Reklama

Reklama

Velká sýrová loupež

  • Západní Německo Die große Käseverschwörung (více)

Obsahy(1)

Napínavé a humorné vyprávění o třech myšácích žijících v biografu. Jednoho dne se rozhodnou vydat do opravdového světa a podniknout riskantní, ale lákavou akci. Terčem jejich zájmu je obchod se sýrem, který se chystají vyloupit... Filmové plátno bylo svědkem nespočetného množství zločinů. Někdy se dokonce stalo, že samo k zločinu inspirovalo. Pravidelný pobyt v kinosále také zapůsobil na hlavu Velkého Tvrdého Marvina, v níž se zrodil kolosální, nepřekonatelný, vychytaný, jedinečný, výdělečný a v neposlední řadě nebezpečný plán na loupež století. Co na tom, že Marvin je myš a velká loupež je sýrová. Tenhle „džob“ bude rozhodně stát za to. (Kahalan)

(více)

Recenze (92)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem to měl nahrané na videokazetě. Pak nám ale táta všechny "dětské" kazety přemazal. O to větší jsem měl radost, když se tenhle film objevil jako příloha k "Aha". Po spuštění DVD se mi spousta scének začala oživovat před očima. Pamatoval jsem si i ty nejmenší detaily (jak by ne, jako dítě jsem to viděl snad stokrát). Tuhle nostalgickou záležitost já opravdu můžu. Ale ten závěr mi přišel takový smutný... "Je to veselej, prima kluk..." (247.) ()

KT_2011 

všechny recenze uživatele

Přes obrovský respekt k panu Bedřichovi, tohle má velmi slabý scénář, výtvarnou stránku (např. noční záběry v animáku pomocí americké noci????) a jen průměrnou animaci. Za celý film jsem nezaznamenal jediný alespoň průměrný nápad. Příběh je pomalý, pořád se na něco čeká nebo na něco kouká. Zrychlení hlasů myší je pro mě neposlouchatelné. Velké zklamání před mnoha lety, když jsem byl dítě a stejné zklamání i dnes. Akorát dnes vím, proč. Mj. autorem předlohy (kterého převzala i imdb) je v titulcích uveden jakýsi Jean Van Leeuwen Gavril. Nikdo takový neexistuje. Jean Van Leeuwen je autorkou knižní předlohy a David Gavril je jejím ilustrátorem. (vzdech) ()

Reklama

Helgard 

všechny recenze uživatele

Je několik filmů a filmových počinů které se dokázaly zabalit do dětství a vzpomínek na něho tak, že ani čas, komerce a pobrané IQ s vyspělostí tu deku tehdejší atmosféry netozbalí.....NIkdy nepřestanu obdivovat Stínadla a seriál Ježek v kleci....NIkdy nepřestanu mít rád Lolka a Bolka a jejich velké putování a nikdy nepřestanu mít rád filmy Karla zemana inspirované Verneovkami....A pak nikdy nepřestanu mít rád exkluzivitu a neuvěřitelnou atmosféru dvou animovaných králů----Čarodějův učeň a Velká sýrová loupež....Tady končí veškerá legrace. ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Největší české animované dobrodružství; humor, napětí, hlášky, nic nechybí, nic nepřebývá. A ten myší dabing! Finále je dojemné i po třiceti letech, takhle skvělé zakončení jen tak někde neuvidíte. Kór ve filmech pro děti, do kterých je obvykle nějak imbecilně napěchováno poselství o lásce, toleranci a rodinných hovnotách. Tady je něco opravdu důležitého – velkej tvrdej chlap se nikdy nenechá zlákat pozlátkem pohodlného života a zůstává svůj. K vidění na youtube. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No cekal jsem krapet vic, film jsem si matne pamatoval, ze jsem ho kdysi davno videl, ale tenkrat se mi to mam dojem libilo vic. Jinak celej film je v podstate parodie na loupezny filmy a nastesti tu jde skutecne jen o zabavu, zadny poucovani nebo vylozene detinsky vtipky se nekonaj. Co se tyce animace, vypada to, jako kdyby tvurci setrili a spoustu veci zaplacli jenom obrazkem. No a co se tyce dabingu, tak ten je perfektni. Akorat mi trosku nesed zaver filmu, ale jinak se jedna o pohodovej animac, zvlast, kdyz ma jen 50 minut. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Jako autor předlohy je v titulcích uveden Jean Van Leeuwen Gavril. Nikdo takový neexistuje. Jean Van Leeuwen je autorkou knižní předlohy a David Gavril je jejím ilustrátorem. (KT_2011)
  • Jméno jedné z hlavních postaviček Velký Tvrdý Marvin si roku 1990 vzala za své pražská punková kapela vystupující pod zkráceným V. T. Marvin. (Olík)
  • Ve scéně, kdy se krabička "Lili" s myšáky uvnitř posunuje uličkou mezi sedadly, sedí na sedadlech nehybní lidé. Je to statický obrázek a krabička byla na průhledné fólii posunována po tomto obrázku. Animátoři ji však špatně očistili, proto se v této scéně, kde krabička je napravo, pohybují i smítka na fólii vlevo. (m.xFuck)

Reklama

Reklama