Reklama

Reklama

Up Your Legs Forever

  • USA Legs
všechny plakáty
Experimentální
USA, 1970, 70 min

Hrají:

Tom Wolfe

Obsahy(1)

Podobně jako ve svém snímku NO. 4 - BOTTOMS z roku 1966 Yoko Ono nyní už se svým manželem Johnem Lennonem zkoumá drobnohledem kamery lidské tělo. Nyní se jedná o záběry 367 párů lidských nohou, zatímco na pozadí můžeme slyšet zpěv a zábavu těch, na které se teprve dostane. (Morien)

Recenze (3)

Morien 

všechny recenze uživatele

Chce-li se někdo divit a žasnout nad tím, v jakém světě to žijeme, kdo jsou to vlastně lidé a jací jsou, z čeho jsou vyrobeni a jaké jsou jejich sny, tak tento film nabízí vskutku hodně takových k-žasnutí-věcí. A když si ho pustíte zrychleně, jako že k tomu na experimentální film tak neúnosně dlouhá stopáž dost vybízí, tak můžete zažít opravdové psycho. Zvláště jste-li pod vlivem. ()

dwi odpad!

všechny recenze uživatele

367 párů lidských haksen nasnímaných vždy od chodidel až těsně pod genitálie mě utvrzuje v tom, že Yoko byla opravdu více než jetá (We asked everybody to donate their legs for peace). 70 minut monotónních pohledů na různě modelované nožky je pastvou pro oči leda oldschoolovým voyeurům, případně skalním masochistům. A kdo vydrží až do samotného konce, na toho čeká povzbudivé překvapení - zadek Johna a zadek Yoko! ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Monotónnosť pohľadov na opakované zábery nahých chodidiel od piat po stehná, ktorú spomína užívateľ dwi, vyvažuje možnosť porovnávania rozdielov. Okrem skúmania rôznej miery zakrivenia nôh a rozdielov medzi ženskou guľatosťou a mužskou hranatoťou až po zvieraco pôsobiace chodidlá prílišných zarastencov či černochov, zaujme umelá noha a zopár zachytení spodku sukne či treniek. Takéto skúmanie by však ledva stačilo vyplniť tak desaťminútový experiment. V stopáži celometrážneho filmu sa dostavuje okrem riadnej dávky únavy aj hypnotická sila. Spôsobená je nezvyklosťou mnohonásobnej repetície, kedy sa niekedy zdá, že nie sú snímané dve nohy, ale dve torzá k sebe sa túliacich postáv, alebo štyri nohy oproti sebe. Pripodobenie každej z dvojice nôh, k sebe sa primkýnajúcej postave nastalo počas sledovania filmu pričasto. Za nezvyklé asociácie pridávam hviezdičku. K plnohodnotnému usledovaniu "veľdiela" však treba oddýchnutého diváka, ktorý by mal dobre vedieť do čoho ide. Inak je to ťažko pozerateľné. ()

Reklama

Reklama