Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Američanka Bronte Parrishová je půvabná, ale poněkud upjatá mladá vegetariánka, nekuřačka, abstinentka a bojovnice za ekologii. George Faure je francouzský emigrant, spontánní a bezprostřední, labužník holdující biftekům, cigaretám a vínu. Jak se vůbec tihle dva mohli stát manžely? Jednoduše. Bronte si chce pronajmout byt s obrovským skleníkem, podmínkou majitelů je však manželský pár. George potřebuje povolení k práci a pobytu v USA, tzv. zelenou kartu. Formální sňatek, jehož prostřednictvím dosáhnou splnění svých snů, je otázkou půlhodinky. To ovšem ještě netuší, že imigrační úřad podrobuje podobné "podezřelé" manželské páry přísnému dohledu. Bronte a George čeká perný víkend, kdy musí pod přísným pohledem úředníků sehrát roli dokonale fungujícího a milujícího se manželského páru. (TV Nova)

(více)

Recenze (268)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Gérarda snad v každém filmu. Líbí se mi jak je roztomile neohrabaný a přes to všechno má to nezdolné charizma,které člověka pohladí po duši těma krásnýma očima :-).Perfetní nápad na film - sice jsem to už někde viděla a silně mi to něco připomínalo, ale vzhledem k tomu,že je tento film o pár let starší než já(přesněji o tři)tak je to originál z kterého ty vzniklé další filmy s podobnými zápletkami čerpaly.Chválím za krásnou zahradu a plynoucí děj, ale hodně mi vadil utnutý konec - co na plat člověk by měl taky někdy zapnout fantazii. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Zvláštní kosmopolitní film, který jsem měla ráda už jako dítě. A stále se to nemění. Kouzlo párování Gérarda Depardieua a Andie MacDowell je neopakovatelné. Víkend, při kterém se musejí poznat tak, jako by se milovali už celá léta a přitom nemají společného vůbec nic, je pohlazením po duši. A Jessie Keosian samozřejmě nesmí chybět, aneb nejšílenější stařenka kategorie 85+. ()

Reklama

Mikah 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem od filmu nečekala a po celou dobu trvání jsem se učila a napůl sledovala film. Nijak zvláště mne nezaujal, ale k učení mi připadal docela příjemný. Nemohla jsem jinak a srovnávala ho s jihokorejským snímkem Daenseoui sunjeong, který je založen na stejném tématu, kdy se jedna osoba kvůli získání práva na pobyt v zemi rozhodne vdát se či oženit se. A musím říci, že u Daenseoui sunjeong bych se učit asi nedokázala... Ale i přesto příjemný film. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Peter Weir je znám především jako tvůrce napínavých a mysterózních filmů. Mám s ním skvělou zkušenost s Truman Show. Zde mi ale překvapivě posloužil jako tvůrce vhodného filmu na Valentýnskou projekci (:D), když zabrousil do oddychové romantické komedie, která je navíc známá a dobře hodnocená. A musím říct, že výsledek byl celkem příjemný, byť jsem se zpočátku skoro zapomněl, že chci sledovat romanťárnu a začal se spíše těšit na komediální střet ekoložky a konzervy a na veselé obelsťování úřadů.:D Taky můžu trochu litovat, že nejsem zatížen nostalgíí, ani jsem nebyl účastněn nějakého společného sledování s rodinnou či  abstraktní partnerkou, na které je tohle asi lepší než na sólo projekci. Navíc Andie MacDoweel mi moc nesedla už v (jinak skvělém filmu!) Na hromnice o den více a tady to dopadlo ještě hůr. .Ale například nápad s fotkami se mi líbil moc. Oceňuji i ten otevřený, ne vyloženě happy endový závěr. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Ne tak geniální jako Společnost mrtvých básníků nebo Truman Show, ale pořád velice slušný film od Petera Weira. Zajímavý je tím, že je - oproti tradiční výstavbě romantických komedií - vyprávěný jaksi odzadu: na počátku stojí svatba a až na samém konci velká láska. Tento snímek má také hezkou hudbu a místy je dokonce napínavý (např. když jde George ukázat úředníkovi, kde mají záchod). Výtku mám k tomu, že příběh se až moc drží základní linie a tu neopustí až do konce. Když si přečtete slogan "Příběh dvou lidí, kteří nejdříve uzavřeli manželství a pak se do sebe zamilovali." znáte automatický celý děj, celou hodinu a čtyřicet minut víte, kam to bude směřovat. Tím se z filmu vytrácí gradace: Víte, že i když se na začátku ti dva nemají rádi, nakonec spolu skončí. Pěkný film, ale předvídatelný. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (14)

  • Gérard Depardieu byl pro americké obecenstvo velkou neznámou – role George byla jeho první účast ve filmu americké produkce. Studio Touchstone Pictures tak mělo výhrady vůči jeho obsazení do hlavní role, protože se obávalo finančního neúspěchu. Film nakonec skončil v plusu. (HellFire)
  • Skladba, kterou hraje paní Adlerová (Victoria Boothby) na večírku, je Chopinův valčík „Na rozloučenou“ (L'Adieu), v A dur, op. 69. (Idée_fixe)

Reklama

Reklama