Reklama

Reklama

Velká sýrová loupež

  • Západní Německo Die große Käseverschwörung (více)

Obsahy(1)

Napínavé a humorné vyprávění o třech myšácích žijících v biografu. Jednoho dne se rozhodnou vydat do opravdového světa a podniknout riskantní, ale lákavou akci. Terčem jejich zájmu je obchod se sýrem, který se chystají vyloupit... Filmové plátno bylo svědkem nespočetného množství zločinů. Někdy se dokonce stalo, že samo k zločinu inspirovalo. Pravidelný pobyt v kinosále také zapůsobil na hlavu Velkého Tvrdého Marvina, v níž se zrodil kolosální, nepřekonatelný, vychytaný, jedinečný, výdělečný a v neposlední řadě nebezpečný plán na loupež století. Co na tom, že Marvin je myš a velká loupež je sýrová. Tenhle „džob“ bude rozhodně stát za to. (Kahalan)

(více)

Recenze (92)

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Tak tuhle klasiku o 3 myšácích, kteří se rozhodnou podniknout "Velkou sýrovou loupež jsme si nemohli nechat ujít a nenechali (díky bohu), protože tak vtipný a inteligentní humor s krásnou animací a velkým dobrodružstvím tak úžasným, že velkorozpočtové novodobé kravinky se mohou jít bodnout, protože tohle je nezapomenutelná podívaná na, kterou nejde dávat 4*. A CO KDYBYCHOM TO VYHODILI DO VZDUCHU? ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem to měl nahrané na videokazetě. Pak nám ale táta všechny "dětské" kazety přemazal. O to větší jsem měl radost, když se tenhle film objevil jako příloha k "Aha". Po spuštění DVD se mi spousta scének začala oživovat před očima. Pamatoval jsem si i ty nejmenší detaily (jak by ne, jako dítě jsem to viděl snad stokrát). Tuhle nostalgickou záležitost já opravdu můžu. Ale ten závěr mi přišel takový smutný... "Je to veselej, prima kluk..." (247.) ()

Reklama

Helgard 

všechny recenze uživatele

Je několik filmů a filmových počinů které se dokázaly zabalit do dětství a vzpomínek na něho tak, že ani čas, komerce a pobrané IQ s vyspělostí tu deku tehdejší atmosféry netozbalí.....NIkdy nepřestanu obdivovat Stínadla a seriál Ježek v kleci....NIkdy nepřestanu mít rád Lolka a Bolka a jejich velké putování a nikdy nepřestanu mít rád filmy Karla zemana inspirované Verneovkami....A pak nikdy nepřestanu mít rád exkluzivitu a neuvěřitelnou atmosféru dvou animovaných králů----Čarodějův učeň a Velká sýrová loupež....Tady končí veškerá legrace. ()

710.cz 

všechny recenze uživatele

V době, kdy se točí "rychlé" pohádky s klipovými záběry se může jevit jako rozvláčná, ale já mám tu pohádku prostě rád. A to i přes tragický zvuk. Bylo módou postavy pitvořit a hlasy modulovat, aby to a si bylo roztomilejší.... Ale taková byla doba a tvůrci byli uchváceni novými možnostmi tehdejší moderní techniky. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem při žádné repríze u televize nescházel a rodiče moc dobře věděli, že nemá smysl na takové dny plánovat takové zbytečnosti jako výlet na Matějskou či návštěvu ZOO. Dycinky jsem chtěl být takový světák jako Velkej Tvrdej Marvin! A tak dodnes nostalgicky vzpomínám na doby, kdy mi prostor za koženou sedačkou (heč!) sloužil jako spižírna odkud se něco musí nenápadně propašovat. Mno, nyní po letech už pro mě sice Velká sýrová loupež nejlepší animák nepředstavuje, dokonce mě v jistém smyslu až skoro i zklamala (hlavně animací). Ovšem já ty tři "kluky" stejně vždycky žral, žeru a doufám, že žrát i nadále budu. Pokud ne, tak by to znamenalo, že ve mě odumřela má chlapecká duše. Bojim, bojim. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Jako autor předlohy je v titulcích uveden Jean Van Leeuwen Gavril. Nikdo takový neexistuje. Jean Van Leeuwen je autorkou knižní předlohy a David Gavril je jejím ilustrátorem. (KT_2011)
  • Ve scéně, kdy se krabička "Lili" s myšáky uvnitř posunuje uličkou mezi sedadly, sedí na sedadlech nehybní lidé. Je to statický obrázek a krabička byla na průhledné fólii posunována po tomto obrázku. Animátoři ji však špatně očistili, proto se v této scéně, kde krabička je napravo, pohybují i smítka na fólii vlevo. (m.xFuck)
  • Jméno jedné z hlavních postaviček Velký Tvrdý Marvin si roku 1990 vzala za své pražská punková kapela vystupující pod zkráceným V. T. Marvin. (Olík)

Reklama

Reklama