Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pátrání na vlastní pěst může být úspěšné – někdy. A nebezpečné – vždy... Kriminální příběh režiséra Václava Vorlíčka natočený podle scénáře Jaroslava Kořána, vypráví o mladém muži, který na vlastní pěst vede pátrání po vrahovi svého kamaráda, řidiče poštovního vozu. Řidič Radek Šimek je zavražděn na své pravidelné trase mezi Radotínem a Prahou. Jelikož měl toho večera u sebe jen málo peněz, vyloučí policie loupežný motiv. Radkův kolega a kamarád Honza Marek nedokáže vyšetřovatelům říci nic bližšího. Oba se totiž střídali na směny a neměli přehled o tom, jak ten druhý tráví volný čas. Honza usoudí, že vražda nějak souvisí s Radkovým osobním životem. Zapojí do akce ostatní poštovní řidiče a s jejich pomocí se pokusí najít dívku z fotografie, nalezené v Radkových věcech… (Česká televize)

(více)

Recenze (67)

mh.mail 

všechny recenze uživatele

50% - Jedna z lepších kriminálek té doby, nebudeme-li se tedy moc šťourat v situaci, kdy řidič poštovního vozu vedle svého zaměstnání, tak říkajíc v době svého osobního volna, vypátrá vraha svého parťáka, zatímco slavná socialistická Veřejná bezpečnost za tu dobu stihne co? Velký kulový. To není zrovna dobrá vizitka a nejspíš to nikoho tenkrát vůbec nenapadlo. Jo vlastně zatkla ty dva, co kradli umělecké předměty a prodávali je do zahraničí, to bylo asi důležitější než pachatel vraždy. Jinak se mi to celkem líbilo, ale samozřejmě žádná velká bomba, před kterou bych si sednul na zadek s otevřenou pusou, to není. Nejvíc se mi asi líbil Jan Libíček, byl takový správně „přirozený“ a pak ještě můj oblíbenec Bohumil Šmída v malé roličce policejního odborníka. ()

offlineman 

všechny recenze uživatele

Kupodivu dobrá krimi s hodně akčním Vaškem Postráneckým! Jan Libíček v zajímavé roli a Jana Šulcová zamlada měla něco do sebe, byť mě vytáčela těmi svými stalé měnícími parukami! Dobrá píseň o utíkajícím životě!Moc nechápu to nízké hodnocení! Zřejmě respondentům vadí, že to není o "hrdinném" disidentovi, který bojuje proti totalitě! ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Úvodní chytlavá melodie Karla Svobody je úžasná. S řadou dalších písní tohoto hitmakera se můžeme setkat v průběhu filmu, kde vytváří někdy možná až příliš výraznou kulisu této "pošťácké" detektivky. Detektiv amatér v podání Václava Postráneckého, kolega a kamarád zavražděného, dělá vše proto, aby se dostal do maléru. V závěrečné honičce mu pomáhají všichni "svatí" (pošťáci). Na rozdíl od jiných zde komentujících jsem pachatele tak snadno neidentifikoval, i když je pravda, že dotyčný mi byl od začátku veskrze nesympatický. Naproti tomu Jana Šulcová (imitující zpět Marie Rottrové) působila veskrze sympaticky. Nejen když zpívá: "Život utíká, jako když práskneš bičem do koní. Růže rozvitá, co včera zvadla dnes už nevoní...." ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

♫ Život utíká, jako když práskneš bičem do koní. Růže rozvitá, co včera zvadla dnes už nevoní... Úžasná hudba Karla Svobody v podání skupiny Flamingo se zpěvem Marie Rottrové v titulní písni. Bohužel v trochu průměrnějším filmu. Zápletka krimi filmu velice zajímavá, černobílým vizuálem to připomínalo dokonce šedesátkové krimi, byť film už vznikl v propuklé normalizaci, ale děj mě příliš nezasáhl. Víc než průběh událostí jsem místy sledoval zvukové pozadí filmu, kde znělo mnoho ukázek z již polozapomenutých písní hitmakera Svobody v podání předních českých zpěváků. To asi nebylo dobře. Možná je to tím, že mě nesedl Václav Postránecký v hlavní roli amatérského detektiva pátrací na vlastní pěst. Nezaujala mě ale zde s výjimkou Lubora Tokoše (kníratý agent Dittmar) ani většina ostatních herců. Ke čtvrté hvězdičce mě nepřinutila ani závěrečná akční honička. 65% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Václav Vorlíček si evidentně chtěl zkusit něco mimo svůj žánr a tak si střihl detektivku, bohužel ale adaptoval dost slabý scénář, takže detektivka vznikla dosti průměrná, možná až podprůměrná...naštěstí tedy v kontextu té těžké doby počátku normalizace prostá ideologického rozměru, což je vlastně největším kladem celého černobílého krimifilmu... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (10)

  • Zhruba v čase 10:00 prochází Jan Marek (Václav Postránecký) po viaduktu pražského Semmeringu nad Prokopským údolím. Pod ním měla být spáchána vražda jeho přítele Šimka. (Robbi)
  • Skupina Flamingo, hrající ve filmu, byla založena v roce 1966 a podstatnou část své kariéry působila v Ostravě. V nejslavnějším období s ní vystupovala Marie Rottrová a Petr Němec, ikonickou postavou zůstával zakladatel, trumpetista, skladatel a aranžér Richard Kovalčík. Rok po natočení filmu se v rámci „počešťování“ jmen zejména beatových skupin přejmenovali na Plameňáky. Po přesídlení Marie Rottrové do Prahy (1985) se ji skupina pokusila nahradit Evou Hurychovou, nicméně na přelomu let 1988 a 1989 ukončili Flamingo/Plameňáci činnost. (Robbi)

Reklama

Reklama