Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pátrání na vlastní pěst může být úspěšné – někdy. A nebezpečné – vždy... Kriminální příběh režiséra Václava Vorlíčka natočený podle scénáře Jaroslava Kořána, vypráví o mladém muži, který na vlastní pěst vede pátrání po vrahovi svého kamaráda, řidiče poštovního vozu. Řidič Radek Šimek je zavražděn na své pravidelné trase mezi Radotínem a Prahou. Jelikož měl toho večera u sebe jen málo peněz, vyloučí policie loupežný motiv. Radkův kolega a kamarád Honza Marek nedokáže vyšetřovatelům říci nic bližšího. Oba se totiž střídali na směny a neměli přehled o tom, jak ten druhý tráví volný čas. Honza usoudí, že vražda nějak souvisí s Radkovým osobním životem. Zapojí do akce ostatní poštovní řidiče a s jejich pomocí se pokusí najít dívku z fotografie, nalezené v Radkových věcech… (Česká televize)

(více)

Recenze (67)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No jasně, pošťákovi zabijou kámoše a on nechá poštovní zásilky poštovníma zásilkama a začne si hrát na Colomba, to je fakt dobrý a Jana Šulcová s výrazem leklýho vokouna v roli femme fatale, tak to je ještě lepší. Film působí spíš jako trapnej dodatek k písničce jéde, jéde poštovskej panáček, jéde, jéde poštovskej pán než jako kvalitní kriminálka. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Václav Vorlíček si evidentně chtěl zkusit něco mimo svůj žánr a tak si střihl detektivku, bohužel ale adaptoval dost slabý scénář, takže detektivka vznikla dosti průměrná, možná až podprůměrná...naštěstí tedy v kontextu té těžké doby počátku normalizace prostá ideologického rozměru, což je vlastně největším kladem celého černobílého krimifilmu... ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pokus o realistickou detektivku ovšem jen s průměrným námětem a s pracováním..Na režiséra Vorlíčka (když pomineme že jeho parketou byli úplně jiné filmy) to ještě ušlo. Hudba: Karel Svoboda, zpěv : Marie Rotrová. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Solidní a poměrně realistická krimi s příjemně civilním výkonem Václava Postráneckého. Václav Vorlíček detektivku, žánr na hony vzdálený jeho filmografii, zvládl poměrně dobře. 60%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale jo náhodou docela dobrá detektivka. Policie tu moc nezmůže, pachatele musí odhalit hlavní hrdina. Má to slušnou atmosféru i tempo samozřejmě je to tak trochu pohádka a finální odhalení trochu nepřesvědčivé, ale jinak dobrý nenudil jsem se.65% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Vyšetřování vraždy dovede mladého kamaráda oběti až k vrahovi, sice se štěstím, ale možná i tragickým koncem.?! ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslím základ příběhu, tedy že se podaří solitérovi poskládat do sebe zapadající skládačku, až z ní vypadne vrah, tak raději mi sedí tihle tvůrci a herci, než ti současní. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

♫ Život utíká, jako když práskneš bičem do koní. Růže rozvitá, co včera zvadla dnes už nevoní... Úžasná hudba Karla Svobody v podání skupiny Flamingo se zpěvem Marie Rottrové v titulní písni. Bohužel v trochu průměrnějším filmu. Zápletka krimi filmu velice zajímavá, černobílým vizuálem to připomínalo dokonce šedesátkové krimi, byť film už vznikl v propuklé normalizaci, ale děj mě příliš nezasáhl. Víc než průběh událostí jsem místy sledoval zvukové pozadí filmu, kde znělo mnoho ukázek z již polozapomenutých písní hitmakera Svobody v podání předních českých zpěváků. To asi nebylo dobře. Možná je to tím, že mě nesedl Václav Postránecký v hlavní roli amatérského detektiva pátrací na vlastní pěst. Nezaujala mě ale zde s výjimkou Lubora Tokoše (kníratý agent Dittmar) ani většina ostatních herců. Ke čtvrté hvězdičce mě nepřinutila ani závěrečná akční honička. 65% ()

raroh 

všechny recenze uživatele

Jaroslav Kořán scénář situoval původně do taxikářského prostředí, přenesení do pošťáckého proti vůli autora (stiženého následně zákazy publikování) samozřejmě ubralo drsnosti a autentičnosti. Škoda, že roli zpěvačky si nezahrála sama Rottrová a muzikanti z Flaminga alias Plameňáků byli nadabováni. Každopádně jejich jazzrock v hudební složce zní dodnes autenticky. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Skvělá oddechová krimikomedie. Pachatel je jasný při prvním pohledu do kamery :-). Maximálně funguje Vorlíčkovo vedení herců - Janu Šulcovou s Václavem Postráneckým baví svět, i když amatérsky řeší případ vraždy. Jana Šulcová imituje Marii Rottrovou přesvědčivě. Hlášky: FOTR (J. Moučka): "Nazdar hodiny; KŘÍŽEK (J. Libíček) k MIKYMU (L. Mrkvička):"Abys věděl, jak se máš chovat v cizím bytě.". FRAJEŘI PŘED BAREM k MARKOVI (V. Postránecký): Nemáš sirku, náhodou?" -"No jistě."; závěrečná potyčka: "Mějte rozum chlapi, nejsme na Divokým západě." ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film drží nad vodou skvělá skladba v podání Marie Rottrové, která dodává trochu toho šmrncu, který samotnému vyprávění příběhu chybí. Postránecký hraje docela uvěřitelně, Šulcová je taková nijaká (obecně herečky nijak moc nedokázaly ve filmech přesvědčivě ztvárnit role zpěvaček, nevím, čím to je - i ta Medvecká jako zpěvačka v seriálu Dynastie Nováků je taková nemastná neslaná). Rozvíjení pátrání je velmi postupné a pomalé, a vše směřuje k závěrečné automobilové honičce tuším přes staré Hlubočepy. (Mimochodem, celou dobu jsem myslel, že hlavní hrdina je taxikář, a ono to tak je i v knize.) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Celkem nudná kriminálka, kterou spestřovala hudba legendárního skladatele Karla Svobody a zpěv Marie Rottrové, ta propůjčila hlas Janě Šulcové. Jana Šulcová v jedné scéně vypadala úplně jako Marika Gombitová. Václav Postránecký se procházel po železničním mostě v Hlubočepích. Most protíná Prokopské údolí v jeho severovýchodní části. Když pod ním projdete a půjdete směrem na západ, rozprostře se před vámi kus romantické přírodní scenérie na okraji Pražské kotliny. Divím se, že se Václav Vorlíček podílel na psaní scénáře. No, budiž mu k dobru, že psal i něco jiného. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....výborná detektívka rokov 70-tych s atmosférou,dobrými hercami .... to č-b prevedenie filmu svedčí....i žáner krimi V.Vorílčkovi išiel :) ........... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Radova, tuctova /= slusne, dobre odsypajuca a a hlavne nenudiaca/ normalizacna kriminalka. Herecky vlôadne Postranecky a Libicek /Svetaci 1969/, Lubor Tokos /Kladivo na Carodejnice/ vsak tiez herecky na urovni. /A som rad, ze som sa v hodnoteni zase rozisiel s Karlom Chrochtom : 68 % ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pro mě zcela neznámá krimi páně Vorlíčka. Částečně právem, byť několik detailů mě u filmu udrželo. Především zloduch Jana Libíčka a vůbec naivní parta zločinců, navíc s překvapením na závěr. Pošťáci a jejich skoro lynč mě také pobavili, stejně jako rychlá akce v muzeu. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tradiční české krimi se svědomitým komisařem, kterému zdatně pomáhá jeden ze zaměstnanců pošty, jehož kolega byl zavražděn. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Po nedělním obědě se -jak z oblibou píšu-se dá,víc asi nic.Přijde mi ,že ti dobří hrají o laťku níž než umí...Zpěvačka Klára Hirschová (Jana Šulcová ) zpívá píseň Život utíká, ale hlasem Marie Rottrové, písničku napsali Zdenek Rytíř a Karel Svoboda. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Hezká hvězdná komunikace hlavních představitelů na evropské úrovni v sice poučeném, celkem lehkém stylu, ale po detektivní stránce se pořád jedná pouze o zakázkovou práci. Rané ♫ funky K.Svobody. 2-3* ()

Reklama

Reklama