Reklama

Reklama

Velká sýrová loupež

  • Západní Německo Die große Käseverschwörung (více)

Obsahy(1)

Napínavé a humorné vyprávění o třech myšácích žijících v biografu. Jednoho dne se rozhodnou vydat do opravdového světa a podniknout riskantní, ale lákavou akci. Terčem jejich zájmu je obchod se sýrem, který se chystají vyloupit... Filmové plátno bylo svědkem nespočetného množství zločinů. Někdy se dokonce stalo, že samo k zločinu inspirovalo. Pravidelný pobyt v kinosále také zapůsobil na hlavu Velkého Tvrdého Marvina, v níž se zrodil kolosální, nepřekonatelný, vychytaný, jedinečný, výdělečný a v neposlední řadě nebezpečný plán na loupež století. Co na tom, že Marvin je myš a velká loupež je sýrová. Tenhle „džob“ bude rozhodně stát za to. (Kahalan)

(více)

Recenze (92)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem to měl nahrané na videokazetě. Pak nám ale táta všechny "dětské" kazety přemazal. O to větší jsem měl radost, když se tenhle film objevil jako příloha k "Aha". Po spuštění DVD se mi spousta scének začala oživovat před očima. Pamatoval jsem si i ty nejmenší detaily (jak by ne, jako dítě jsem to viděl snad stokrát). Tuhle nostalgickou záležitost já opravdu můžu. Ale ten závěr mi přišel takový smutný... "Je to veselej, prima kluk..." (247.) ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Od mého dětství jsem na tento krátký film trošku změnil názor a už mi nepřijde tak kouzelný, jako když jsem ho jako malej sledoval snad každej tejden. Každopádně dám za plný počet, protože je to pořád pěkná animovaná pecka a navíc je to z naší rodné krajinky ;). Velicé krásný animák, který určitě stojí za shlédnutí a myslím si, že ho většina lidí stejně v dětství viděla i když na to už možná zapoměla. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Velké myší dobrodružství, kde se tři malí chlupatí hrdinové z kinosálu nespokojí se zbytky po divácích a naplánují onu slavnou 'Velkou Sýrovou loupež'. Velmi jednoduchý příběh ohromí nejen drobotinu, ale i dospělého diváka. Charismatický Marvin se postará o zábavu, která na dlouhou dobu vykouzlí úsměv na nejedné tváři. 90% ()

KT_2011 

všechny recenze uživatele

Přes obrovský respekt k panu Bedřichovi, tohle má velmi slabý scénář, výtvarnou stránku (např. noční záběry v animáku pomocí americké noci????) a jen průměrnou animaci. Za celý film jsem nezaznamenal jediný alespoň průměrný nápad. Příběh je pomalý, pořád se na něco čeká nebo na něco kouká. Zrychlení hlasů myší je pro mě neposlouchatelné. Velké zklamání před mnoha lety, když jsem byl dítě a stejné zklamání i dnes. Akorát dnes vím, proč. Mj. autorem předlohy (kterého převzala i imdb) je v titulcích uveden jakýsi Jean Van Leeuwen Gavril. Nikdo takový neexistuje. Jean Van Leeuwen je autorkou knižní předlohy a David Gavril je jejím ilustrátorem. (vzdech) ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Pokud bych si měla vybrat mezi českými animovanými filmy ten nejzajímavější, tak by to byla tato prostinká parodie na gangsterky. Tento vpravdě rodinný film objevily děti a pouštěly si jej stále dokola, takže mne nemohl minout. Jednoduchá animace mne napoprvé vůbec neupoutala a dokonce jsem ji považovala za francouzskou. Až po několikerém opakovaném shlédnutí jsem ocenila geniálnost tohoto počinu českých animátorů, kteří skvělým způsobem zobrazili veselý a milý příběh myších zlodějíčků. K dokonalosti tohoto snímku přispěly vtipné dialogy a originální humor, který vkusně převedli na plátno Josef Dvořák, Luděk Sobota a Petr Nárožný. Tak nashledanou a hodně štěstí, Marvine, ať se ti podaří dobýt svět! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy se krabička "Lili" s myšáky uvnitř posunuje uličkou mezi sedadly, sedí na sedadlech nehybní lidé. Je to statický obrázek a krabička byla na průhledné fólii posunována po tomto obrázku. Animátoři ji však špatně očistili, proto se v této scéně, kde krabička je napravo, pohybují i smítka na fólii vlevo. (m.xFuck)
  • Jako autor předlohy je v titulcích uveden Jean Van Leeuwen Gavril. Nikdo takový neexistuje. Jean Van Leeuwen je autorkou knižní předlohy a David Gavril je jejím ilustrátorem. (KT_2011)
  • Jméno jedné z hlavních postaviček Velký Tvrdý Marvin si roku 1990 vzala za své pražská punková kapela vystupující pod zkráceným V. T. Marvin. (Olík)

Reklama

Reklama