Reklama

Reklama

Mistr loutkář

  • USA Puppet Master (více)

Obsahy(1)

Alex Whittaker a tři další okultisté vyšetřují rozruch kolem tajemství života, které objevil mistr loutkář - Andre Toulon. Brzy objeví Toulonovo tajemství smrti ukryté v pěti loutkách: každá z nich je jedinečně přizpůsobená k vraždění a mučení. "Tunelář" vyvrtává ostrou vrtačkou na své hlavě do lidí díry. "Pijavicovka" vylučuje vraždící pijavice, které vysají ze své oběti veškerou krev. "Špendlíková hlavička" zápasí se svými nepřáteli obrovskými rukami. "Čepelkář" má místo jedné ruky hák a místo druhé nůž ostrý jako břitva. A "Kašpárek", mozek celé pětice, plánuje vražedné akce. Dohromady tvoří armádu zkušených vrahů, geneticky naprogramovaných chránit smrtící tajemství, které skrývá MISTR LOUTKÁŘ. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Béčko jako fík. Loutky nejsou ani trochu děsivé (možná s výjimkou Pijavice, ta je aspoň nechutná), spíš směšné. Pohybují se trhaně a je docela nepředstavitelné, že by zabily člověka. Takže se u tohohle hororu nasmějete, ale noční můry vám zaručeně nezpůsobí. Navíc se jedná o takový.. řeklo by se WTFM, čili What The Fuck Movie. Celou dobu jsem si říkal "O co tam kurva jde?" Scéna s tanečním výstupem je úplně zbytečná, nemá ve filmu žádnou úlohu, podobně oživlý psík, sen o pijavicích, útok loutek na svého majitele.. Podivný, podivný, podivný film! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, co jsem chtěl vidět jako malý. A tenhle mě dost minul. Nějak zajímavé to začne být až v 50. minutě, protože až tam konečně začnou loutky víc řádit. Do té doby sledujeme strašnou nudu bez atmosféry a s naprosto nezajímavými postavami. Pak se to teda už nějak rozjede, je tam pár zajímavých nápadů, ale i tak mě to moc nebavilo. Je to sice skvěle natočené a na svou dobu dobře udělané, ale víc kladů tam už nevidím. Prostě to šlo úplně mimo mě. Stejně si myslím, že by to bylo lepší jako komedie. Lepší 2* ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film je nedokonalý v hodně směrech, ale samotné loutky jsou prezentovány a předvedeny v dobrém světle. Určitě jsou tím nejlepším, co je ve filmu možné vidět. Jde o průměrný film, který položil základy k dalším pokračováním, ve kterých se tvůrci zdokonalovali, a proto je nutno ho brát s jistou odměřeností a nezavrhnout ho. Najde se tam i pár nelogičností nebo nudných scén, ale jak mile přijdou na řadu loutky objeví se vám - teda alespoň doufám - úsměv na tváři. Film doprovází celkem dobrá hudba Richarda Banda, která navodí nutnou dávku dusivé atmosféry. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Puppet Master je zvláštny tým,že je ojedinelý svojho druhu.Aj keď sa dá určite nájsť podobá aj s inými horrormi,predsa len stojí na vlastnom samostatnom základe.Bábky sú dokonalé,ale s hercami je to už horšie.Určite sa to dosť hodne divákom nebude páčiť,určite to nie je nič extra.Ale dá sa to pozrieť,len netreba veľa od toho očakávať.Len pre zaujímavosť,film bol robený presne tam,kde Allfred Hitchcock nakrúcal svoj známy film Vtáci,v Bodega Bay v Kalifornii. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

První díl překvapivě dlouhé série lehkých céčkových hororů o živoucích loutkách. Děsivostí zrovna neoplývá, kouzlo Mistra loutkáře však spočívá v jeho hravosti a roztomile neumělých dřevěných panáčcích, kteří jukají zpoza rohů, mávají ručkama, komíhají hlavičkama, vydavají vrčivé zvuky a sem tam někoho zamordují, tu podříznou, tu vysají pijavicemi, tu praští pohrabáčem apod. Bavit se o hereckých výkonech protagonistů prakticky nemá cenu, snad jedině štěk Williama Hickeyho v roli Andre Toulona má v tomto ohledu svůj půvab. V komentářích se tu dočítám, že hudba Richarda Branda je tím, co rovněž film táhne, tak za mě tedy rozhodně ne, to táhlé vrzání bych úplně vypustil a nahradil řízným heavy metalem, jo, to by pak byla jiná kávička. A na závěr jedna malá zajímavost, která jednoho zaskočí, v jedné scéně tam dostala po palici služka pohrabáčem, o několik scén později se tam znovu zjevila s šíleným výrazem ve tváři a.... v následujícím záběru už byla zcela zapomenuta , a to až do konce, co se s ní do prdele stalo ? Ale to je fuk, i pro ten pach už vlastně dávné nostalgie, pěkná trojka. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Loutka Blade (Čepelkář) vyžadovala ovládání pěti loutkaři během svého pohybu. (JesterKruger)

Reklama

Reklama