Reklama

Reklama

Recenze (4)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Ve druhém a třetím filmu pro studio Šóčiku se Fukasaku snad nejvíce odchýlil od témat, kterým se věnoval většinu své tvůrčí dráhy. Ve filmech Black Lizard a Black Rose Mansion spojil své síly s Akihirou Miwa. Tento queer umělec ve své době poměrně dost vybočoval nejen svojí transvestitickou prezentací, ale i mnoha talenty, kterými oplýval – mimo zpěvu a herectví se věnoval i režírování, psaní knih a skládání hudby. V Black Lizard sehrál podivně ženskou postavu, zlodějku šperků. Ve velmi bizarním počinu Miwa prahne po bájném diamantu zvaném Hvězda Egypta. Aby ho získal(a), unese dceru majitele šperku. Ten si najme Akečiho, nejskvělějšího detektiva v celém Japonsku, aby dceru našel a osvobodil. Detektiv dceru velmi záhy najde na obrovském trajektu (či tankeru, chcete-li), přičemž právě zde o ni (a diamant) začíná a i skončí nelítostný a občas zmatený boj. Loď vlastně představuje výstřední Miwavovo doupě, které skrývá nejedno barvité a šokující tajemství. Vskutku bizarně groteskní podívaná. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Jedinečný, zlehka surrealisticky laděný, souboj protřelého detektiva Akechiho (Isao Kimura) s královnou podsvětí "Černou ještěrkou" (patrně nejznámější japonský transvestita Akihiro Miwa). Atmosféra je unikátní, dialogy skvostné, dějová křivka dokonale respektuje pravidla žánru a zároveň jej vkusně a sofistikovaně paroduje. Velmi netypický Fukasaku - kdybych nevěděl, kdo film natočil, tipnul bych jednoznačně spíše Seijuna Suzukiho... ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Od Edogawy Ranpa jsem četl jen pár povídek, co vyšly česky. Ve dvou se objevil i Akeči, diametrálně odlišný od toho filmového. Černou ještěrku ani žádný jiný román s Akečim jsem bohužel nečetl. ___ Tento film není, ale ani tak o Akečim, jako spíš o Černé Ještěrce v podání Akihiry Miwy. Příběhově takový průměr, který mohl být mnohem akčnější a méně užvaněný. Určitě se z toho bizáru dalo vytřískat mnohem víc. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Scéna s nožmi je pre mňa vrcholom filmu, akcia je v nej dynamická, škoda len, že je príliš krátka. Film bondovského charakteru s divadelnými výstupmi, ktorý drsné témy len naznačuje. Najzaujímavejším je na ňom transvestita, ktorému sa ani v maske muža, ani ženy nedá jednoznačne určiť pohlavie. Takže dnes to je len za výkon tohto herca a trochu napätia, keďže postavy mi prišli obohrané. A hodiť niekomu hada okolo krku a tým ho zabiť, tiež vyzerá byť z dôb minulých. Bizarné to rozhodne je, len mi to svojím vkusom nesadlo. Isao Kimura tu u mňa neprekonal svojho zločinca z Kurosawovho Nora Inu. ()

Reklama

Reklama