Reklama

Reklama

Jachta vyplouvá. Několik přátel se vydalo na projížďku. Ani jeden z nich neví, že konečná je až v pekle. Na tajemné plošině, ke které loď unáší proudy osudu, je špičková laboratoř. Obestřená mlhou tajemství, temnotou a tichým úpěním nevinných duší, skrývá ve svých útrobách přísně střeženou vědeckou elitu, která pro svého bose objevuje tajemství nesmrtelnosti. Syntetická DNA, která dostala název Proteus, se po pokusech na živých tkáních před očima zděšených objevitelů mění na zmutovanou vraždící bestii, která požírá všechno, co se v jejím okolí jen pohne. Kdo bude další chod? (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (9)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Film mám sice už nějakej ten rok, ale dříve jsem ho scháněl všude možně a našel jsem ho až po roce.......A takovýhle zklamání jsem nečekal, čekal jsem sice blbost možná film podobný Creature(1995) ale dostalo se mi ještě něco horšího. Je to strašná nuda o ničem, film se plazí odnikud nikam, jen aby občas na nás ze stínu vyletěl žralokčlověk. Maska je při tom poměrně slušná, ale celý to prostě nedrží pohromadě a padá to do podprůměru. ()

Reklama

Israha 

všechny recenze uživatele

Zapadlá VHSková creature feature, která si půjčuje/krade (vyberte podle míry vašeho nadšení pro žánr) z kdejaké osmdesátkové sci-fi horror klasiky, a k tomu je ještě evokuje svým neodolatelně zastaralým vizuálním zpracováním. Kvalita tomu povětšinou chybí, béčkařské srdíčko ale místy tluče hodně hlasitě. Na časy, kdy jsem jako dítě chodil ve videopůjčovně okolo kazety s tímto filmem (jejíž zadní obal nepokrytě prozrazoval absolutně všechny obsažené nechutné scény) a dlouho sbíral odvahu k tomu, konečně si ji vypůjčit, nezapomenu. Velká nostalgie, i když po letech a opadnuvším nadšení už ne tolik zábavná. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na svoju dobu pomerne drahé videobéčko ( 4 melóny ), vykrádajúce to najlepšie zo subžánru sci-fi horor. Darí sa mu to dosť rozporuplne. Má to veľa WTF momentov a ten rozpočet je vidno až v záverečnom zúčtovaní. Aj tak mi však nejak pohladil moju ´´guilty pleasure´´ dušičku a pobavil ma na celkom dobre utekajúcu hodinku aj pol. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Krása. Klišé strieda kliše a ešte k tomu splácané dohromady nezmyselným príbehom. Dosť mi uniká aj celková motivácia filmu. Načo točiť film o forme života, ktorá sa nedá nijako a ničím zničiť (tým pádom je Vám asi koniec jasný), požiera všetko vo svojej blízkosti a dokáže sa premeniť na akúkoľvek vec (vrátane dokonalej imitácie akéhokoľvek človeka) - inak fakt sa čudujem, že s takýmto arzenálom schopností nevyvraždila všetkých ľudí do 10 minút. Herecké výkony nestoja za reč, no a triky, za tie by sa nemusel hanbiť ani horor natočený tak 20 - 30 rokov dozadu. Aby som nezabudol, Proteus vykráda množstovo hororov, najmarkantnejšie asi Carpentrovu Vec. Mimochodm tetno skvost u nás vydal Bonton. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama