Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodiny mafiánov s rozsiahlymi kontaktmi zhromažďujú svoje zdroje v Taliansku na to, aby doviezli do USA obrovské množstvo lacného heroínu. Nelegálne obchody odhalil istý colný úradník Ivan (Gianni Garko). Teraz je na ňom, aby informoval príslušné úrady, aby zásielky boli zadržané. Rozbieha sa neľútostná vojna, doma v Taliansku i na ceste do USA. (Martin741)

(více)

Recenze (2)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak silné a působivé jako "Napoli... la camorra sfida la citt? risponde" ze stejného roku, ale co se týče spolupráce Brescia/Merola (fanoušci eurocrimi jistě ocení), tak stále nad průměrem, viděl jsem horší. Ze začátku pro diváka trochu chaotické, v rychlých skocích se tu vystřídají různé světové destinace (Írán, New York, Itálie, Turecko), občas pokulhává tempo a spiknutí, občas trochu sentimentální a s příchutí komedie, ale jinak typický Brescia. Vidět zde byl například i dobový plakát na jiný Bresciův film ze stejné doby "Scugnizzo, Lo" (dobrá reklama). Ocenil bych dobrou kameru (která jde dost na tělo), některé záběry, místy slušnou atmosféru, špinavého-dělnického prostředí Neapole a nakažlivou Neapolskou hudbu s různými taliánskými zvyky. Přestřelek a honiček, typických žánrových prvků, tu tolik zas není, ale tvrdá přestřelka na moři mezi pašeráckými gangy je docela dobrá a pak i celkem efektní finále, které ale nakonec mohlo být ještě lepší. Druhá polovina je lepší a akčnější. Ve filmu byly použité nějaké stejné sekvence, které divák mohl vidět ve filmech "Afyon oppio (úvod)" nebo Quelli della calibro 38 (auto-honička na nákladních vagonech jedoucího vlaku). Dost často režisér Brescia sázel na osvědčené žánrové herce a i tento film je toho důkazem, obsazení je skutečně výtečné. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ale zas meles z cesty Karle, bolo to maximalne posobive, napisem, ze jeden z najlepsich Bresciovych /Dny Nasili, peklo v Normandii, Trojuhelnik mafie/ filmov. Tuna sa rezisersky fakt predviedol, kazda jedna scena natocena s laskou a precizne. Rychlo sa striedaju zaujimave destinacie -Iran, new York, Italia - a to vasina poliziotteschi filmov sa odohrava len v Italii. Kazdopadne vyborne tempo, nuda nehrozi ani na okamih, masakrozne dobre dialogy. Autonahanaciek a prestreliek nie je az tak vela, a hlavne to vynahradi perfektny zaver - ta jedna drsna prestrelka mi bohate stacila. Merola /Trojuhelnik mafie, Napoli La Camorra Sfida La Citta risponde/ v roli dobraka na urovni, videl som aj samotneho Bresciu za kamoerou. Potom som z hercov poznal uz len Antonio Sabatu /Napoli la Camorra ...../. Vyborny a u nas - CZ a SK konciny hodne neznamy film, coz je skoda . 88 % ()

Reklama

Reklama