Reklama

Reklama

Orlí spáry

  • Česko Drápy orlů (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Miliónové obchody s kokainem v newyorské Čínské čtvrti kontroluje záludný Mr. Li a jeho pravá ruka, obávaný zabiják Kahn. Vedení protidrogového centra vyšle zvláštního agenta Tylera Wilsona, aby proniknul do této zločinecké organizace. Jeho spojkou je místní policajt Michael Reeds. Jedinou možností je zúčastnit se ilegálních bojů, které organizuje Mr. Li. Nejdřív však musí najít uznávaného učitele Mistra Pana... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Další z oblíbených mlátiček mého mládí. Po dnešním shlédnutí člověk jen kroutí hlavou, z čeho že to byl tenkrát tolik nadšený jako u většiny těchto ultra béček, na druhou stranu zrovna tento film docela vyniká nad většinou ostatních podobných té doby. Nepodstatný děj, trapný a naivní scénař, ubohé hlášky a scény které vyplňují děj jsou samozřejmostí. K plusu se ale musí přičíst přítomnost řady tehdejších mistrů nebo alespoň bodybuilding-masérů. Tak například Billy Blanks a Mattias Hues se před každou rvačkou nezapomenou svléct do půl těla. Mimochodem Hues nehraje .. jen stojí v několika kamerových záběrech. Na konci má jeden "ultrafight" s Blanksem, který za podívání stojí. Pak tu máme Jalala Merhiho, Jamese Honga, který jako jedinný dobře hraje (ale špatně bojuje, protože ani žádný bojovník není...), Erica Lee, známou to postavičku z mnoha ultralevných martial arts sraček, pár docela dobrých kaskadérů a potěší přítomnost snad jedinného opravdového mistra - Master Pan Quing Fu. "Fighty" jsou z části otřesně prostříhané a nepřehledné, záleží, kdo se zrovna mlátí. Pokud jsou to zkušenější borci, je to trochu lepší. Akce je opravdu spousta, divák si příjde na své i v rozsáhlé přehlídce různých stylů od klasického kung-fu po "řežuvšechnokolemsebejaksedá" ve stylu Blankse... Ultrařežba na konci filmu mi dává možnost tu třetí * nakonec filmu dát ... Ale pokud to člověk srovná s Asií (v jakémkoliv jejím "martial arts" období), tak je to odpad největší ... ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Tomuhle veledílu bych s klidným svědomím odpustila look osmdesátek, chudou výpravu, nepříliš vydařené bitky (byť nevydařené hlavně z hlediska choreografie a střihu, o fyzických schopnostech jednotlivých aktérů nepochybuji), mizerný příběh, ještě mizernější kožené neherce, tuctovou hudbu. Ale co odpustit nelze, jsou tak debilní dialogy, že se to nedalo skoro vydržet a co mne bude ještě dlouho strašit, byly ty nejpitomější a nejvíce nesexy slipy Jalala Merhiho. Snad ani pornoherec z laciného německého bijáku pro dospělé by si tak debilní slípky neoblíknul. Za mne velké zklamání a jedna otočka od odpadu. ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si jinak ani pomoc. Vidět dva moje oblíbence Billy vs Matthias jak se perou v temné velké garáži nebo co to bylo byla super podíváná. Děj postupuje jak se od něj očekává,rychle a svižně,spustu oblíbených známých věcí. Trénik před vstupem do arény,souboj v aréně,dostat se k šéfovi gangu,velká mlátička na konci. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Orlí spáry jsou 90tková Martial Arts klasika s Bylly Blanksem a Jalalem Merhim. Jako hlavní padouch se kterým se Blanks střetne je zde další ikona těchto filmů a zvlášť záporných rolí Matthias Hues. Filmu nechybí nic, co v tomto žánru nesmí chybět (klasický výcvik, nějaký ten vyřazovací turnaj a finální bitka). Tento film opět nikomu v této době asi moc neřekne. Za mě 90% :) ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Jalal Merhi s cool "Seagal" culíkem a Billy Blanks s účesem jako přistávací plocha pro letadla :-) S těmito kombinacemi jim to ale perfekně sedlo a tvořili pohodové duo. Bylo super vidět Jamese Honga v baloňáku a kloboukem jak mu připaluje doutník Matthias Hues. Orlí spáry jsou spolu s prvním dílem Tygřích rozhodně dva nejlepší snímky, kde Jalal hrál. Škoda, že se tady třeba nemihl Al leong nebo Paulo Tocha :-) A NEZAPOMEŇTĚ - Orlí pařát !!! ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama