Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Jsem čaroděj Mrakomor, pan všeho nečasu!"
Bylo, nebylo jedno království, kde král měl syna a tři dcery. Princezny byly na vdávání, ale ženich žádný. Až jednou princ Velen během jediné noci, kdy mu starý král svěří péči o království, provdá své tři sestry kouzelným ženichům – Měsíčníkovi, Slunečníkovi a Větrníkovi. A sám se zamiluje do jejich sestry, krásné Večernice. Král ale nemá pro princův čin pochopení, a tak se Velen vydává do světa, aby našel své sestry i krásnou Večernici. V cestě mu ale stojí krutý vládce všeho nečasu, čaroděj Mrakomor, který chce Večernici jen pro sebe... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (461)

Cival 

všechny recenze uživatele

Už třeba triky jsou hodně velkej úlet. Navíc - řečeno slovy štrýtu - princ není vůbec cool, ale jen usoplenej čučkař, co se musí spoléhat na svoje švagry... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Libuška Šafránková nemůže zklamat a tvář hlavního představitele je sympaticky neokoukaná. Nejlepší je ovšem "Brzoušův" charizmatický Mrakomor. To je záporák, jak má být. A můj kultovní herec Václav Lohniský v roli loupežníka - to je jasná tutovka. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Poněkud rádoby "velká" pohádka, ve které mi kromě Večernice byl nejsympatičtější čaroděj Mrakomor:) Asi se někde stala chyba... ale nemyslím si, že by byla na mojí straně, protože trojice švagrů je tu v podstatě jenom ve funkci deusů exů machinů (miluju tahle zprasená skloňování), a spolu s nimi je i magické cestování přes půl světa poněkud v kontrastu se syrovou proradností lidskou, nemluvě o princově bitce s tuláky. A k tomu na poměry páně Vorlíčkovy naprosto zbytečné vydávání ještěrky za draka... ale zkrátka a dobře kvůli Mrakomorovi - a v dospělejším věku i kvůli bilančním rozmluvám pánů Menšíka a Filipovského - se většinou přistihnu, že se na "Večernici" dívám až do konce. Takže tím pádem asi 70%. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších pohádek. Celá ta cesta mladého prince, který hledá své sestry je půvabná... Převleky, zákaz se ohlédnout a nakonec zjištění, že všechno (jak jasné!) je jinak. Tedy skoro... Navíc Radoslav Brzobohatý v roli knížete Marakomora je mnohem víc zlý, než jako špion Bláha v majorovi Z. ;-) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Libušku Šafránkovou mám moc rád a tady se mi líbila skoro tolik, jako v Popelce. Tady se navíc objevuje i Julie Jurištová, což byla v té době taky hezká ženská. Jinak je to pohádka moc hezká, jedna z posledních opravdu klasických pohádek, které u nás byly natočeny. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak je možný, že já tuhle pohádku celý svůj dosavadní život tak obcházel? Před touhle pohádkou jsem měl ty nejoblíbenější Dařbuján a Pandrhola, Sůl nad zlato, Třetí princ, Tři veteráni a teď už je to i s Princem a Večernicí prímová pětice, která by mě mohla navštívit čtyřiadvacátého na Vánoce, protože kdy jindy bych si mohl tyhle pohádky užít lépe než právě na Štědrý den. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých oblíbených pohádek. Výborný král Vladimír Menšík a šašek Franta Filipovský. Hezká večernice Libuše Šafránková a skvělé záporácký Ráda Brzobohatý. Skvelá pohádka se vším co k tomu patří. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Vskutku výborná pohádka. Největší klad je v obsazení. Král a jeho dvorní šašek jsou skvěle sehraná dvojka, princezna na české poměry už nemohla být lepší a charismatický záporák dodává zlu hutný temný nádech. Princ je sice třasořitka, ale naštěstí má o koho se opřít během své nelehké cesty za záchranou princezny. Bezchybně působící pohádková záležitost, kterou korunuje Václav Lohniský. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavá a neobvyklá pohádka s nadmíru realistickými scénami - pitka v hospodě a především konflikt se skupinou tuláků."Inteligentní" dvojici tu tvoří král Vladimíra Menšíka se svým šaškem Františkem Filipovským. Pro svou roli možná až moc nevinná a jemná Libuše Šafránková, tři spíš zbyteční pánové Slunce, Měsíce a větru v podání Petra Svobody, Alexeje Okuněva a Oldřicha Táborského a nesympatický Juraj Ďurdiak jsou zastíněni démonickým Mrakomorem Radoslava Brzobohatého, jehož smích, mluva a smrt jsou výrazným obohacením občas trochu upadající pohádky. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::: Jedna z mých nejoblíbenějších českých pohádek ! Radoslav Brzobohatý je ve své roli nezapomenutelný. U scén s ním jsem si zakrýval oči rukou, strašné jsem se ho bál ;-) ::::::::::::::::::::::: ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tuhle pohádku jsem měl vždycky radši než Tři oříšky pro Popelku, protože je daleko vtipnější, daleko fantasknější a co mi dělá obzvláštní radost, je fakt, že princ v tomto případě není sovětsky prvoplánový neprůstřelný hrdina, ale sarkastický sympaťák. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pohádková fantazie se vším všudy co víc by si mohl ještě milovník pohádek přát..Láska, dobro-zlo, přirozené herecké výkony, tajemno, napětí, nevinně úzkostlivá temná kráska Večernice, na první pohled klučičí kukuč a méně nápaditý a ne až tolik charismatický princ Velen ale hlavně zlý a všemocný Mrakomor, který zas měl výborné charisma včetně své masky..Výborná byla pohádka i po trikové stránce ale hlavním kladem byl určitě zajímavý a nesmírně poutavý příběh (podle známé předlohy ale příběh je trošku jiný) který vás vtáhl a až dokonce nepustil..Jako malý jsem ji měl rád, dokonce jsem se i některým mírně depresivním scénách třeba z Mrakomorova hradu bál a mám ji rád dodnes sice se už tolik nebojím ale za knížetem Mrakomorem bych sám stejně nešel:-) Prostě trošku jiná pohádka, vymykající se tehdejší produkci... ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Normálně bych dal tři hvězdičky, ale za Radka Brzobohatého alias Mrakomora přidávám čtvrtou hvězdičky, který svou roli záporáka zahrál naprosto úžasně a při vyslovení názvu této pohádky se mi okamžitě vybaví on...... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dobře to synek zařídil." Provdal své tři sestry za tři podivně se zjevující bukanýry se směšnými jmény a ani se nezeptal, kam s nimi odletěli. Zkrátka dobře to synek zařídil, ale teď musí hledat. Já bych tedy hledal Větrníka na rádiu Beat, Měsíčníka v trafice a Slunečníka na pláži, ale asi bych je nenašel. Jenže nepříliš sympatický floutek princ Velen má po ruce jednu nadrženou hvězdu a tři švagry, tak to se mu to bojuje s Mrakomorem. Mně to tedy nikdy moc nedávalo smysl, ale to už se tak u pohádek stává. Naštěstí to nepostrádá přiměřenou zábavnost a ještě jsem neviděl nikoho vytéct tak dokonale jako Mrakomora. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

průměrná pohádka na úrovni televizní inscenace s dost strašidelným Brzobohatým. Už za mlada jsme ji neměl dvakrát v oblibě a tento stav trvá. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Radoslav Brzobohatý si Mrakomora doslova vychutnává. Záporák, jak má být. K tomu perfektní a vtipné dialogy, nějaké to poučení, krásná Libuše Šafránková, i ten princ Velen si dovoluje nebýt takový jeliman, takže mu člověk jeho odhodlání i docela věří. K tomu napínavý souboj mezi hrdinou a záporákem o Večernici na konci - prostě pohádka jak má být. ()

Související novinky

Zemřela Libuše Šafránková

Zemřela Libuše Šafránková

09.06.2021

Z Prahy přichází velmi smutná zpráva. Svět českého filmu dnes opustila filmová, televizní a divadelní herečka Libuše Šafránková. Před pouhými dvěma dny přitom oslavila své 68. narozeniny. O úmrtí… (více)

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

13.09.2012

Pouhý den před svými osmdesátinami zemřel ve středu 12. 9. jeden z nejvýraznějších českých herců druhé poloviny 20. století. Byl představitelem hlavně mužných rolí, drsnějších i těch, díky kterým byl… (více)

Reklama

Reklama