Reklama

Reklama

Spořádaná dívka z dobré rodiny se zamiluje do ostrého hocha v podání Johnnyho Deppa. Parodický muzikál vychází sice z mnohokrát viděné, ale v tomhle případě záměrně limonádové situace – slušná dívka Allison se zamiluje do ostrého hocha přezdívaného Uřvánek. Tomu, aby se však jejich cit rozezněl naplno, brání Allisonina babička i její dobře vychovaný, ale k smrti nudný přítel. Naštěstí se však oběma zamilovaným podaří utéct na koncert. Tam však dojde ke rvačce a ti, co se potyčky účastnili, jsou zadrženi. Do toho všeho ještě přichází dívka, která tvrdí, že s Uřvánkem čeká dítě… Snímek si záměrně utahuje z prvků retromuzikálů, schémat nešťastné lásky i rockových póz. Své místo tady má i promyšlená hra s kýčem, a to ať už jde o tragické zázemí obou hrdinů, obrazovou stylizaci nebo samotné písně. Právě písně jsou pak zásadní součástí celého filmu, a navzdory své přepjatosti si vydobyly mezi fanoušky a fanynkami filmu značnou popularitu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

Natha 

všechny recenze uživatele

Tešila som sa na film v štýle Pomáda s Johnnym Deppom. Po prvých "vtipoch" som si povedala, že no dobre, tak to nebude úplne "seriózny" film. :) Mám rada komédie, ale toto mi prišlo miestami skôr ako paródia na niečo. Trošku moc prehnanej srandy na môj vkus (napr. Hatchet-face, tetovanie el. kresla na hrudi, ...), ale Johnny Depp a Amy Locane neodolateľní. Kvôli nim, hudbe a atmosfére 3,5/5. :) ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Ak mate radi muzikaly a ktomu aj Johnyho Deppa, mate azda jedinu sancu uzit si obidve veci naraz.A to naviac vo velmi zabavnej forme. Laska medzi frajerskym rebelom a kraskou so slusnej rodiny so zlym zaciatkom a stasnym koncom. Johnymu to ako frajerovi v kozenej bunde samozrejme slusi a takisto jeho spevacky talent ma milo prekvapil. Suma sumarum blaznive, mile, vtipne a zabavne. 8/10 ()

Reklama

kagemush 

všechny recenze uživatele

John Waters je největší dluh českých matladistributorů , co jich tady je, ke mně .Když už i na Primě si všimli ,že existuje nějaký takovýhle film (nebo že by zabraly taková jména jako Depp,Iggy Pop,Dafoe,či snad dokonce byl už zase někdo zvědavý na Traci Lords?,-a Susan Tyrrell samozřejmě ,potom co mě v Nadmutém městě oskarově uřvala,tak tahle role Uřvánkovy babičky bylo vlastně její herecké zklidnění:-)) a pustěj to odpoledne o víkendu v TV,tak kde jsou ti naši vydavatelé? Asi tam kam Waters rád posílal holy vůdský producenty. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Bláznivý muzikál, který byl nakonec moc dobrý. Na to, že muzikály rozhodně nejsou můj šálek kávy, mě Cry-Baby dost pobavilo. Je to díky ztřeštěným scénám, chytlavým písním, tak i samozřejmě osobností Johnnyho Deppa, který celý film táhne vzhůru. Hraje drsňáka a rockera Uřvánka (v českém dabingu to zní opravdu strašně, ale co už), co se zamiluje do slušné a vychované dívky Allison. Chemie, mezi těmito hlavními hrdiny docela funguje, zejména v kontrastu obou táborů, ze kterých oba milenci pocházejí, tedy Sekáčů a Sucharů, což zní v českém znění rovněž hodně zvláštně. Je také zajímavé sledovat, jak se Allison, v podání pohledné Amy Locane, dostane v jednu chvíli na stranu drsňaků, kde už vlastně zůstane až do konce filmu. Změnu vidíme jak povahovou, tak i vzhledovou, což je patrné třeba ve scéně ve vězení, kde jí to neskutečně sekne. Ačkoli je film jako takový dost jednoduchý a divný, já jsem se u něj dobře bavil. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Chceš vidět mý cisterny?- Vtipný muzikál ocení především ti, co mají rádi rock and roll. Jinak je to tak trochu Pytlákova schovanka, parodie na romantické (sentimentální) příběhy či muzikály s Travoltou. Při vší té švandě si ale občas člověk uvědomí, že Waters, jak bylo jeho dobrým zvykem, tepe i společnost. Chudí, bohatí, převýchovný ústav, sirotčinec, korupce. A některé scény jsou k popukání, mě asi nejvíce dostaly francouzáky včetně dětí s lízátky. Jinak na Waterse docela přes to všechno krotké, ale chápu, že se vybouřil hlavně v 70. letech, i když i Lan na vlasy ještě má něco do sebe. A nesmí chybět výrazní herci, z nichž se ještě většina šklebí víc, než by musela. Tentokrát jsem si dal dabing a musím ocenit překlad do češtiny, kdy se sahalo do všech možných jazykových rovin. Písně zůstaly samozřejmě s titulky. 3,5* ()

Galerie (83)

Zajímavosti (5)

  • Zpěv v pěveckých scénách Cry-Babyho (Johnny Depp) obstaral ve filmu zástup. (Jackie21099)

Reklama

Reklama