Whale Music

Veľrybia hudba

Komedie / Drama

Kanada, 1994, 107 min

Vynikající film, který stojí především na brilantním hereckém výkonu a nechutně tlustém monstrózním těle "velrybího muže". Zdatně sekunduje i štíhlá kráska Claire. Příběh o tom, že spřízněné duše (jakkoli odlišné, ale výrazné osobnosti) se mohou potkat bez ohledu na to, v jaké se právě nacházejí schránce....Z filmu jsem vůbec nepochopila, že ta ujetost nebo duševní choroba hlavního představitele byla způsobena drogami. Kýčovitý happy end je milý.(17.12.2008)

Nezávislý film: Predvídateľný skromný dej, veľa emócií, dobrá kamera, trochu nuda. Akási variácia na Pretty Woman.(4.7.2010)

Tenhle film je naprostá masírka, kterou jsem byl schopen dávat i dvakrát v jednom dni. Vynikající příběh, skvělá hudba, uchvatný hlavní hrdina, zajímavé herecké výkony a roztomilý humor - to všechno pohromadě nenajdete jen tak v každém filmu, takový film se netočí každej rok, ten se prostě vyskytne. Prostě úchvatné setkání s filmem o kterém jsem nikdy předtím, a ani nikdy potom vůbec nic nikde nečetl, neslyšel a neviděl. A i to, že tohle je teprve druhý komentář k tomuto filmu tady na csfd, možná svědčí o tom, že vynikající filmy prostě musíš najít (nebo ony tebe), nikdo ti je nenaservíruje jako mainstreamové sračky a hlavně, tyhle filmy tu chvástavou reklamu a známé ksichty nepotřebují. O jejich oduševnělosti, kráse a promlouvání do duše i do srdce, svědčí a vypovídaji ty filmy samotné. Nic víc k tomu nepotřebují.(8.2.2009)

krásnééééé(4.4.2007)

Před 15 lety jsem si z tohoto filmu sedl na prdel. nedávno jsem ho po zapomění objevil znovu a zase na prdeli! Až se nechce věřit jak je to ve svý realitě fantaskní. Jojo nic naplat, hudba je řečí andělů a když tě takhle pohltí stává se z toho někdy až sebedestrukční obsese. Úžasnej zážitek!!(30.1.2012)