Reklama

Reklama

Rape

(TV film)
všechny plakáty
Experimentální / Drama / Thriller
Rakousko, 1969, 77 min

Obsahy(1)

Ve své době dosti odvážný snímek, který bychom dnes možná nazvali spíš reality-show, jelikož předstírá autentičnost. Z úhlu násilníka (Nic Knowland) v něm spolu s ruční kamerou divák pronásleduje mladou ženu (Eva Majlata), pozoruje její reakce a strach, a v závěru dojde k finálnímu střetu. Celý sníměk se odehrává bez jediného slova. (Morien)

(více)

Diskuze

Robbi

Robbi (hodnocení, recenze)

Dovolím si uvést na pravou míru několik maličkostí. Především nejde o rakouský film, nýbrž - podle tvůrců - britsko/japonský. Představitelka pronásledované ženy během své cesty hovoří německy a italsky (ovšem do filmu nejsou vsazeny titulky) a potkává i několik lidí. Spíš je depresivnější skutečnost, že onen násilník není celou dobu vidět, v tomto tak trochu John a Yoko předběhli Stevena Spielberga s jeho Duelem, kde násilnému řidiči rovněž nevidíme do tváře. 

Eva Majlath (používala i jméno Eva Rhodes) pocházela z Budapešti a do rodné vlasti se po mnoha letech vrátila, aby tu vedla útulek pro zvířata. Její život ukončila vražda 10. září 2008 v městě Böny, bylo jí 65 let.

Ono Rakousko mohlo tvůrce obsahu zmást v tom směru, že John a Yoko krátce po své svatbě (20. 3. 1969) v rámci své celosvětové mírové kampaně Bed-In uspořádali ve Vídni tiskovou konferenci ve stejný den, kdy měl být film odvysílán v rakouské televizi (31. 3. 1969).

Uživatel Robbi smazal svůj příspěvek.

Reklama

Reklama