Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Boba Fett (Temuera Morrison), který už není nájemným lovcem, objevuje na Tatooinu své nové já po boku Fennec Shand (Ming-Na Wen). (Disney+)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (276)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pre tých, ktorý nevideli Mandaloriana a zvažujú pozretie Boba Fetta, na rovinu píšem, že to ako Stand-Alone seriál nie je. The Book of Boba Fett nadväzuje presne tam, kde skončila po-titulková scéna Mandaloriana v druhej sérii. A počas celého seriálu sa tu vo viacerých častiach na spomínaného Manda odkazuje alebo priamo nadväzuje. Boba Fett sa predstavil už v druhej sérii Manda, no až teraz konečne dostal tento slávny a obľúbený nájomný lovec svoj priestor. Okrem hlavnej dejovej línie, kde Boba vládne s Jabbovho paláca, je tu aj druha dejová linka a tou je flashback, ktorý nám ukážu cestu od Sarlaca, takmer až k Mandovi. Seriál opäť majú na starosti Favreau a Filoni (ďalší producent a režisér do partiu je Robert Rodriguez), takže je tu hromada fan servisu, odkazov a prepojení na celú ságu, alebo na Filoniho seriáli Clone Wars a Rebels. Bavil ma celý seriál, príbeh a akcia zaujali, vizuálne je to pekne, no niektoré diely boli zbytočne naťahované, niekedy logika v akciách chýba, niektoré postavy zbytočné (detský motorkový klub, ktorý vyzerá skôr ako zo Cyberpunku ako zo Star Warsu) a kludne by som si to dal v rýchlejšom dvoj a pol hodinovom nabitom filme. Tak či tak spokojnosť vidieť staré známe tváre. 75% - 4* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[77%] No sláva  - začíná mě toto seriálové universum ze světa SW bavit. První série Mandalariana nebyla špatná, ale soustředila se spíš na špičkovou, ale přehnanou akci. Druhá série byla už o něco lepší a tento BOBA FETT seriál, který navazuje hned na tu druhou sérii Mandaloriana mi přišel ještě o další kousíček lepší. Hlavní představitel Boba Fett mě bavil, akce byla zdařilá a oceňuji, že nebyla tak přehnaná. Dokonce i samotný Mandalorian se zde po cca půli seriálu objeví a má tu dost výraznou roli. Potěší i jiné známé postavy včetně digitálně upraveného Luka Skywalkera, jehož vlastní epizoda mě zde totálně nadchla. Určitě to má své mouchy, zpočátku mi vadilo to časové prolínání, ale poté jsem se v tom už orientoval. Finální díl byl akční, ale až moc destruktivní, ale nevadí. Dějově to bylo celkem jednoduché, ale určité aspekty bych tam doladil. Hudba byla dobrá. No, víc bych k tomu asi nenapsal, nejsem úplně ohromen, ale slušný počin to je. Těším se na třetí sérii Mandaloriana, která bezpochyby na toto naváže. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nesúhlasím s tými kto tvrdia, že Kniha Bobba Fetta by sa mala viac venovať Bobba Fettovi a menej mytológii a vedľajším postavám. Naopak, v tých je najsilnejšia; v hosťovaní starých postáv, vo vytváraní nových, dokonca aj ľudské sú všetky fajn. Slabšie je to s hlavnou postavou a postavou jeho pobočníčky, ktoré sú úplne basic, a príbeh za nimi je lacná storka o pomste. Sorry za rúhanie sa, ale mňa citácie “sandáloviek” nudili už v pôvodnej trilógii. Fan service skvelý, týmto štýlom to bude mať diváka vždy. Pre nefanúšikov o dve triedy menej skvelé, hodnotenie pod 2* tu je ale každopádne neobhájiteľné. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Vše co jste nechtěli vědět o kdysi tajemstvím obestřené nejvíce cool postavě původní trilogie aneb ekvivalent otravného stokrát slyšeného žvatlání senilního strýce o jeho echt nezajímavém životě, trápeních a bolestech zad. Umocněno je to nezvládnutou dramaturgií, kdy "současná" linka by jakž takž mohla něco tuctově zajímavého nabídnout, ale nemá dostatečný prostor. A Temuera Morrison je bez helmy zoufalý. "Jak to tenkrát bylo" linka je zase z ranku, to proboha nikoho soudného přece nezajímá, stačilo by to shrnout v deseti minutách, ne v desítkách minut na poli několika epizod. To že to je jak první pokus náctiletého o fan-fiction, je pak už vlastně věc nepodstatná, stejně jako že to zpětně bere veškerou zajímavost té postavě v původní trilogii. Jenže do toho se to v druhé polovině na dvě epizody překlopí v regulérní třetí řadu Mandaloriana. Sice to nemá s děním seriálu spojitost, je to násilím naroubované, ale také jde o jediné díly, kdy je to zábavné a nikoli otravně unylé. Boba v nich má sotva cameo. A zároveň to vidět, s ohledem na kontinuitu, musíte před třetí řadou Manda. Absolutně zbytečné mlácení dávno důkladně vymlácené slámy, kdy každá postava musí mít svůj "příběh". I když o ní není vůbec co říci. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Mandalorian 2.5, aneb když hlavní hrdina v 1 díle kompletně absentuje a v dalším je na pár vteřin, tak je něco špatně. Není to spin-off, na to je tu právě děj, kdy se vrací Mandalorian důležitý pro jeho pokračování. Sice to končí tak, že  závěr druhé série, kdy se musel rozloučit se svým chráněncem je v podstatě anulován, ale zachraňuje tu bídu co je ve zbytku. Vůbec bych nečekal, že nejlepší epizodu nabídne Bryce Dallas Howard (je vidět, že geny zdědila dobře) a nejhorší 3 epizody má na svědomí Robert Rodriguez. Mizerný děj, mizerná akce. Poslední díl má dlouho akci, ale takticky totálně debilní včetně cringe gangu, který je směšný dost. Boba Fett zas furt sundává helmu, ale má jen kecy, tváří se jako drsný kápo, ale dělá pro to minimálně a furt se ptá na názor druhých. Takhle fakt ne. Ten těžký fan service to nezachrání. 5/10 ()

Galerie (82)

Zajímavosti (51)

  • Název epizody je referencí na stejnojmennou knihu Roberta Ansona Heinleina z roku 1961. (LostRaven)
  • Během pronásledování speederů jsou vidět následující typy droidů: protokolární droid, astromech (R2) jednotka táhnoucí vozík, pit droid, několik myších droidů a droid ES-PSA Rickshaw. (LUKICKK)
  • Mos Espa je rodištěm Anakina Skywalkera. Odehrála se tu většina scén ze Skryté hrozby (1999), a to včetně proslulého závodu kluzáků. (Veskoslav)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama