Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

František Hlavsa, pražský redaktor, odjede se svými dětmi – Olgou, Frantou, malým Milánkem a babičkou na venkovskou chalupu. Děti milují zvířata a moc by chtěly psa. I babička by brala hlídače, protože má s dětmi zůstat o prázdninách na chatě sama. František se brání, myslí si, že by dětem mohla stačit kočka. Celá záležitost se štěnětem mu poslouží alespoň jako námět na fejeton. Jenže ten má poněkud nečekaný ohlas… (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Film vyloženě pro děti, které milujou štěňata. Ale to jsou tak roztomilá zvířátka, že by se o tom dal natočit daleko lepší film. Zklamal mě i pan Miroslav HORNÍČEK, který se tam vyskytoval velice sporadicky a o vtipných bonmotech (které by normální smrtelník od něj očekával) ani slechu-dechu. Paní ŠEJBALOVÁ tam pronesla všeho všudy 6 vět, až se člověk diví, proč taková hvězda tuto roli vzala. Podívám-li se na režiséra, tak musím konstatovat, že pan Milan VOŠMIK tento film pro naše děti skutečně "vošmik". Mám film ve své filmotéce a moje vnoučata (ač jsou už vyššího věku) se prázdnotě myšlenky tohoto filmu velice podivila. Celá moje rodina máme pejsky, takže vím o čem mluvím. Nerada, ale nelze jinak pouze 2*. ()

Maskati 

všechny recenze uživatele

Naprostý souhlas se “Sportovcem!”Tedy lepšï než 101 dalmatinů a podobné kraviny. Ukázka dětství v socialismu. No a co!  Co jsme měli dělat, když jsme v té době žili? Na ten film si dobře pamatuji, v roce 65 mi bylo deset a moc se mi to líbilo a kamarádům také. Dnes to beru jako okénko do historie a ràd se podívám, jak se tehdy lidé oblékali, jaké jezdily tramvaje a autobusy, jak vypadali esenbáci / ještě hubený Neděla/ jak vypadala vesnice a jak suveréně hrála babičku skvělá paní Šejbalová a tatínka mladý pan Horníček i další. Za mě palec nahoru. Čest! ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Je to film, který by hravě mohl mít nadčasový charakter. Děti chtějí psy i dnes a k chalupám rozhodně. Film mi ale nejvíc připomíná Na samotě u lesa dějově po pár letech, když děda Komárek odešel do nebe. Ten nejmenší špunt navíc zase připomíná toho nejmenšího v Ať žijí duchové. Vůbec nejvtipnější je ale babička Jiřina Šejbalová. Hlavně v redakci, ale i po přečtení inzerátu se snímek vydává cestou grotesky. Závěrečná píseň ale je chytlavá. A Miroslav Horníček coby ničemu se nedivící, ale přesto chápavý otec je také okouzlující. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Názory na hodnocení tohoto milého, hřejivého úsměvně komediálního filmu předčasně zesnulého talentovaného režiséra Milana Vošmíka odrážejí až pronikavě převrat v estetických názorech mezi starší a mladší generací. Zdá se navíc, že se jedná o gap, který je podmíněn i ideově a politicky. Je případné a pochopitelné, že pro mladší populační ročníky jednostranně podjatá výuka vnáší do vnímání poúnorového čtyřicetiletí černobílý jednostranný tón. Jen nesnadno se v takovém ovzduší naznačuje, že i tehdy kvetl normální život normálních lidí a že dokoce existovala celá dlouhá období nadějí a pocitů šťastně žitých šťastných životů. To všechno film, v němž Horníček ztělesnil ve vlastně nomenklaturní rodině typického představitele té doby sdílejícího právě popsané naděje a jistoty, obsahuje. Přitom se vylévá - jak to často v podobných případech bývá - dítě s vaničkou. Půvabná konfrontace dětského slohu nejstarší dcery - ve 13 letech dívky v tomto věku opravdu stále byly cítěním i mentalitou dětmi - a sugestivních sarkasticky sebeshazovačných reportáží horníčkovského redaktora MLADÉ FRONTY pak nezalouženě zaniká stejně tak jako představitel nejmladšího člena filmové rodiny. Žánrově film nesporně navazuje na HONZÍKOVU CESTU a svou metodou patřil již v době svého vzniku k starší, tradičnější vrstvě tehdejší dramatické tvorby pro děti a mládež. Ani za těchto okolností se mi nezdá, že by byl natolik anachronní a nepodařený, jak uvádějí někteří hodnotitelé tohoto fóra ve svých komentářích. Jsou-li na pochybnostech o věcnosti mých vývodů, nechť tuto veselou, odpočinkovou a přitom tak svěží veselohru srovnají s průměrem srovnatelné filmové výroby směřované k mladším generacím, v polistopadovém období. Záhy zjistí, že doma člověk skutečně není prorokem. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sympaticka ceskoslovenska komedia zo 60. rokov minuleho storocia. Reziser Mylan Vosmyk /Vstup zakazan/ sa ukazal ako schopny reziser, Myroslav Hornicek / Byl jednou jeden Kral, Kam Cert nemuze/ to dobre taha a Jirina Sejbalova /Svetaci/ bola proste genialna herecka. Ovsem na najlepsie filmy cs kinematografie 60. rokov /Kladivo na Carodejnice, Spalovac Mrtvol, Skrivanci na Niti/ to stale nema, aj ked do znesitelneho sympatickeho priemeru film podla mna patri : 69 % ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Malý Karel Smyczek utekal pred veľkou dogou, ľahol si na zem a predstieral, že omdlel. Doga ho dostihne, oňuchá a začne mu olizovať tvár. Chlapcovi natreli na hlavu psiu maškrtu, a tak doga budúceho slávneho režiséra takmer úplne zlízala. (Raccoon.city)
  • Penzion Zátiší, který hraje ve filmu svou roli, nese jméno Penzion Zátiší Miroslava Horníčka a nachází se na adrese Kytlice čp. 12. (sator)

Reklama

Reklama