Reklama

Reklama

Desperate Living

  • USA Mortville (pracovní název)

Obsahy(1)

Hysterická, paranoidní a hypochondrická žena v domácnosti společně se svou černošskou služebnou s kleptomanskými sklony zabijí pána domu. Tato nehoda dožene nesourodou dvojici k útěku. Uchýlí se v osadě někde v lesích plné dalších desperátů a odpadů civilizované společnosti, které vládne stará, zákeřná a sexuchtivá královna. Ve společném bydlení s lesbickým párem započne transformace hrdinek z naformátovaných civilizačních jednotek na naprosto svobodné avšak amorální kreatury. Komedie pro velmi otrlé diváky plná absurdních, často nechutných, situací, jež (naštěstí) odporují zdravému rozumu.
Zvrácenost a morální úpadek je stěžejním pilířem filmů Johna Waterse, které spolu s dalšími legendami žánru (ROCKY HORROR PICTURE SHOW) položily základ fenoménu „Midnight movies“. Waters do svých filmů obsazuje své oblíbené neherce a každé z jeho děl je plivnutím do tváře „normální“ společnosti. (Composter)

(více)

Recenze (9)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

I přes spoustu explicitních i nudistických scén s pindíky, kozami a bobříky, které díky svérázné Watersově poetice vůbec nepůsobí eroticky, to nemá takový drive jako třeba Růžoví plameňáci, kteří hýří esenciální zvrácenou kreativitou. Oproti tomu je Desperate Living o dost přízemnějším panoptikem širšího spektra pochybných existencí a je to zvráceně zábavné úplně jiným způsobem. Tak nějak blíž realitě pochybných existencí na okraji společnosti, i když tam je papundeklový hrad s padacím mostem a Její královská Výsost. Jak tam není jedna výrazná hlavní postava (Divine), která by strhávala pozornost na sebe, tak je to pestřejší. ()

bluefoxi odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film... a celkově filmy od Johna Waterse... mi přijdou nechutné a odpuzující... jako operátorka videostudia jsem je musela všechny vidět několikrát... a řeknu vám, že se mi na ně koukalo velice těžko. Ať už se podívám na herce nebo na film... vše z toho mi přijde velice nemorální a svým způsobem hrozné. Omlouvám se, pokud někomu kazím jeho idilku... ale ty filmy jsou přímo úchylné. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Nebudem písať o filme, hádžem sem len dve adoračné vety: TOTO patrí spolu so Ženskými problémami, Šialeným Cecilom, Ružovými plameniakmi a Sprejom na vlasy k mojej osobnej TOP 50 najobľúbenejších filmov. Bodka. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Já toho Waterse prostě žeru. Za posledních pár dní jsem zkoukla velkou část jeho tvorby a Desperate Living samozřejmě v tomto seznamu nemohl chybět. Ačkoliv zde neuvidíme jeho dvorního herce/herečku Divine, který(á) dává jeho filmům specifický říz, jedná se o stejně střelenou a úchylnou zábavu jako je například Pink Flamingos. Tentokrát se vydáme do městečka Mortville, kde se shlukují různé existence, které jsou jinde stíhány zákonem - nejčastěji pro vraždu. Je tu špína, smrad a každý obyvatel je úchyl. Všemu vládne pevnou rukou královna, kterou hraje nezapomenutelná Edith Massey a která nedělá nic jiného, než že se přežírá a vymýšlí si hlouposti, které mají za účel zesměšňovat její poddané. Je jasné, že těm se to po čase přestane líbit a nakonec nastane pěkná mela... Jak už to bývá i u jiných Watersových filmů, nesedne to každému. Je to hodně specifické po všech směrech - ve způsobu jakým herci (ne)hrají, v druhu použitého humoru, v ději a jeho stavbě. Řečeno jednoduše, pokud máte rádi trochu té úchylnosti a bizáru a chcete vidět něco, kde se furt něco děje, určitě Desperate Living doporučuju. ()

Composter 

všechny recenze uživatele

Dokonale ujetá záležitost. V tomhle filmu se toho stane tolik a takovým způsobem, že si člověk ani nestačí uvědomit, zdali se chce nechat bavit, šokovat nebo začít vyčítat, na co všechno je tento chlípný kus alegorií. Já si jednu oblíbenou našel: po vyhnání z ráje jsou obě hrdinky vrženy do "opravdového" světa a my vidíme zrod USA! Jak jinak si vysvětlit místo, kam prchají ti, jež ve své domovině platí za nepřizpůsobivé? Ano - exodus lůzy z Evropy do Ameriky :)) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Pečená krysa pojídaná ve filmu je pravá. (Epistemolog)

Reklama

Reklama