Reklama

Reklama

Země dinosaurů 3: Velký dar

  • USA The Land Before Time III: The Time of the Great Giving (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Doufáme, že se rádi přidáte ke svým pravěkým kamarádům, protože obyvatelé Země dinosaurů mají před sebou nová vzrušující dobrodružství! Do krásně kvetoucího údolí tentokrát padne meteorit a uzavře jediný zdroj, z něhož údolí získávalo vodu. Dosud spolu dinosauři žili v míru a pohodě, ale tato událost vede v jejich vzájemných vztazích k napětí. Skupina mláďat, ochotná pomáhat všude, kde to jde, se vypraví hledat vodu a opravdu najdou rozlehlé jezero, které se rozprostírá mezi jejich údolím a tajuplným územím zubatých dravců. Započne tedy série neobyčejných dobrodružství – malí dinosauři si musí změřit síly s obludami ze sousedství, přežijí ve zdraví velký požár a osud jim pošle do cesty dokonce i smečku krvelačných velociraptorů. (TV Minimax)

(více)

Recenze (9)

Baxt 

všechny recenze uživatele

Disneyho sen o neškodných a zároveň poučných filmech, dovedený do absolutního extrému. Veselá zvířátka, veselé písničky a veselé prostředí. Nožička a spol. se pomalu transformují do Teletubbies druhé generace. Direct-to-DVD zrůdnost, kterou měli tvůrci pohřbít už po prvním díle. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé jak po první nádherné jedničce je natočena podprůměrná dvojka a teď jsem se tak trochu bál trojky. Nakonec velká spokojenost. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Ten film si bráška pouští tak často, že ho za chvíli budu umět recitovat. Jinak lepší než ostatní blbůstky, mne by to před 10 lety zajisté potěšilo. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Hyp a jeho otec jsou druhem ornithopodního ptakopánvého dinosaura pocházejícího z období střední Křídy jménem Hypsilophodon. Nod je naproti tomu druhem nodosaurida pojmenovaného Nodosaurus a Mutt je zase druhem kachnozobého dinosaura s názvem Muttaburrasaurus, jehož druh je možné spatřit také v pátém díle dokumentárního seriálu Putování s dinosaury (od r. 1999) jménem Duchové polárního lesa. (Marasuchus17)
  • Na začátku snímku je ve zkrácené formě chronologicky, dle geologických období, promítána biologická evoluce živých organismů podle evolučního stromu založeném na teorii přírodního výběru druhů od Charlese Darwina. Od mikroorgasnismů (bakterie, archea) přes vyspělejší makroorganismy (jakými jsou houbovci, medúzy, korálnatci, prvohorní trilobiti, amoniti, pozdně devonští tetrapodomorfové rodu Eusthenopteron) až po pozdně devonského tetrapoda (čtyřnohého obratlovce) rodu Ichtyostega (modrý obojživelník) a další čtyřnohé suchozemské obratlovce (druhohorní dinosauři a jiní plazi). (Marasuchus17)
  • Smečka ostrozubů, s níž se v Záhadných dálkách utká pětice dinosauřích kamarádů společně s jejich rodiči i Hypem, Nodem a Muttem, jsou rodem dromeosauridního teropoda nazývaného Velociraptor. Při jejich vyobrazení se tvůrci snímku inspirovali morfologií stejnojmenných „raptorů“ z Jurského parku (1993). Toto ztvárnění je však dnes již chybné. Moderní studie koster velociraptorů přinesly v současnosti mnoho nových poznatků o jejich paleobiologii (např. přítomnost ulnárních papil na předních končetinách – důkaz pernatého pokryvu těla – a tělesné rozměry velikosti dnešní krůty domácí). Velikostní kategorií mají srpodrápí ostrozubové z tohoto filmu blíže spíš k rodům Achillobator a Deinonychus. (Marasuchus17)

Reklama

Reklama