Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dlhoročný rivali, Kráľ Mečov a Kráľ Kopií, sa každý rok stretávajú v tvrdom súboji aby zistili, ktorý z nich dvoch je ten lepší. Súboj však vždy končí remízou. Majstri sa preto rozhodnú, že vytrénujú mladých učnov, ktorých naučia všetko zo svojho umenia, aby tí potom rozhodli, ktorý majster a umenie je to najlepšie. (kitano)

Recenze (10)

kitano 

všechny recenze uživatele

Priam dokonalo vybruseny klenot ktory vsebe ukriva hadam vsetky prvky, ktore robia zaner kung fu tym cim je. Hviezdne obsadenie, skvelu choreografiu (Yuen Biao) , typicky humor, mnozstvo divnych postaviciek (pockajte az uvidite typka, ktory si ovori Mr Rocking :)) a pribeh ktory ktory sa toci okolo majstrov rozdielnych kug fu technik. Sammo Hung a Chia Lung Liu v dvojrolach (Sammo Hung ako Kral Mecov a zaroven ucen Krala Kopii; CHia Lung Liu ako Kral Kopii a zaroven ucen Krala Mecov :))) podavaju jedny zo svojich najfajnovejsich vykonov. V jednej scene bojuju ako stari majstri, Sammo s mecom a Lung Liu s kopiou, a o minutu ich obidvoch vidite ako mladych ucnov bojujucich s opacnou zbranou. To vam poviem, kralovska zabava! (10/10) ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Žánrová komedie, které není nic svaté. Pro fanoušky učiněné guilty pleasure, můžou se rochnit v překvapivých a velice excesivních výstupech co nejbizarněji namaskovaných hereckých hvězd té doby. Pro mě je tenhle styl asijského humoru, těžícího z těch nejtrapnějších a nejnižších lidských vlastností, už příliš. Druhá třetina filmu tedy pro mě byla jedno velké utrpení. Šílená herecká kreace Deana Sheka, který oslnil dramatickou rolí v A Better Tomorrow II, je něco, co z hlavy jen tak nedostanu. Soubojů je spousta, a první a poslední třetina filmu je v podstatě jedna bitka za druhou, ale ve výsledku jsou to jen nekonečné otloukačky. Hodně potěšila závěrečná pointa, beroucí si na paškál nesmyslnost těchhle nikdy nekončících rubanic. ()

Reklama

miklaras 

všechny recenze uživatele

Tak tento film jsem velice sháněla a už vím proč. Lau Kar Wing i Sammo Hung si tu střihli sérii naprosto neskutečných choreografií, ze kterých vyzařuje, jak moc se oba majstři bavili. I když měl režii oficiálně v ruce Lau Kar Wing, celé dílko je rovným dílem jak techniky klanu Lau, tak vtipné pohyblivosti skupiny Seven Little Fortunes Sammo Hunga. A je skutečně nač se dívat. Oba pánové kombinovali, co se dalo, cizelovali, tříbili a mazlili se s každou bojovou scénou takřka do bezvědomí. Leung Kar Yan v roli zjizveného padoucha nezaostával a jeho elegantní wing chun nalezlo opět uplatnění, na chvíli se tu zjevil i můj oblíbený Lee Hoi San, opět v parádní úpravě vizáže a také Dean Shek Tien, odpudivě pavoukovitý a čínsky zábavný(kdo by řekl, že je to tentýž chlapík, co hrál tak dramaticky v Lepším zítřku II...) Prostě Odd Couple je veliká hora mlsání pro hongkongské nenažrance a pro ty, kteří ještě nemají dost je na disku sladká tečka v podobě rozhovoru s Lau kar Wingem a s Leungem Kar Yanem. Co si přát víc? Jsem oslněna a dávám šest hvězdiček!! ()

melisos 

všechny recenze uživatele

Lichý pár , jak vyšitý . Lau Kar Wing a Sammo Hung Kam-Bo a jejich dvojčata mistrů v paradní fazóně . Je to jízda v choreografii s šavlí a oštěpem . Leung Kar Yan se tu sice úplně nepředvedl , ale i tak nezklamal . Děj klasický mistři naučí žáky a ti se pak mstí . Nejlepší bojovka je asi na konci , kdy se má rozhodnout mezi Hungem a WIngem , kdo je lepší na počest jejich mistrů . Humor tu taky není špatný , pokud je někdo zvyklý na HKC . Pro mě to patří mezi 200 nejlepších kung fu co jsem viděl . ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro příznivce činského kung fu a zejména soubojů se zbraněmi povinnost. Jinak trapná přiblblá komedie s nekonečnými bitkami a nulovým dějem. Prostě jedna z asi několika set hong kongských klasických kung fu mlátiček. Choreografie soubojů je ale opravdu špičková. Jen ne prostě podle mého gusta, tyhle nekonečné souboje většinou dvou postav mě příliš nebaví a neberou... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama