Reklama

Reklama

Skřet 2

(festivalový název)
  • USA Troll 2 (více)

Obsahy(1)

Malý Joshua zná od svého dědečka příběhy o goblinech a o tom jak jsou nebezpeční. Díky tomu má i zlé sny, které se začnou měnit i v boj o život. (Chupacabre)

Recenze (58)

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

3.NEJHORŠÍ FILM PODLE HODNOCENÍ IMDB. Hmmm, těšil jsem se na kvalitní guilty-pleasure do té doby, než jsem uviděl jméno režiséra. Že je Claudio Fragasso neskutečný sračkař, to vím už od dob jeho předchozího megashitu After Death. Tady jsem se dočkal podobně "kvalitního" zážitku, sice hodně špatného (jak jsem doufal), ale i hodně nudného (jak jsem bohužel od Fragassa čekal). K ději snad pouze tolik: rodina hlavního dětského hrdiny jede na výlet do města NILBOG, které se nachází na území tajemné královny a jejích skřetů. Královna své oběti proměňuje v rostliny a v konečné fázi až jakýsi zelený sliz, který její skřeti (zřejmě dětští herci s neskutečně špatnými maskami) s chutí pojídají. Bystrý chlapec to zjistí a za pomocí zjevení svého dědečka se snaží ochránit svou rodinu a zneškodnit královnu. Celý film je především ve znamení ZELENÉHO SLIZU. Ten se tady blije (občas chlapec, královna a skřeti na konci), občas gurmánský pojídá (opět skřeti), nebo při metamorfóze jedné z obětí odkapává z těla (a je následně konzumován). Zajímavá je i scéna, kdy se královna líbá v karavanu s jedním turistou. V záchvatu vášně u toho žerou i kukuřici, když jsou náhle odněkud ze stropu zasypáváni popcornem (zřejmě umělecký záměr pana režiséra, či co). Ano, předchozí dvě věty zní možná slibně, ale všechny varuju, je to tak nudně podané, že se zaručené bavit nebudete. Z celého filmu by se z kompletních nejzajímavějších momentů dal sestříhat pětiminutový trailer, jinak nuda, fušeřina a amatérismus. Ale ač to zní neskutečně, viděl jsem už i horší sračky. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Označením "nejhorší nejlepší film všech dob" se to honosí naprosto neprávem, ale i tak je to uspokojivě špatné tím zábavným způsobem. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

V základu se jedná o geniální koncept - dětský horor postavený na nenávisti městských dětí vůči ovoci a zelenině a také vůči venkovu. Troll 2 je hororové podobenství o vegetariánech jako goblinech, kteří lidi mění v zeleninu a pak je jedí, přičemž jediným způsobem, jak je přemoci, je pořádně mastný dvojitý sendvič s gothajem. Snímek se před lety stal kultovním titulem, ale nikoli na základě svých kvalit (v jakémkoli smyslu), nýbrž čistě proto, že to kdysi byl nejhůře hodnocený film na IMDB. Lidé se na film následně koukali s tím, že se mu mermomocí chtěli vysmát a tak se bavili u každé blbiny, ale problém tkví v tom, že se zde mísí nechtěná zábava s chvilkovými záblesky geniality, úmornou nudou a humpoláckým fušerstvím. V porovnání s vrcholnými filmy z kategorie "tak špatné, až jsou dobré" (např. Hvězdná srážka, Lady Terminator, Chladný jako led) je Troll 2 spíše tak špatný až je špatný, což při potenciálu snímku je velká škoda. Nicméně je třeba ocenit spazmatické herecké výkony i dramaturgicky důsledně držený koncept vyprávěnky pro děti. ()

H34D odpad!

všechny recenze uživatele

Což o to, několik momentů, kdy se vykulení lidičkové mění na keřík a posléze zelený sliz působí legračně, jenže to je jen výběr několika vteřin z celého filmu. Zbytek je skutečně to nejhlubší odpadní dno, vlastně bych snad mohl i prohlásit, že Troll 2 je nejhorší film, jaký jsem kdy viděl! :) Opravdu všechno je neskutečně stupidní, postavy jsou retardované, herci v podstatě taky. Demence z tohoto filmu jen číší, od debilní zápletky, obrovského zklamání v jejím vyvrcholení a ta neschopná režie! Tempo, budování atmosféry, mno škoda slov... Ale i něco takového je fajn jednou za pár let vidět :) 0/10 ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Maj pravdu, je to oprvadu tak legračně idiotské. Skvělé masky, děj i dialogy. Jednoduše geniální dílo. Na odpad i na pět, každé hodnocení je relevantní. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

You can´t piss on hospitality! I won´t allow it! Čistá definice špatného filmu. Dementní scénář, toporní herci, brakové efekty a laciné dialogy, z nichž se staly kultovní hlášky. S každým dalším zhlédnutím vyplouvá na povrch něco nového a s každým dalším zlédnutím vyvolává tahleta podivnost nové salvy smíchu. Svůj post Nejlepšího nejhoršího filmu si Troll 2 vysloužil především svou upřímností a triviálním selháním. V tomto ohledu totiž funguje dokonale. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nuž čakal som teda väčší extrém a ono je to vlastne celkom priemerné lacné béčko od netalentovaných tvorcov. Hej, herecké výkony i masky sú miestami viac mimo realitu než inde ale v triezvom stave a bez spoludivákov mi to žiadne výbuchy smiechu nespôsobilo. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Tento film ukazuje vegetariánům snadný způsob, jak se stát kanibalem. Již mezi námi a papuánskou kuchyní nestojí žádné překážky. Žerte, neboť toto jest lidské tělo rostlinné podstaty! ()

Campbell odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně hloupé, neuvěřitelně trapné, neuvěřitelně levné. Toť vše co jde k filmu říct. Na každém filmu se dá najít pozitivum a tady jich je zatraceně málo. ()

SOLOM. odpad!

všechny recenze uživatele

Tak a máme zde další pokračování, které nemělo být nikdy natočeno. Když jsem před časem vyplňoval menší anketu o tom, které tři filmy patří mezi to nejhorší co jsem kdy viděl, tak tento kousek mezi nimi samozřejmě nesměl chybět. Odpad hororového žánru vzal na sebe podobu bandy trotlů v gumových maskách a s klackama v rukou, kteří běhají po lese a domech. Otřesné masky nedosahují ani po kotníky tomu, co bylo možné spatřit v prvním díle a to ani ten nepatří mezi bůhvíjak skvělé snímky. Trapné herecké výkony nejsou ničím v porovnání se zeleným slizem a nelogickým scénářem. V určitých chvílích lze sice vidět jakousi snahu tvůrců o pěkné záběry –viz člověk-kytka, ale v tom množství toho hnusu kolem se to rychle ztratí. ()

Sofia odpad!

všechny recenze uživatele

Hluboce se stydím, že jsem na něco takového vůbec koukala :-) všudepřítomný zelený sliz, naprosto amatérské masky a tragické herecké výkony. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2015] Vítejte v Nilbogu. Nesnášíte zeleninu? Tak se na tenhle horor plnej zeleniny a pojídání lidskejch rostlinek radši nedívejte. Budete strašně trpět. A vegetariáni budou trpět v závěru. Vážně, byla by to nádherně děsivá noční můra, kdyby publikum nemělo problém nepočůrat se během záchvatů smíchu, který tenhle film neustále navozuje. Geniální byla maska jednoho goblina. Vždycky když se dostala do záběru, tak lidi vyprskli smíchy. To snad museli tvůrci udělat schválně :D. Jen ten (téměř) konec byl dost zoufalej. Debilnější poražení nepřátel aby člověk pohledal. Tak nějak to ale zapadá do celkový stupidity a neumětelství tvůrců a hereckýho ansámblu. BTW asi jako jedinej sem se dobře najed na rautu, i když musím říct, že syrová zelenina s popkornem a zeleným mlékem je fakt zvláštní kombinace :D. Ale říkám si, jestli sem se na tu pohostinost neměl radši vychcat. Bůhví co to se mnou udělá. Hlavně ten cupcake ozdobenej zeleným cosi vypadal dost divně. A stejně tak ten chutnej zelenej vegetariánskej sliz, kterej jsme dostali před promítáním. Ale když já celej den skoro nic nejed a byl sem vyhládlej jak hlavní hrdinové. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Najlepší najhorší film v histórii? Neee.! Dokument o vzniku a trvácnosti tohto filmového kultu, je rozhodne zaujímavejší. Čakal som niečo v štýle buď odpad, alebo 5 hviezd, nič medzi tým neexistuje. No nakoniec som sa dočkal len nechcene zábavného, zlého filmu. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za to, že ve správné chvíli, se správnými lidmi a správnými drogami to může být královská zábava.. Takhle o samotě na střízlivo je to tak obrovskej hnůj, že to skoro (ale jen skoro) už není ani vtipné. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se nedá hodnotit standardní stupnicí. Tenhle film (pokud by to teda nebyla urážka samotného označení "film") je totiž tak špatný, že se z hodnocení odpad! přehoupnul na pět hvězdiček. A ne bezdůvodně! Tedy, tento "film" porušuje snad všechny logické zákony, žádná věc pořádně nedává smysl a celkově je to postavené na hlavu. Ale abych začal - netřeba asi zmiňovat, že žádný troll se ve filmu nevyskytuje a ani to slovo není vysloveno, vždy se hovoří o goblinech, kteří dle filmu jsou vegetariáni, ovšem ti si shánějí potravu přetvářením lidí z masa a kostí na, uhodli jste, salát. Samotný děj filmu se točí o tom, kterak rodina Waitsova jede na výměnný pobyt do městečka Nilbog (neobvyklé jméno, že? jeho "skrytý" význam postavy odhalí až v poslední třetině filmu), společně s nimi jede partička přátel, jejíž leader je přítel mladé Waitsové. Ta pravá sranda ale teprve začne, zábavně vypadající a pastelově zelené rekvizity "jídla" jsou teprve začátek. Během této pouťové jízdy o 95 minutách vás čeká spousta memetických hlášek (kupodivu každé postavě je dána do vínku nějaká), šílené jednání postav, po již zmíněných rekvizitách je nutno zmínit i masky stávající z jutových pytlů a celkem promakaných na obličej (které ostatně byly recyklovány pro film Quest for the Mighty Sword). Zárukou kvality kromě této sáhodlouhé recenze by měl být i fakt, že si film za 20 let vybudoval obrovský kult. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Existujú zlé filmy, potom filmy natoľko zlé, že sú vlastne zábavné a napokon Troll 2, ktorý je kategóriou sám o sebe. Unikát, ktorý možno ohodnotiť buď čistým odpadom (za kvalitu) alebo bezpodmienečnými piatimi hviezdičkami (za zážitok), kompromisy neexistujú. V jednotlivých aspektoch by ste možno našli horší film, ale Troll 2 je natoľko príšerne natočený, napísaný a zahraný, ale fakt natoľko, že svojou absurdnosťou prekonáva všetko, čo som za svoj život videl. Zároveň je to tak nehorázne vtipné, že som sa celých 95 minút nevládal prestať smiať. Troll 2 je priam stvorený pre kamarátske posedenia a zvráteným spôsobom vlastne uznávam jeho kultový status. Vyvstáva však otázka - je možné filmársky amaterizmus dotiahnuť do takejto miery, alebo názov filmu (ktorý nemá s filmom Troll nič spoločné a za celý čas sa v ňom neobjaví žiadny troll) naznačuje, že ide o veľký vtip? (10/10) ()

K.I.N.G. odpad!

všechny recenze uživatele

Úplně obyčejný béčkový horor, jakých jsou stovky, a dokonce jsem už viděl po filmové stránce daleko nepodařenější a úsměvnější kousky, než je tohle. Tento film opravdu ničím z řady nevybočuje, je jen špatný a nudný, jako stovky dalších a nikdy nepochopím, čím si mohl získat svůj status kultovního braku, zároveň ale chápu, že se tu někteří uživatelé snaží využít situace a dávají tomu plný počet proto, aby byli zajímaví. "Troll 2" je film, který si nezaslouží úctu ani pozornost, zaslouží si odpad! ()

L_O_U_S odpad!

všechny recenze uživatele

Něco takového se jen tak nevidí. Věděl jsem, do čeho jdu (a měl jsem nakoukanou i slušnou recenzi od Fanboy Flicks), a tak jsem dostal, co jsem čekal. No, je to vážně haluz. Můj rozhled v rámci filmových břeček je opět o něco širší. Vysvětlete mi, jak je možné natočit film s tak diletantskou režií, otravnou synťákovou hudbou a hereckými výkony na úrovni besídky z mateřské školy (a to jsem teď urazil předškoláky). Řadím po bok The Room, byť Troll 2 ani zdaleka není tak zábavný. (819., 14. VII. 2013) ()

Reklama

Reklama