Reklama

Reklama

Tre aquilotti, I

  • USA The Three Pilots (neoficiální název)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Filippo Nardini (Alberto Sordi) je mladým kadetem leteckého učiliště Italského královského letectva (Regia Aeronautica). Píše se rok 1942 a italská armáda jde od porážky k porážce, hnána britskými vojsky na všech frontách. Mladý kadet se ale potýká s jinými problémy - leteckou nekázní, smrtí přátel, ale především s láskou. Dokáže získat srdce své vyvolené dřív, než bude poslán do boje? (bejkovec)

(více)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu jsou použity i dokumentární záběry z Bitvy o Británii - záběry soubojů německých Bf-109 se Spitfiry, obraná střelba německých bombardovacích letců; dále záběry z tzv. fotokulometů německých stíhaček z operace Barbarossa (útok na Sovětský svaz), vidět jsou sestřely sovětských stíhaček I-16 či padající bitevní letouny IL-2. (bejkovec)
  • Ve filmu se létá na stíhacím letounu IMAM Ro.41, v té době sloužil jako cvičný stroj u leteckých škol. Do roku 1949 jej bylo vyrobeno na 735 kusů, jeho pestrá historie obsahuje např. účast v bojích španělské občanské války, či role záchytného nočního stíhače nad nebem Tobruku v severní Africe. (bejkovec)

Reklama

Reklama