Reklama

Reklama

Úžasný Mauric

  • Velká Británie The Amazing Maurice (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mauric je kocour ulice. Všemi mastmi mazaný, pořádně prohnaný a jako každá správná kočka myslí především na sebe. Jednoho dne ovšem zničehonic zjistí, že začíná mít lidské myšlenky a dokonce že opravdicky mluví. A není sám! Krysy z místního klanu jsou na tom stejně, začaly mluvit, být inteligentní a zajímat se o vzdělání. Prý sežraly něco ze skládky u magické univerzity.. 
Mauric a krysy vytvoří podivuhodné přátelství a do party přiberou ještě lidského kluka, který je chytrý sice jen přiměřeně, ale zato umí hrát na píšťalu. Společně pak chodí od města k městu, vyrobí tam krysí pohromu, kluk se dá najmout jako krysař a všichni nakonec shrábnou odměnu. Teď ovšem dorazili do města, kde něco nehraje. Zavání to tu spiknutím nejen na zemi, ale i pod ní. V podzemí se totiž ukrývá pořádně děsivé a zlověstné tajemství. Osvědčený trik se zvrtne a namísto hromady zlaťáků čeká úžasnou partičku Maurice, krys a kluka velké, zábavné a řádně nebezpečné dobrodružství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (37)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

No, kdybych byl film neviděl, tak bych si byl býval pomyslel, že tohle bude animovaná pěti hvězda jak vyšitá. Kocour Mauric v hlavní roli, Terry Pratchett v rámci předlohy a německé středověké maloměstské prostředí jako bonus. Všechno super. Pak si to ale pustíte a tak nějak si hovíte, odpočíváte a ne a ne se do příběhu zažrat. Je to fajn odpočinková záležitost, která by mohla těšit i děcka. Ale zároveň na ní není nic vysloveně zvláštního. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Skvělá adaptace Zeměplochy, povětšinou věrná, tak to má být. Mauric na první pohled vypadá z hlediska animace poměrně lacině, ale výsledek je velmi, velmi pěkný a vizuálně zajímavý a úplně klidně bych si dokázal takhle představit i další zeměplošské adaptace. To kouzlo předlohy se tvůrcům podařilo poměrně dobře zachovat, potěší pár odkazů pro znalejší a pozornější fanoušky a film bez problémů zaujme jak děti (nové fanoušstvo?), tak i dospělé (staré fanoušstvo). Zábavné, odpočinkové, s úctou k předloze, Pratchett by byl velmi pravděpodobně s výsledkem opravdu spokojený. Náramně sympatická záležitost s ještě sympatičtějším originálním hlasovým obsazením. 75 %. ()

Reklama

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Parafráze na Krysaře v kombinaci s povědomými příběhy o zvířatech zmutovaných díky nebezpečnému odpadu (tentokrát z Neviditelné univerzity) a o komunitě mířící za pochybnou vidinou zaslíbené země zní trochu nepůvodně a přeplácaně, ale ve filmu se to nijak netluče a docela to zapadá do rámce vypravěčky poučené čtením příběhů a jejich motivy a pravidly. Posvátná kniha inteligentních hlodavců je sice pohádková knížka, ale jak říká krysí prorok, není důležité, co je to za knihu, ale co si z ní vezmete… Vynikající duel krysy se psem a působivé finále s docela strašidelnou entitou. Suma sumárum celkem vtipné i napínavé a jako možné první setkání dětského diváka s Pratchettovou Zeměplochou uspokojivě zvládnuté. Všímaví uvidí Velkou A'Tuin i mistra samotného. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dobrý príbeh, postavy i animácia, zabaví deti aj sprevádzajúcich dospelých. Viem, že zem nie je plochá a možno tá Zeměplocha nebola dokonalá vo fantázii niektorých fanúšikov Pratchetta, ale divák-dieťa sa určite zabaví. Možno však nie úplne nejmenší, lebo sa tu často tvorí aj atmosféra strachu. Takže od sedem rokov s výhradami. ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Povedená pratchettovka s nižším rozpočtem, což nijak nevadí, výborným obsazením a fungujícím humorem, která by měla potěšit i spisovatelovy dospělé fanoušky. Film dobře pracuje s vysvětlováním zákonitostí vyprávění, takže by mohl být pro mladší děti v tomhle i naučný, a jedním z prvních kroků k pochopení jak příběhy fungují, proč je číst a mít rád. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu je celá řada eastereggů na jiná Pratchettova díla ze světa Zeměplochy. Mimo jiné se zde mihne kupříkladu první zeměplošský turista Dvoukvítek nebo mág nápadně podobný neschopnému Mrakoplašovi. (tlesk)
  • Postava Smrtě, který se ve filmu objeví, byla Pratchettovým nejoblíbenějším charakterem, o čemž svědčí fakt, že se byť i na chvíli mihl v každé knize ze Zeměplochy. (tlesk)
  • Film vytvorili počas pandémie animačné štúdiá v Sheffielde a Hamburgu, pričom všetci animátori pracovali na diaľku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama