Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po svém útěku z vězení se pistolník Stark (Brian Kelly) zanedlouho ocitne v rukou mexického statkáře dona Francisca Quintary, který ho hodlá pověsit na nejbližším stromě. Šibenici Stark unikne pouze proto, že se don rozhodne pověřit ho úkolem, který není jen tak pro každého. Chce po něm, aby mu domů dopravil neposlušného syna Fidela (Fabrizio Moroni), který se připojil ke skupině banditů... (Pohrobek)

(více)

Recenze (6)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Průměrný, snadno stravitelný spaghetii-western, který ovšem nepatří do té nejnižší ligy. Méně známý z westernové rodiny Bruno Corbucci se celkem předvedl - jako scénárista i režisér. Snímek nabízí rozhodně povedený příběh o zvláštním přátelství - při troše dobré vůle v něm lze najít i homoerotický odstín, tento názor tedy osobně nesdílím. Klasické bitky a přestřelky dosahují sotva průměru žánru, zato pár mírně sentimentalizujících míst rozhodně snímek pozvihuje. Za pozornost stojí i ústřední dvojice Brian Kelly a Fabrizio Moroni a žánrově povedená hudba Sante Maria Romitelliho. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Pistolník Stark má být oběšen, dostane ale šanci - bohatý rančer Quintana mu nabídne 5 000 dolarů, když mu zpátky ze Států přivede jeho syna Fidela, který se tam stal banditou. Stark nabídku vezme, ovšem Fidelovi se domů nechce. Děj je pak pořád stejný - Fidel utíká, Stark ho zastavuje, další pokus o útěk a další zastavení. Což je na hodinu a půl docela málo. Kromě toho Brian Kelly hrající Starka nijak zvlášť nezaujme a Fabrizio Moroni v roli Fidela je otravný hezounek s bouchačkou. Víc zaujmou představitelé vedlejších rolí, kteří nejsou tak typičtí pro žánr - Keenan Wynn jako vedoucí vlastní armády, a Folco Lulli v roli Quintany - ten se vybarví hlavně na konci. Jo a je to jeden z mála špageťáků, kde se (opět v malé roli) objevil i vrah Vinnetoua Rik Battaglia. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Tuctový spaghetti western s naivným scenárom a pár vydarenými prestrelkami. Príbeh sa točí okolo dvoch pištoľníkov, na ktorých vzájomnom súperení a prekáraní sa to celé stojí a padá. To ich neustále doťahovanie sa o to, kto má väčšieho pipíka totiž po čase začne byť stereotypné. Navyše ich predstavitelia Brian Kelly a Fabrizio Moroni sú druhoradí herci a miestami svoje postavy prehrávajú ešte výraznejšie, než býva u špageťákov štandardom. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Typicky produkt westernovej inflacie zo 60. rokov, nudny dej, priserne dialogy v rovnako prisernej westernovej makete a kulisach : 5 % ()

MR007 

všechny recenze uživatele

Výborný western, ve kterém jde zjednodušeně o souboj dvou mužů, kteří se nakonec spřátelí. Ne že by byl film bez chyb, ale má tempo, dobrou hudbu a celkově se mi líbil i styl zpracování takto jednoduchého námětu. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Hodně podceňovaný western, přitom skvěle natočený, který u mě po opakovaném shlédnutí stoupl na ceně. Bruno Corbucci začíná dost šokující scénou a podobně laděnou i končí. Děj mezi by se dal charakterizovat jako buddy movie, ale to není úplně přesné, protože jde spíš o vztah otec-syn. Corbucci měl také výborné oko pro scenérie, a v tomhle ohledu patří v subžánru k tomu nejlepšímu. Výborná hudba, dobré obsazení sympatického Briana Kellyho v roli Starka a zručně natočené akční scény z toho dělají kvalitní podívanou. ()

Reklama

Reklama