Reklama

Reklama

Krásky z Moulin Rouge - pohled do zákulisí

(TV film)
  • Francie Belles au Moulin Rouge (více)

Obsahy(1)

Po stopách historie slavného pařížského kabaretu... Francouzský kankán, ženy nahoře bez, flitry, pera. Lopatky Červeného mlýna se točí dnem i nocí. Starosvětské, kýčovité, ale okouzlující. Nožky ve vzduchu, šustivý vír, jehož úspěchu se nikdo nenadál. Jeho začátek poznamenali muži, ale jen po dobu vzniku. Dva pánové, kteří věděli, jak to v životě chodí, cítili, že jejich nápad by mohl mít úspěch. Charles Zidler a Joseph Oller. Dva kamarádi s velikášskými sklony s „čichem na kšeft“. Bylo jim skoro 60 let, když koupili pozemek ve čtvrti Pigalle na úpatí slavného pahorku jménem Montmartre. Zvolili Montmartre, protože to bylo synonymum noci. Kdo chtěl otevřít nějaký nový zábavní podnik, musel na Montmartre, jinak to nešlo. A díky nim se Montmartre stal pupkem světa, protože Paříž už v těch letech pupkem světa byla a Montmartre byl pupkem Paříže. Ale to už je docela dávno. A co se všechno tady v historii odehrálo? A co se děje v Červeném mlýně dnes? (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Marze 

všechny recenze uživatele

Na Moulin Rouge jsem se vždy díval jako na zábavu pro starší bohatou generaci a při návštěvě Paříže jsem jen šel okolo. Nejvýraznější dojem z dokumentu je, že jsou na zaměstnance kladeny vysoké profesní nároky a musí pracovat od rána do večera šest dní v týdnu. Co je motivu nebylo řečeno, ale dělník má ve Francii  plat přes  šedesát tisíc korun měsíčně. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně Krásky z Moulin Rouge jsou pohledem do zákulisí, na druhé chybí trochu přehlednější a ucelenější pohled do historie. Z ní se dozvíme jen vznik a pak pár známých jmen z minulosti. Víc nic. Totéž platí i o pohledu do zákulisí. Opět zlehka pod pokličku nahlédneme, hlavně co se kostýmů týče, ale ne zase tak moc, abychom se dozvěděli něco přesnějšího o kolosu jménem Moulin Rouge. Víme, že se hodně zkouší, že je výběr tvrdý a poznáváme pár modelek a tanečnic. V Moulin Rouge jsem nikdy nebyl, takže mít na něj ucelenější názor je složité, ale obecně si myslím, že to můžete načančat jakkoli a zakrýt jakýmikoli tanečky, ale pořád se jedná o nahotinky a něco na pomezí uměleckého bordelu. ()

Reklama

curil 

všechny recenze uživatele

Zdařilý dokument. Mně zbyly jen vzpomínky, kdy jsem Moulin Rouge v roce 1996 navštívil zásluhou vzdáleného bratrance mé exmanželky. Zážitek na celý život. Při dalších návštěvách Paříže bez finanční podpory příbuzných jsem už chodil po Pigalle jen závistivě kolem. Tanečnice jedna jako druhá, stejně urostlé, žádná nevybočuje. Podobný dokument existuje o kabaretu Crazy Horse také v Paříži, který už šel také v naší TV. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Do červeného mlyna by som nezaplatil veru ani 5 eur, s výnimkou tých súrodencov na korčuliach, čo tam vystupujú, to je jednoducho paráda. Zvyšok ani umenie, ani erotika, a podľa starých fotografií ani tých krások tam príliš veľa nebolo. Dnes možno to je lepšie, ale v dobe internetu platiť za nejaký kankán, ktorý vzrušoval možno pištoľníkov na Divokom Západe? ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama