Reklama

Reklama

Tajemství Vatikánu

(seriál)
  • Itálie Alla scoperta del Vaticano (více)
Itálie / Vatikán, 2014, 6x50 min

Hrají:

Alberto Angela

Obsahy(1)

Na malém místě se tady shromáždilo dva tisíce let historie, náboženství, umění a civilizace. Alberto Angela nás doprovodí na vzrušující cestě po nejmenším státě na světě. Přesouvat se budeme mezi uměním, náboženstvím, přírodou a každodenním životem obyvatel. Vatikán je fascinující místo plné historie, umění a kultury. (Česká televize)

Recenze (5)

ghatos 

všechny recenze uživatele

1. díl - napěchovaný vhled do největších dominant Vatikánu. Spoustu informací a zajímavostí 👍. 77%. 2. díl - 76%. 3. díl - 77%. 4. díl - 75%. 5. díl - 75%. ()

sator odpad!

všechny recenze uživatele

Vatikán je fascinující místo plné intrik, lží manipulací, mrtvých a nakradeného bohatství v prvé řadě. A pokud nemá dokument odvahu o tom mluvit, tak co s takovou pseudohistorickou sondou rádoby líbivého? ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dozvedeli sme sa aj zaujímavé veci z Vatikánu. Niečo o záhradách, niečo o stavbách, niečo o fontánach, ale čakal som aj niečo viac. Čakal som odvahu načrieť do pikošiek. Poukázať na to, aké sú skutočné dejiny cirkvi, akí boli bývalí pápeži a že v podstate, ak si niekto myslí, že dnes je cirkev špinavá, tak v podstate nepozná jej dejiny. Zo súdka sa dá vybrať napríklad synoda mŕtvych, kde pápež Štefan VI. vybral z hrobu mŕtvolu svojho predchodcu, aby ho mohol súdiť. Alebo mnoho pápežov ateistov, incestníkov, pubertiakov, vrahov a dokonca vyznávačov diabla. Lenže tu sa odvaha nenašla. Inak by mal dokument určite nad 90%. Asi si ho musím natočiť sám. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama