Reklama

Reklama

Recenze (9)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Tučný drak prichádza a nie je to samozrejme nik iný ako Sammo Hung ktorý má pomáhať strýkovy v jeho reštike, ale viac ho zaujíma aby bol ako jeho vzor Bruce Lee. Takže veselo robí hovadiny a často mláti treťotriednych gangsterkov, z čoho sú potom tradične len problémy. Sammo napodobňujúci Bruca Leeho je skvelý a vtipný, hlavne keď sa zúčastní natáčania filmu s namysleným ( a nepodobajúcim sa ) Bruceho imitátorom a napokon tam vymlátil celý komparz, len mi trochu vadili tie ko(z)mické zvuky a srandovná hudba čo k tomu znejú. Vrcholom filmu je potom postupný súboj s troma bodyguardmi zločinného profesora z ktorých najpozoruhodnejší je ten černoch, čo je v skutočnosti začiernený číňan s afro parochňou. Jednoduchá, štýlová kung-fu zábavka. ...a ten Sammov strýko s krivou držkou je naozaj unikátny exemplár. ()

Šuplík 

všechny recenze uživatele

Páni, Sammo Hung natáča poctu svojmu vzoru - Brucovi Leemu. A ja som unesený! Som vždy hovoril, že Sammova choreografia nie je na zahodenie, myslím že hravo prekoná aj Jackieho Chana. Možno práve preto majú ich spoločné filmy (ako Navěky Drakem, Šťastné hvězdy či Projekt A) tak parádne súboje. A Yuen Biao je majster na kopy! ()

Reklama

miklaras 

všechny recenze uživatele

Příjemný filmeček v podání skupiny Seven Little Fortunes. Sammo napodobující Bruce je geniální, občas je k vidění Yuen Biao, což mi udělalo radost stejně, jako otec a syn Fung Fung (strýček s pokřivenou tváří) a velepadouch Fung Hak On. Sammo málokdy zklame a tady se parádně a vtipně poklonil Brucovi. ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

Sammo Hung jako těžkotonážní klon Bruce Leeho? Neděste se, nejde o žádnou sci-fi, tohle je parodie na Bruce Leeho filmy (a zdaleka ne jen na Enter the Dragon). Není to ale humor zesměšňující, spíš posilující auru legendy (Bruce zemřel o pět let dříve, v roce 1973). Sammo je docela ve formě a tak se dočkáme slušné akční choreografie... Jinak se film nese v "poetickém" a trochu drsném humoru své doby, v sedmdesátých letech se prostě v HK točily komedie sestávající se spíš z gagů, které překvapí než pobaví, každopádně - tenhle film si určitě zaslouží pozornost nejen Brucových fanoušků (narážek na Bruce je tu skutečně mnoho a Sammo hodně trénoval gesta, pohyby a artikulaci... to předvede už v úvodní scéně, kde se mimochodem mihne i Yuen Biao a Mars (Mars je dlouholetý člen stuntteamu Jackieho Chana)). Jestli vás někdy přepadne chuť na nějakou HK starou školu a chcete něco trochu se vymykající době, pak je Enter the Fat Dragon rozhodně originální volbou... Není to sice bůhvíjaký majstrštyk, ale najdete v něm momenty, které potěší duši každého HK fandy. 60% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Sammo se předvádí!! Ale předvádí se fakt excelentně a vzdává uctivý hold Bruce Leemu ... Děj filmu je skutečně nejjednodužší, jaký si snad lze vymyslet. Sammo odjíždí z čínského města, kde se stará o prasata a trénuje kung-fu dle mistra Bruce Leeho, do Hong Kongu, kde u strýčka pracuje v místní malé restauraci ... Restaurace se stane cílem útoků pouličních gangsterů, které Sammo několikrát vyklepne, ale tím se s místní mafií dostává do křížku stále víc ... Vše se nese v humorném stylu, je to vlastně komedie, humor jsem tak nějak přešel a přečkal ... není to zas tak hrozné (protože hongkongský humor fakt většinou nemusím ...), občas jsem se i pousmál... Škoda, že Sammo Hung nacpal do filmu toho humoru tolik, protože když to shrnu s akcí, tak je to tak 50 na 50 (humor vs "fighty"). Každopádně choreografie soubojů, souboje a akce, kterou zde Sammo Hung předvádí přesně ve stylu Bruce Leeho je ABSOLUTNÍ PECKA!!!! Neuvěřitelně dokonalá technika, zjednodušené údery, kopance, protiúdery, protihmaty, šílená rychlost, nunchaky, kálí sticks, nepřátelé padají po max 3 úderech jak mouchy po postřiku biolitem ... Od 50. minuty již soubojů jen přibývá, film pak končí v grandiozním finále, kde Sammo Hung bojuje proti černošskému mistru karate, evropskému šampionu v boxu a čínskému mistru v tradičním kung-fu ... a to postupně. Pro milovníky martial arts filmů, Bruce Leeho, Sammo Hunga a opravdu špičkových technických soubojů naprostá povinnost!! Kdyby se film vezl více ve vážném stylu byl by to u mne plný počet ... Jinak takhle je to hrozné komediální béčko s neuvěřitelně ošklivými herci (hlavně filmový strýček Sammo Hunga je fakt něco, na tom člověku se Pánbůh fakt vyřádil ...), ale jedněmi z nejlepších soubojů, jaké jsem mimo filmy s Brucem Lee viděl ... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama