Reklama

Reklama

Spořádaná dívka z dobré rodiny se zamiluje do ostrého hocha v podání Johnnyho Deppa. Parodický muzikál vychází sice z mnohokrát viděné, ale v tomhle případě záměrně limonádové situace – slušná dívka Allison se zamiluje do ostrého hocha přezdívaného Uřvánek. Tomu, aby se však jejich cit rozezněl naplno, brání Allisonina babička i její dobře vychovaný, ale k smrti nudný přítel. Naštěstí se však oběma zamilovaným podaří utéct na koncert. Tam však dojde ke rvačce a ti, co se potyčky účastnili, jsou zadrženi. Do toho všeho ještě přichází dívka, která tvrdí, že s Uřvánkem čeká dítě… Snímek si záměrně utahuje z prvků retromuzikálů, schémat nešťastné lásky i rockových póz. Své místo tady má i promyšlená hra s kýčem, a to ať už jde o tragické zázemí obou hrdinů, obrazovou stylizaci nebo samotné písně. Právě písně jsou pak zásadní součástí celého filmu, a navzdory své přepjatosti si vydobyly mezi fanoušky a fanynkami filmu značnou popularitu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

Šňůra 

všechny recenze uživatele

Takoví Rebelové po americku. Rebelové jsou nám sice bližší, protože jsou čeští, ale tohle taky nebylo vůbec špatné. Navíc už dlouho jsem neviděl ve filmu tolik bizarních postav a příšerek. Kim McGuire s děsivou tváří a zkaženými zuby byla prostě úžasná. Strýčka Belvedera si zde s chutí vystřihnul Iggy Pop. ()

AnysekMel 

všechny recenze uživatele

Sladoučkej naivní muzikál napodobující Pomádu s dějovými zvraty bez zjevných příčiny, vyumělkovanými hereckými výkony a zastřenými hlasy zpěváků se pro mě po pár desítkách minut pro mě změnil ve skvost, podivnej kýč, u kterýho jsem doufala, že nikdá neskončí. Dokonce jsem se kála, jak jsem jej zvládla tak rychle odsoudit, a přála si, abych všechna má nařčení mohla vzít zpět, neb vše, co bylo v první chvíli nedostatkem, se obrátilo v pravé bohatství tohoto filmu. Celá ta nepopsatelná stylizace mě uchvátila, že jsem hltala každou vteřinu. ()

Reklama

Natha 

všechny recenze uživatele

Tešila som sa na film v štýle Pomáda s Johnnym Deppom. Po prvých "vtipoch" som si povedala, že no dobre, tak to nebude úplne "seriózny" film. :) Mám rada komédie, ale toto mi prišlo miestami skôr ako paródia na niečo. Trošku moc prehnanej srandy na môj vkus (napr. Hatchet-face, tetovanie el. kresla na hrudi, ...), ale Johnny Depp a Amy Locane neodolateľní. Kvôli nim, hudbe a atmosfére 3,5/5. :) ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

John Waters je největší dluh českých matladistributorů , co jich tady je, ke mně .Když už i na Primě si všimli ,že existuje nějaký takovýhle film (nebo že by zabraly taková jména jako Depp,Iggy Pop,Dafoe,či snad dokonce byl už zase někdo zvědavý na Traci Lords?,-a Susan Tyrrell samozřejmě ,potom co mě v Nadmutém městě oskarově uřvala,tak tahle role Uřvánkovy babičky bylo vlastně její herecké zklidnění:-)) a pustěj to odpoledne o víkendu v TV,tak kde jsou ti naši vydavatelé? Asi tam kam Waters rád posílal holy vůdský producenty. ()

Tynkos 

všechny recenze uživatele

V první řadě - HUDBA SUPER! STYL 50's SUPER! K celkovému hodnocení filmu, je to něco mezi Hříšným tancem a Pomádou. Dvě společnosti dělené na slušňáky a gaunery, kde se dá dohromady díky zajiskření a zpěvu slečna slušňačka s pěkným gaunerem J. Deppem . Rozhodně tento film mohl být natočený lépe. Byly chvíle kdy jsem se zasmála směšné situaci, ale i naopak kdy jsem si říkala, že to je přehnaně trapné. Kdyby tam bylo více vážnosti než nesmyslně přehnaného humoru, mohl to být vážně dobrý film, škoda. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (5)

  • Zpěv v pěveckých scénách Cry-Babyho (Johnny Depp) obstaral ve filmu zástup. (Jackie21099)

Reklama

Reklama