Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V kraji vinic na jižní Moravě, v malebných Pálavicích, budeme sledovat další osudy jejich obyvatel. Opět se setkáme s Michalem Janákem, předsedou JZD Rozvoj a vinařem tělem i duší, který musí tentokrát řešit víc problémů než jen svůj žlučník. Má starosti se stavbou sušírny kukuřice a navíc se ostře postaví proti názorům nového předsedy Urbana, který chce v družstvu zavést přidruženou výrobu nábytku. Do celé záležitosti se připlete podnikavý pan Weber – zloděj a podvodník, který Janáka připraví o velké peníze. Michal však společně s přáteli zosnuje plán jak podvodníka nachytat na hruškách a navíc získat zpět družstevní peníze i svoje úspory… Film Zralé víno je volným pokračováním komedie Bouřlivé víno z r. 1976. (TV Prima)

(více)

Recenze (111)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Druha cast volnej vinarskej normalizacnej trilogie Bourlive Vino -Zrale Vino - Mlade Vino. Ideologickeho balastu je o cosi menej ako v prvom dieli . Spoiler! No a objavila sa tu dokonca dejova linia : spor miestopredsedu Janaka /Vladimir Mensik/, ktory chce postavit sypku, kontra predseda JZD, ktory ma svoje plany /vyroba nabytkovych stien/. Koniec Spoileru! Pan Mensik teraz dostal aj vyraznejsiu herecku podporu- Sovaka /Svetaci, Marecku - podejte mi pero, Chalupari/ - takze prekvapivo ide o vyrovnany druhy diel oproti jednicke Bourlive Vino. 76 % ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Oproti Bouřlivému vínu v tomto pokračování autoři vsadili na Jiřího Sováka, který jinak silně morální příběh povznáší svou nadsázkou morálky a drží ho nad hladinou, pod kterou se utápěl film předchozí. I když je tu spousta komunistické propagandy, už není tak přímočará, ale více se schovává za záclonkou lidského humoru. Divák se občas i zasměje a nepřijde mu protivné politické rozumování. Také stopáž byla zkrácena na únosnou formu. 2+ ()

Reklama

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Zatímco Bouřlivé víno bylo něco a la Menzelův (a Svěrákův mj.) Kdo hledá zlaté dno, tohle je už zábava. A paradoxně, soudruzi si možná mysleli, že když bude šíbr a podvodníček v klasickém podání na konci potrestán, nikoho nenapadne, jak něco podobného může být v onom dokonalém socialismu možné? No, nakonec i když ne poslední v řadě - Jiří Sovák udělal v tomhle případě něco, co mi udělalo obrovskou radost - fláknul po hubě onu kreaturu Krause, jednu z nejodpornějších tváří normalizačního filmu, který se ve vedlejších roličkách nacpal všude a dneska se prezentuje jako jeden z mnoha strašlivě poškozovaných a utlačovaných komunisty. A nejvíc mě pobavilo, že sám kdesi vykládal, že mu jí Sovák vytankoval na férovku - žádné markýrování. Když za komančů celkem nadstandardně placení herci hráli v režimem požadovaných filmech, byl to strašlivý útlak a problém, když dneska hrají v s...ch na komerčních televizích a dokonce v reklamních spotech, které jsou jenom výjimečně celkem zábavné (že pane Trojane juniore...), tak si to omluví v zásadě úplně stejně . složenky se musely platit tehdy stejně jako dneska. ()

dainio 

všechny recenze uživatele

Vyvedené pokračování, které opět čerpá z plejády našich skvělých herců. K panu Menšíkovi se připojili i Miloš Kopecký a Jiří Sovák (myslím si, že už tato jména jsou zárukou dobré zábavy. Novým předsedou je pan Urban alias František Němec, který má plány s přidruženou výrobou nábytku. Jiný názor má zase místopředseda Janák.....a k tomu pikle pana Wébera. Jak to všechno dopadne se dozvíte již v 2.díle vinařské trilogie. ()

J R C Pecuchet 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s prvním filmem "Bouřlivé víno" již méně ideologické, je cítit převaha komediálních prvků ala Macourek. Filmu velmi pomohlo obsazení Jiřího Sováka do role plukovníka v záloze !!! Sovákův typický humor prostupuje celým příběhem a jeho osobitý způsob herectví tomuto filmu jen prospěl. Jako třešnička na dortu působí nápad scénáristy se jmény : Kavánek - Šavrda - Zlobil Když přihlédnu k faktu, že film vznikal v období, kdy vrcholila normalizace, tak se jedná o celkem zdařilou komedii, navíc výborně obsazenou. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu hrálo šedesát dva herců. (carrot)
  • Mezi dětmi se objevily i Theodora a Sabina Remundovy, dcery Ivy Janžurové. (hermiona)
  • Na začátku filmu jede Iva Janžurová s Jiřím Sovákem v trabantu. Vždy, když je záběr zevnitř vozu, mají puštěné stěrače, a to při vysoké frekvenci. Při každém záběru z venku jsou však stěrače vypnuté. (Terva)

Reklama

Reklama