Reklama

Reklama

Recenze (3)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Podobna komedia ako Goofy Gang od Stanley Funga z rovnakeho roku (co bude väcsine ludi asi prd platne, kedze okrem mna to tu videl len jeden clovek, ale nech som za znalca, ha ha). Cize dalsi film o nejakom ukrivdenom chudakovi (Sammo Hung), ktoreho nastve jeho nadriadena a tak sa ju rozhodne uniest kvôli vykupnemu. Ale kedze je to totalny packal, tak to pokazi a unesie jej nevlastnu dceru Jo (Joey Wang) za ktoru ani nebude mat chut vyplatit vykupne. Naviac je tu dalsi ukrivdeny chudak (Kenny Bee), ktory Sammovi unesie s pod nosa Jo, takze sa to riadne skomplikuje. Celkom slusny namet na situacnu komediu, ale velka sranda to nie je. Na papieri to je vtipnejsie jak vo filme. Humor vo filme najcastejsie vyplyva zo Sammovych a Kennyho pokusov sa pitvorit pred unesenou, aby ich nespoznala, co mi dvakrat vtipne nepripadalo. Okrem tychto epizodiek sa to berie celkom vazne a ja som nemal prilis chut fandit tym dvom ukrivdenym chudakom, ktory konaju nespravne veci. Dvakrat sympaticky nepôsobia aj ked ich hraju moji oblubeni herci. Sammo neprekvapi, ze zvlada aj cisto dramaticku ulohu. Zato nepotesi jeho fanusikov, ktory ocakavaju v prvom rade bitky, ktore tu ziadne nie su. Vysledkom je priemerny film maximalne na jedno pozretie. Ak vas ale predsalen bude bavit, tak skuste aj ten Goofy Gang. 5/10. ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

Když se po jednom z rutinních prodejů šperků zmocní utržených peněz zloději, je jeden ze zaměstnanců, Ting (Sammo Hung), obviněn jako komplic. Nakonec ho policie nechá jít, ale v obtloustlém loserovi tak dozraje vztek na celou firmu a hlavně na šéfovu manželku, která jí v době jeho nemoci řídí. Tinga tedy napadne, že by nějaké peníze mohl opravdu ukrást, ale jde na to chytře - rozhodne se unést šéfku a zažádat pana Chou o výkupné. Ponaučení: Když vymyslíte ďábelský plán, neříkejte si ho nahlas v záchodové kabince. Tinga totiž uslyší Piao (Kenny Bee), zelenáč, který právě nastoupil a doufá, že mu z odposlechnutých informací něco kápne. Tajně Tinga sleduje a nafotí celý únos, aby ho mohl vydírat. Ani jeden z nich si při tom nevšimne, že shodou nešťastných náhod Ting unesl šéfovu dceru, která právě přijela z Ameriky. Piao jí navíc unese Tingovi a donutí ho vyjednávat o výkupném. Kdyby se něco podělalo, bude Piao v pohodě. Vskutku dokonalý plán, který ale nepočítá s omylem při únosu a s faktem, že šéfova manželka jeho dceru nenávidí a nejradši by únoscům doporučila, ať jí zakroutí krkem (a taky to udělá ;). Navíc tu dceru hraje Joey Wong a kdo jí kdy viděl, ten ví, že jejím půvabům nelze odolat, sledujeme tak dvě linie příběhu - otloukánka Tinga, který musí poslouchat paní šéfovou, vyhrožujícího Piaoa a podezřívavého, leč trochu vyšinutého policejního inspektora (vynikající Anthony Chan) a pak Piaoa, který všemi silami před okolím skrývá svou novou spolubydlící (jejich komunikace probíhá čistě v rámci žánru bláznivé komedie, mezi nejlepší scény patří Kennyho imitace několika osob ve chvílích, kdy má Joey zavazáné oči). Je fascinující, že režisér Alfred Cheung (On the Run) si vystačí s pouhou komediální složkou a buduje svou skorobuddy-komedii (obě hlavní postavy se setkají v pravém slova smyslu až po polovině filmu, kdy si Sammo konečně uvědomí, kdo na něj ušil boudu) naprosto bez akce, navzdory tomu, že mu před kamerou pobíhá Sammo Hung. Je tu pouze jedna honička po tržišti, ale ta je velice blesková. Možná proto film ve výsledku působí trochu pomalým dojmem i přes smršť gagů, kterým zdánlivě nikdy nedojde dech - Interakce mezi Kennym a Sammem je bez chybičky, Joey Wong to sluší i ve svázaném a zuboženém stavu a kdyby se náhodou přestali diváci smát, zaúřaduje Anthony Chan a kupa čestných roliček, je tu Wu Ma jako majitel tetovacího salónu a překvapení největší - Bolo Yeung jako náhodný chodec, jeho výstup je bleskový, ale o to víc si ho užijete. Ale chybovat je lidské, jak prozrazuje název snímku, takže musíte být tolerantní i k Cheungovi, který tuhle komedii zrežíroval tak trochu na půl plynu. Nechybí tu kvalitní humor a dobré herecké výkony, jen to všechnou slouží až tristně primitivní a příliš pomalu vyprávěné dějové lince. V osmdesátých letech zřejmě film rychle zmizel pod náporem slavnějších a lepších hitovek, dneska představuje příjemnou a koukatelnou komedii, bohužel málo praštěnou na to, abyste si jí opravdu zapamatovali. 60% ()

Reklama

maty39 

všechny recenze uživatele

To Err Is Humane. Čistě komediální (neakční) záležitost o dvou povedených únoscích. Sammo Hung je naštvaný na svojí šéfovou a tak se jí rozhodne unést. Jenže unese její nevlastní dceru. Tu mu však unese jiný zaměstnanec té samé firmy, který se dozvěděl o jeho plánech... 70% ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama