Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malá mořská víla je oblíbený příběh Ariel, překrásné a zvídavé mladé mořské víly toužící po dobrodružství. Nejmladší a zároveň nejsvéhlavější z dcer krále oceánů Tritona touží poznat svět na souši, a tak vyplouvá na hladinu. Při jedné z takových výprav se zamiluje do šarmantního prince Erika. Přestože mají mořské víly zapovězeno stýkat se s lidmi, Ariel se rozhodne poslechnout své srdce. Uzavře dohodu se záludnou mořskou čarodějnicí Uršulou, která jí umožní poznat život na souši, ale přitom tajně usiluje o Arielin život, jakož i královskou korunu jejího otce. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (217)

Susinnon 

všechny recenze uživatele

Myslím, že takéto zle hodnotenie si táto rozprávka fakt nezaslúži. Stále mám v sebe detskú dušu a tá bola nadšená. Nádherné farby, podmorský svet, Ariel bola krásna, hravá a nevinná, Eric presne tým princom, pre ktorého sa oplatí vymeniť rybí chvost za nohy, páčili sa mi aj piesne aj napriek všetkej tej kritike, páčila sa mi aj zmena prostredia za karibské aj to, ako všetko dávalo trosku väčší zmysel, ako v kreslenej verzii. A ja sa budem za túto rozprávku kľudne biť! A po prečítaní niektorých primitívnych komentárov mi je zle! Co môže tak neskutočne vadiť, že VYMSLENÁ postava má inú farbu pleti ako KRESLENÁ?? Wtf? Halle je nádherná, ma nádherný hlas a Ariel nádherne hrá. A nech vás od tej nenávisti rozdrapí. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tvůrci film totálně zabili výběrem hlavní herečky pro roli Ariel. Ariel opravdu není černoška s dredama... K tomu navíc má ve filmu za ségry asiatku, bělošku a další, což je další přešlap. To už pak černoška jako královna a adoptivní matka prince bělocha je nejmenší problém. No každopádně na filmu se mi líbil akorát princ Eric v podání Jonaha Hauer-Kinga a mořský pták, který byl zábavný. Melissa McCarthy ani Javier Bardem mi do svých rolí neseděli. Co se týče děje filmu, tak nezpívané části byly fajn, ale téměř polovina filmu je dělána jako muzikál, a to mě moc nebavilo. ()

Reklama

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele

IMDB rating: “Unusual activity! Our rating mechanism has detected unusual voting activity on this title. To preserve the reliability of our rating system, an alternate weighting calculation has been applied.” (Neobvyklá aktivita! Náš mechanismus hodnocení zjistil neobvyklou aktivitu při hlasování o tomto titulu. Abychom zachovali spolehlivost našeho ratingového systému, byl použit alternativní výpočet hodnocení.) V praxi to znamená, že místo skutečných 4.6 se zobrazuje 7.0 …více nemá smysl komentovat. ()

Janega 

všechny recenze uživatele

V rámci hraných remakov ide o najslabší odvar. Morský svet plný krikľavých farieb nepôsobí ani trochu reálne, tak ako pri Knihe džungle či Levom kráľovi, chýba tam tá prírodná špina. Podmorské kráľovstvo je úbohé, vidíme zopár stoličiek a morských ľudí by sme spočítali na prstoch oboch rúk. Rôznofarebnosť kože mi nevadí, príde mi celkom originálne dať jednotlivým dcéram inú farbu, podľa toho v ktorom mori sa nachádzajú. I keď ide asi o bigamiu, lebo logicky by každú dcéru musel mať s inou ženou. Príbehovo sa to drží verne animáku, i keď hraná verzia je umelo naťahovaná. Každopádne animák vyhráva na celej čiare. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Další z live action předělávek.. Přišlo mi to úplně v pohodě, i když po Avataru: The Way of Water to působí trochu amatérsky.. Ale jinak příběh nezklame, a poslední půlhodina je moc zajímavá (i když stopáž je pro pohádku značně přestřelena).. Naprosto ovšem nechápu, proč tu bylo asi dvacet odpadů, ještě dřív, než šel film do kin. Mně teda Halle Bailey v roli Ariel vůbec nevadila - vadilo dabované znění, hlavně u písniček. Určitě to nedosahuje kvalit, třeba Lvího Krále, nebo Aladina, ale tato klasická pohádka od Hanse Christiana Andersena dostala holt trošku modernější kabát, sice mírné rozpaky, ale celkově se mi to docela líbilo, i když je to trošku infantilní a ten půvab, co měla Ariel v TV tu trošku chybí (Ale zase potěšil krab Sebastian)... Celkově to prostě není ten třeskutě vtipný animák, jakých je až příliš... Viděno v kině 2D (cze.)...70% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (27)

  • Melissa McCarthy (Uršula) před začátkem natáčení vůbec netušila, že má hudební sluch a umí zpívat. Během natáčení svůj um pod dohledem vokálního trenéra Erica Vetroma zdokonalila a hudební sekvence ve filmu nakonec odzpívala sama. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Reklama

Reklama