Reklama

Reklama

Red Force 5

  • Hongkong Huang jia shi jie zhi: Zhong jian ren (více)

Obsahy(1)

David, bratranec místní policejní inspektorky Madam Yeung přijde se svým přítelem Alanem a vlastní vojenskou jednotkou do Honkongu. Jejich předpokládaný oddechový pobyt je přerušen vraždou Alana při pouliční koupi marihuany. Tím pro Davida a jeho přítelkyni May začíná hororové peklo, které podmínila okolnost, že zabitý Alan byl vlastně vyzvědačem. Madam Yeung i proti odmítavým pokynům svých nadřízených začne pomáhat neštastnému bratranci. Společně zjistí, že stopy už tak zamotaného případu vedou až do Jižní Korei, kde sídlí hlavni generálský štáb. To však ještě netušili, že o hlavní překvapení se postará CIA, která všechno sleduje z dostatečného odstupu..... (ČSFD)

(více)

Recenze (25)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po nutnom predstavovacom uvode nasleduje prakticky az do konca nekonecny hon na hlavnych hrdinov vyplneny mnohymi bitkami. A aj ked za kamerou tentoraz nestali zvucne mena, tak sa stale jedna o spickovych profikov, takze bitky stoja za to. Vadili mi snad len citelné a miestami aj viditelné lana na ktorych su akteri pocas bitiek zaveseny. Cynthia Khan podla mna v tomto diely predvedie nejlepsie bojove kusky s minimom ocividneho dublovania kaskadermi. Asi preto, ze tentoraz nie je upozadena ziadnym schopnym muzskym partakom a na strane kladnych hrdinov je ona konecne lidrom filmu. Na strane zaporakov sa to hemži povedomymi belochmi so spickovym bojovym zazemim, ktory prisli skusit stastie do HK a tak ma Cynthia dostatok kvalitnych prilezitosti predviest spickove bitky. Vtipne vyznieva to jej neustale pokrikovanie pri kazdom chvate: hai, hai, hai. Je pravda, ze ku koncu mi tie bitky uz zacali pripadat monotonne a finalny suboj s blondinkou Kim Maree Penn neskutocne natahovany. Aj neustale stupnujuca hudba mi uz trochu liezla na nervy. Najlepsi bol ultimativny zabijak v podani famozneho Billy Chowa, ktoreho dorazia az harpunou. Humor tentokrat absentuje a odnesie si to aj par kladnych postav, ale uplna depka to nie je. Vysledkom je po kazdej stranke solidny nadpriemer. 6/10. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Red Force 5 na mna vplyva tiez podobnym dojmom, ako predosly diel. Takze, nic prevratne sa nekona, ale ani to nema brakove tendencie, ze by ste mali chut toto Dvd prastit o mur, aby sa rozletelo na malicky kusky, ktore by ani boh nedal dokopy:) Znova sa tu vyskytla vo filme Cynthia Khan, ale tentokrat uz aj vydavala nejake neindefikovatelne zvuky pri subojoch, akoby si chcela odkaslat a nejako jej to neslo:) Jej prihluply bratranec vo filme ani na jej meno nemohol asi prist, ked ju neustale vo filme oslovoval sesternica. Mozno trpel sklerozou, alebo sa hanbil vyslovit jej meno, to fakt neviem:) Skoda, ze sa s konecnym vysledkom filmu nepohrali viacej, aby to vyzeralo podla mna lepsie. ()

Reklama

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Ještě stále dokáže další pokračování nějakým způsobem mile překvapit. Cynthia Khan předvádí neuvěřitelné akrobatické kousky a těžko říct, kdyby tam byl někdo jiný, zda by to zahrál s takovou vervou. Děj je sice trošku slabší, ale protože těch snímků z té doby tolik dobrých není, tak já jsem potěšen. 60% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vlastne x-tá variácia toho čo sme mohli vidieť aj v predchádzajúcich častiach tejto série, v tomto prípade ale bez akéhokoľvek náznaku humoru ( čo je len plus ), ale zato s menšou razanciou a dôvtipom a okorenená akčnými a bojovými scénami, pri ktorých má divák pocit, že sú predsa len málo zvládnuté a ešte o to horšie zrežírované. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Je to zhruba již třináct let, kdy jsem s absolutním klidem v duši a žádnými starostmi sledoval videokazety slovenské společnosti Intersonic, která formovala vkus nejednoho filmového fanouška mého věku. Jednou ze sérií, které se nám díky prozíravé distribuční politice výše jmenovaného subjektu dostalo, byla i šestidílná akce pojednávající o policejní inspektorce Madame Yeung. Díky zainteresovaným známým se mi po letech ve video přehrávači objevil pátý díl tzn. Red Force 5 [Při výkonu služby V. (In the line of duty 5.)] a já si mohl otestovat, zda jsou mé vzpomínky z útlého věku alespoň trochu podloženy realitou._____Zmatený děj, který je tak jednoduchý, až se v něm ztrácíte, je nepodstatný stejně jako herecké výkony některých zúčastněných, které trochu evokují amatérské divadelní soubory. Důležitá je akce a vše kolem ní a zde mohu spokojeně konstatovat, že poměrně je na co se dívat. Střelné zbraně, bojové umění, honičky i souboje s meči (černovláska kontra blondýna) jsou solidně natočeny, herci zvládají akci mnohem lépe než emoce a hlavně se během ní nedostaneme k skoro žádným dialogům, které jsou povětšinou kamenem úrazu zejména ve spojení s otřesným dabingem typu „marihuáááána“. Bohužel zvuková stopa je tak neskutečně zmršená, že se během akčních pasáží zvuk potácí někde mezi dvěma sekundami zpoždění a jednou vteřinou náskokem. Výprava je ucházející a zajímavostí může být, že Jižní Korea vypadala v počátcích devadesátých let spíše jako KLDR, tedy jen v případě, že se tam opravdu natáčelo. Celkově jsem potěšen, nebyla to hrůza dle skeptických očekávání ani bomba díky nezakrytému a neopodstatněnému optimismu. Solidní průměr který neurazí, pobaví a některé pasáže by si člověk klidně pustil znova. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama