Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalá baletka Cri-cri vlastní hostinec v Hornom Provensálsku. Usadila sa tu, aby bola v blízkosti kastelána Patrica Le Verdiera, egoistického zhýralca, ktorý jej dvorí. V hostinci sa ubytuje mladá dievčina Michèle Lagardová a čaká na svoho milenca - schrachovaného maliara Rolanda Maillarda. Patrice sa zamiluje do Michèle a Cri-Cri začína žiarliťNapätie a sociálny konflikt v príbehu s pichľavými dialógmi Jacquesa Préverta. Film bol takmer cenzurovaný režimom Vichy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

StaryMech 

všechny recenze uživatele

"Světlo léta" přirozeně nemá daleko k některým dílům takového Renoira či Carného, ale nejednou po svém příjemně překvapí - například když na romanticko-existenciální skupinové drama pod vlivem Čechova naroubuje chvalozpěv na společné dílo armády rukou (v kulisách, jež vzbuzují dojem spíš jakéhosi pekla než kolektivistického ráje) nebo když nanejvýš nepravděpodobné dvojici dopřeje šestákový happyend. Pochvalu si zaslouží i hudební / zvukové výstřelky a dlouhá napínavá sekvence plesu a následné noční jízdy, zdatně předstírající finále. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Předchozí režisérův film "S.O. S." je skutečně výborný, ale tohle je pouze průměr. Zajímavý je snad námět - obvyklé bývají milostné trojúhelníky, tady máme rovnou milostný čtyřúhelník :-) ()

Reklama

Galerie (17)

Reklama

Reklama