako výlet na Matějskou či návštěvu ZOO. Dycinky jsem chtěl být takový světák jako Velkej Tvrdej Marvin! A tak dodnes nostalgicky vzpomínám na doby, kdy mi prostor za koženou sedačkou (heč!) sloužil jako spižírna odkud se něco musí nenápadně propašovat. Mno, nyní po letech už pro mě sice Velká sýrová loupež nejlepší animák nepředstavuje, dokonce mě v jistém smyslu až skoro i zklamala (hlavně animací). Ovšem já ty tři "kluky" stejně vždycky žral, žeru a doufám, že žrát i nadále budu. Pokud ne, tak by to znamenalo, že ve mě odumřela má chlapecká duše. Bojim, bojim. ()

KT_2011 

všechny recenze uživatele

Přes obrovský respekt k panu Bedřichovi, tohle má velmi slabý scénář, výtvarnou stránku (např. noční záběry v animáku pomocí americké noci????) a jen průměrnou animaci. Za celý film jsem nezaznamenal jediný alespoň průměrný nápad. Příběh je pomalý, pořád se na něco čeká nebo na něco kouká. Zrychlení hlasů myší je pro mě neposlouchatelné. Velké zklamání před mnoha lety, když jsem byl dítě a stejné zklamání i dnes. Akorát dnes vím, proč. Mj. autorem předlohy (kterého převzala i imdb) je v titulcích uveden jakýsi Jean Van Leeuwen Gavril. Nikdo takový neexistuje. Jean Van Leeuwen je autorkou knižní předlohy a David Gavril je jejím ilustrátorem. (vzdech) ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Tak tuhle klasiku o 3 myšácích, kteří se rozhodnou podniknout "Velkou sýrovou loupež jsme si nemohli nechat ujít a nenechali (díky bohu), protože tak vtipný a inteligentní humor s krásnou animací a velkým dobrodružstvím tak úžasným, že velkorozpočtové novodobé kravinky se mohou jít bodnout, protože tohle je nezapomenutelná podívaná na, kterou nejde dávat 4*. A CO KDYBYCHOM TO VYHODILI DO VZDUCHU? ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy se krabička "Lili" s myšáky uvnitř posunuje uličkou mezi sedadly, sedí na sedadlech nehybní lidé. Je to statický obrázek a krabička byla na průhledné fólii posunována po tomto obrázku. Animátoři ji však špatně očistili, proto se v této scéně, kde krabička je napravo, pohybují i smítka na fólii vlevo. (m.xFuck)
  • Jméno jedné z hlavních postaviček Velký Tvrdý Marvin si roku 1990 vzala za své pražská punková kapela vystupující pod zkráceným V. T. Marvin. (Olík)
  • Jako autor předlohy je v titulcích uveden Jean Van Leeuwen Gavril. Nikdo takový neexistuje. Jean Van Leeuwen je autorkou knižní předlohy a David Gavril je jejím ilustrátorem. (KT_2011)

Reklama

Reklama