Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neo je, poté co se mu podařilo zastavit několik chobotniček pouze silou vůle, v hlubokém bezvědomí a odpočívá na lodi vedle dalšího záhadného pacienta, který jako jediný přežil nepovedený protiútok zionských lodí. Kapitán lodi muže podezírá ze zrady a nemůže se dočkat, až se probudí, aby ho mohl vyslechnout. Morpheus a Trinity si dělají starost o Nea. Jeho stav totiž mnohem více než bezvědomí připomíná stav člověka připojeného k Matrixu, přestože zjevně připojený není. Nedbají pochybovačných názorů kapitána a vydávají se do Matrixu, aby si nechali poradit od Vědmy, co se Neovi stalo. Ta jim prozradí, že chobotničky nevyřadil z boje náhodou. Jako vyvolený má obrovské schopnosti, které zatím dokáže plně ovládat, navíc není nijak omezen hranicemi mezi jednotlivými světy. Díky střetu s chobotničkami se nedopatřením dostal do pasti mezi skutečností a Matrixem. Posádka lodi mezitím objeví Niobe a její nepojízdnou loď, kterou uvede znovu do chodu. Velitel zionských obranných sil Lock o tom nemá žádné zprávy a považuje všechny tři lodě, které zůstali mimo Zion za ztracené... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (957)

Matty 

všechny recenze uživatele

Teprve díky fundovaným rozborům druhých a doplnění svých znalostí filozofie (zejména východní) jsem si uvědomil, o jak promyšlené zakončení trilogie jde. K vlastní škodě je zároveň nejméně "user-friendly". 90% Zajímavé komentáře: Douglas, Tetsuo, tron, Legas, Tomislav, MilesTeg, kolikasp, HawkeyP ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Matrix, aneb generační příručka "Filozofem snadno a rychle". Patřím do skupiny těch, kterým je líto, že nějaké pokračování Matrixu vůbec vzniklo. I když se na věc dá podívat i z pohledu opačného - problémem pro dvě pokračování je první díl. Spojit nenásilně tyhle dva celky je obtížnější, než propojit teorii relativity s kvantovou mechanikou. Přemíra pseudofilozofování, patosu a pár nechtěně směšných momentů mě utvrzují, že to Wachovští nemysleli až tak vážně a opravdu se velice bavím nad "filozofickými" diskuzemi nad významem trilogie. Trošku mě ale mrazí při pomyšlení, jak snadno může fanatizmus a slepá víra zapustit kořeny. I když v tomto případě jde "jen" o film. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Proč tak nízké hodnocení? Jednoduché -- a musel jsem se přemáhat, aby to nebylo o hvězdičku méně. Pokud autoři vytvoří svět s jistými pravidly, musí svět podle těch pravidel fungovat (a do toho patří i to, že Neo může pravidla porušovat). Změnit pravidla uprostřed hry je podvod. -- Pokud se na začátku něco kategoricky tvrdí (the truth: as long as the Matrix exists, humans can never be free), tak nelze tuto maximu rozmělnit. -- (První) Matrix se mi hodně líbil a znám ho skoro nazpaměť (i když i tam byla nesmyslná pseudofilosofie, třeba že prý savec žije v rovnováze s přírodou a nespotřebuje všechny zdroje -- nikoli, jakýkoli život expanzivně spotřebuje všechny zdroje ve své nice a POTOM žije v rovnováze s přírodou, protože už nemůže expandovat). -- Matrix Revolutions je šarlatánská břečka a nedovede to zvrátit líbivá vizuální stránka. A docela se mi líbilo i tohle shrnutí: http://www.youtube.com/watch?v=_XEa-3eeedI&NR ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Zatímco první Matrix jsem viděl už na střední škole, ihned po svém uvedení (a pak ještě zhruba pětkrát na DVD) a patří mezi mé oblíbené sci-fi filmy, tak Reloaded/Revolutions se ke mně dostal až nyní. Dal jsem na radu golfisty a pustil si oba filmy pěkně za sebou, bez prodlevy né větší, než je občasná chyba v Matrixu a udělal jsem dobře. Zažil jsem malé déjávu. V podstatě bych zde mohl vyjmenovat téměř všechny plusy i (mini)minusy Reloaded, protože dokonale pasují i sem. Příběh je velkolepě zakončen, akce je nejakčnější jak jen může být a vše se nám tak nějak hezky uzavře. Za mě osobně spokojenost, slušný sci-fi nářez. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Andy Wachowski, Larry Wachowski | Hudba: Don Davis | Produkcia: Joel Silver | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Village Roadshow Pictures, Silver Pictures | Rozpočet: 150 miliónov $ | Tržby: 427,343,298 $ || Žiadnu revolúciu do svetovej kinematografie tretí Matrix neprináša, to zvládla jedine prvá časť trilógie. Bitka v Zione je však viac než veľkolepá, na môj vkus možno až príliž - čo sa týka decibelov v kine. Herci skvelý, dej neurazí - aj keď s tým slnkom na konci som ešte stále na úrovni wtf? :) || Videno v Capitol Košice, 6.11.2003 || ()

Galerie (130)

Zajímavosti (69)

  • Byl postaven pouze jeden model bojového robota, který vážil přes 2 tuny. (HellFire)
  • Souboj Nea (Keanu Reeves) s agentem Smithem (Hugo Weaving) si tvůrci nejdříve vyzkoušeli nanečisto ve speciálně upraveném letadle, schopném simulovat stav beztíže. (Reiniš)

Související novinky

Wachowští se vrací k Matrixu?

Wachowští se vrací k Matrixu?

04.03.2014

Studio 20th Century Fox se brzy vrhne do natáčení třech pokračování Avatara a u Disneyho chystají první ze tří nových epizod Star Wars. Velké sci-fi filmy jsou zkrátka v kurzu a pozadu nechtějí… (více)

Reklama

Reklama