Reklama

Reklama

Velká sýrová loupež

  • Západní Německo Die große Käseverschwörung (více)

Obsahy(1)

Napínavé a humorné vyprávění o třech myšácích žijících v biografu. Jednoho dne se rozhodnou vydat do opravdového světa a podniknout riskantní, ale lákavou akci. Terčem jejich zájmu je obchod se sýrem, který se chystají vyloupit... Filmové plátno bylo svědkem nespočetného množství zločinů. Někdy se dokonce stalo, že samo k zločinu inspirovalo. Pravidelný pobyt v kinosále také zapůsobil na hlavu Velkého Tvrdého Marvina, v níž se zrodil kolosální, nepřekonatelný, vychytaný, jedinečný, výdělečný a v neposlední řadě nebezpečný plán na loupež století. Co na tom, že Marvin je myš a velká loupež je sýrová. Tenhle „džob“ bude rozhodně stát za to. (Kahalan)

(více)

Recenze (92)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem při žádné repríze u televize nescházel a rodiče moc dobře věděli, že nemá smysl na takové dny plánovat takové zbytečnosti jako výlet na Matějskou či návštěvu ZOO. Dycinky jsem chtěl být takový světák jako Velkej Tvrdej Marvin! A tak dodnes nostalgicky vzpomínám na doby, kdy mi prostor za koženou sedačkou (heč!) sloužil jako spižírna odkud se něco musí nenápadně propašovat. Mno, nyní po letech už pro mě sice Velká sýrová loupež nejlepší animák nepředstavuje, dokonce mě v jistém smyslu až skoro i zklamala (hlavně animací). Ovšem já ty tři "kluky" stejně vždycky žral, žeru a doufám, že žrát i nadále budu. Pokud ne, tak by to znamenalo, že ve mě odumřela má chlapecká duše. Bojim, bojim. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No cekal jsem krapet vic, film jsem si matne pamatoval, ze jsem ho kdysi davno videl, ale tenkrat se mi to mam dojem libilo vic. Jinak celej film je v podstate parodie na loupezny filmy a nastesti tu jde skutecne jen o zabavu, zadny poucovani nebo vylozene detinsky vtipky se nekonaj. Co se tyce animace, vypada to, jako kdyby tvurci setrili a spoustu veci zaplacli jenom obrazkem. No a co se tyce dabingu, tak ten je perfektni. Akorat mi trosku nesed zaver filmu, ale jinak se jedna o pohodovej animac, zvlast, kdyz ma jen 50 minut. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jj Velkej tvrdej Marvin nikdy nezklame! Jeden z mých oblíbených animovaných dětských filmů z mého útlého dětství který jsem tenkrát neuvěřitelně žral. Už si moc nevybavuji (nebo jen opravdu velmi matně) ty všechny pestré monology a hlášky všech těch tří myšek co zde hráli, ale natom už nesejde. Myšky byli snad namluveny Josefem Dvořákem, Petrem Nárožným a Luďkem Sobotou. Vím akorát že žili v nějakém předměstském kině a že při neustálém sledování různých dobrodružných a kriminálních filmů dostanou nápad jak zorganizovat kolosální, nepřekonatelný, vychytaný, jedinečný, výdělečný a v neposlední řadě nebezpečný plán, v podobě loupežné výpravy století do obchodu se sýrovými specialitkami. A kolikrát jim přitom ale šlo i o jejich vlastní život! Podívaná to byla tenkrát každopádně velmi napínavá a dnes bych si to s chutí pustil znovu, dostat se k tomu, mít ten čas a hlavně náladu. Sýrová loupež je zábavná, dojemně-dobrodružná klasika, navíc se skvělou kriminální zápletkou, a super podívaná nejen pro dětské diváky, ale zároveň i podívaná která snad nikdy nezestárne. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Moje očekávání byla příliš velká, když jsem tady viděl těch 92%, takže pak jsem byl malinko zklamán, ale rozhodně se jedná o vtipný film s inteligentním příběhem, který ani na chvíli nenudí a končí ne křečovitým ponaučením. A taky musím zmínit kapelu výbornou českou V.T.Marvin, která po hlavním hrdinovi převzala jméno!! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kouzelná parodie na kasařské filmy, která by však z mého pohledu byla ještě lepší, kdyby hlasy Petra Nárožného, Luďka Soboty a Josefa Dvořáka nebyly nijak upraveny. ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

Největším kladem filmu je povedený příběh, který ač je určen dětem, není vůbec infantilní. Tenhle film vás vždy znovu pobaví, ač už jste hodně vyrostli z dětských střevíčků. Každý by chtěl být Velkým tvrdým Marvinem. Nespokojit se s pohodlím, ale naopak se vidávat odvážně vstříc nebezpečí a nejistým zítřkům. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle animak jsem jako dite zboznoval nade vse a nejlepsi byl samozrejme Velkej Tvrdej Marvin! Bohuzel uz jsem ho dobrych 15 let nevidel a dnes by me uz nejspise tolik nebavil. I kdyz kdovi :)... ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

krásná retrovzpomínka na dětství zahřeje i v osmadvaceti, kdy už se člověk občas cejtí spíš jako ten starej kocour... 70% ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Dvořák, Sobota, Nárožný to je masakr v dabingu. Klasika mezi kreslenými českými filmy. "objevil sem panctvo, velkoobchod se sýrem..!" ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Tento film má jediný kaz a tím je příšerný hudební doprovod. Jinak jde o skvěle vydařenou pozoruhodnou kombinaci české večerníčkovské komiky (převedené na celevočerní formát) s tehdejším západoevropským stylem korektně laskavých, "realistických" (a nenápaditých) animovaných seriálů - kombinace po stránce obsahové i formální. Trio Dvořák, Sobota, Nárožný je dokonalé (přestože tady jejich hlasy téměř nepoznávám). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nenávratně pryč jsou nostalgické vzpomínky na tuhle slátaninu s předpotopní animací. Mluvící myši, koho to zajímá? Namluveno je to schopně, Dvořák a spol. na to byli specialisté. Kritizuji tady animáky, co mají revoluční animaci a tomuhle zastaralému šuntu body dávat nehodlám. 20% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Skvěle nadabovaná a místy docela vtipná záležitost velmi přátelské stopáže, u které lze krásně zarelaxovat. Chytrej Raymond, velkej tvrdej Marvin a tlouštík jsou skvěle sestavené trio a s těmito myšmi mi bylo velmi příjemně. Trošku více potunit děj a šel bych s hodnocením ještě o něco výš. [70 %] ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Velké myší dobrodružství, kde se tři malí chlupatí hrdinové z kinosálu nespokojí se zbytky po divácích a naplánují onu slavnou 'Velkou Sýrovou loupež'. Velmi jednoduchý příběh ohromí nejen drobotinu, ale i dospělého diváka. Charismatický Marvin se postará o zábavu, která na dlouhou dobu vykouzlí úsměv na nejedné tváři. 90% ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Opravdu hezká "trefa" do malého diváka, jako kluk jsem to miloval kvůli té atmosféře, charakterům a velkému dobrodružství do kterého se myši pouští. Dojemné, zábavné prostě inteligentní. ()

Reklama

Reklama