Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se Halloween a děti po celé Americe touží po maskách neustále inzerovaných v televizi. Nedají svým rodičům pokoj, dokud jim vytouženou hračku neobstarají. Masky však nejsou tak nevinnými hračkami, jak se na první pohled jeví. Ve skutečnosti jde o smrtonosná zařízení, která vymyslel Conal, šílený irský výrobce hraček, znechucený hrubou komercionalizací dávného keltského mýtu. Jeho zvráceným cílem je obnovit pravý smysl Halloweenu a vrátit jej do počáteční formy, kdy byl svátkem čarodějnic. Místo znovuzrození keltského mýtu se však záměr mění v krutý žert démonického mstitele pošlapaných tradic, kdy se "hříchy" konzumní společnosti obrátí proti nim samým. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (286)

Radyo odpad!

všechny recenze uživatele

A nedají si říct a nedají si říct. Jako by chtěli američtí producenti popřít prostý zákon logiky, že z jednoho sáčku čaje neuvaříš 2 nebo více šálků, snaží se snad u každého čtvrtého filmu, který získá jakýs takýs úspěch z nahozeného tématu vyvařit ještě několik pokračování. Ty ale většinou chutnají stejně jako několikátý hrnek čaje stále z jednoho sáčku. Bez chuti, bez zápachu, mdlé, nepodařené. A to jsem ještě použil hodně mírné výrazy. Halloween 3 je sice teprve třetí odvar, ale "chutná" asi jako desátý. Jinak řečeno, je to pěkný hnus. Další díly jsem si už raději nechal ujít - kromě H20. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Mysteriózny sci-fi triler pôsobí vo vyvražďovacej sérii ako päsť na oko. Aj napriek tomu, že sa snaží o atmosféru i solídne budovanie napätia. Neznámi chlapi v oblekoch, ktorí sa neštítia vraždiť vŕtačkou, ani šialený keltský záporák ma však nezaujali natoľko, aby som film hodnotil lepšie aj ako samostatný film... ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

První a druhej díl Halloweenu je prostě klasikou. Další (starší) díly jsem si ale už nechal ujít. Hlavně především nízkýmu hodnocení. Navíc třetí díl se měl obejít bez Michaela Myerse. Po letech se ale ve mě probudila zvídavost a já musel zjistit o čem že ten třetí díl Halloweenu vlastně může být. A ono to nebylo vůbec špatný. Rozhodně né natolik aby to tady bylo v šedých číslech. Film měl celkem zajímavej nápad, kterej ale nebyl využit na 100%. Snímek si určitě mohl odpustit ty brouky a hady, kteří už byly přes čáru. I finále na mě působilo spíš jako nechtěná komedie. Závěrečná scéna filmu mě ale potěšila jelikož třetí kanál evidentně nepřestal vysílat (kdo viděl ví o čem mluvím kdo neviděl ten to pochopí až to uvidí). Roli Dr. Challise si zahrál T. Atkins na kterýho za poslední měsíc narážím už potřetí. Vždy zahrál skvěle. Sympatická je i jeho parťačka Ellie kterou si zahrála S. Nelkin. Závěrem jen dodám, že částečně chápu zdejší nízký hodnocení, protože k filmu Halloween neodmyslitelně patří i Michael Myers. Ten tady ale nebyl, což je příčinou tak nízkýho hodnocení. Film prostě a jednoduše doplácí za svůj název, protože s Halloweenskou sérií nemá nic společnýho. Kdyby měl film jiný název určitě by se dočkal i pozitivnějšího hodnocení. I přesto, že je ve filmu pár scén který působí spíš trapně a scénář taky zrovna nebyl vypilovanej k dokonalosti, já jsem se celkem bavil a nemám problém tenhle kousek ohodnotit třemi hvězdami. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Najväčšou chybou Halloweenu III je to, že sa volá Halloween III. Season of the Witch je skvelé naivné 80s béčko s bohovským Carpiho soundtrackom. Je tu kompletné klišé osemdesiatych rokov od malomestskej Ameriky, počítačov, vraždiacich robotov, laserov, synťákovej hudby, či povrchnej kritiky konzumerizmu, až po totálne bizarné veci ako druidi, vraždiaca televízna reklama, či ukradnutý kameň zo Stonehenge. A navyše Tom Atkins čoby céčkový Tom Selleck! PS: môj rebríček ságy: H1, H20, H2018, HE, H2, H4, HK, H6, H3, H5, H8 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zdejší mizerné hodnocení způsobila zřejmě absence Michaela, který se zde vyskytne jen na pár vteřin v televizní ukázce. Kdo ho ale oželí, dostane napínavý příběh možná trochu ovlivněný snímky Westworld a Futureworld, trochu je tu cítit Invaze lupičů těl a podobné snímky. Doktor Daniel se společně s Ellie, které v nemocnici maniak zavraždil otce, snaží zjistit, co se děje v nedalekém městečku, které v poslední době proslulo výrobou úžasných halloweenských masek pro děti. Když Ellie unesou zaměstnanci majitele továrny, co snad ani nejsou lidmi, vydá se Daniel ji hledat. Ďábelský majitel Conal Cochran se rozhodne, že mu vše ukáže. Vyjde najevo, že prostřednictvím keltské magie chystá velkou oběť. Divák si může tipovat, zda dojde k bondovské destrukci továrny a podaří se Danielovi zvítězit, nebo ne. Na filmech z 80. let je fajn, že vůbec netušíte, jak skončí. Pěkné efekty - žena zasažená modrým bleskem se mění, deformuje a vylézá z ní hmyz, což není ještě nic proti dítěti, z něhož lezou i hadi, dojde na drcení hlav, utržení hlavy či souboj se zaměstnanci, kdy se ukáže pravda. Carpenterova jednoduchá minimalistická hudba navozuje temnou atmosféru a při explozi auta potěší, že je vše skutečné, nikoliv levné pixely. Škoda, stačilo zvolit jiný název... Hodnocení na IMDb více odpovídá. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (33)

  • Po předchozí údajné smrti Michaela Myerse měl John Carpenter v plánu každý rok natočit film vztahující se k událostem, které se odehrály na Halloween. Poté, co tento díl po finanční stránce neuspěl, rozhodli se filmaři Michaela vzkřísit. (HellFire)
  • Knižní adaptaci napsal autor sci-fi Dennis Etchison pod pseudonymem Jack Martin. Stala se bestsellerem. (HellFire)

Reklama

Reklama