Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlý princ Daglen (Chen Sing) se zaměřuje na sbírání všech posvátných příruček o bojovém umění. V jeho bohaté sbírce chybí už jen trojice bojových manuálů z klanu Wu Tang mistra Ku. Jelikož příručky nelze získat po dobrém, maskuje se jako slepec a pokusí se o příjetí do chrámu Shaolin. Mezitím se syn mistra Ku zvaný Little Tiger (James Tien), který trénuje v chrámu kung-fu pod dohledem bývalého opata Pu Huie (Kang Chin), dozví o nekalostech prince Daglena a marně se snaží varovat ostatní. Princ se zmocní manuálů a jako rukojmí si vezme hlavního opata. Podaří se mu uniknout, ale odmítá opata vydat. Chrám Shaolin hodlá udělat vše pro to, aby se jejich opat navrátil zpět! (Epistemolog)

(více)

Recenze (3)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicke kung-fu o manikovi, ktory si musi dokazovat, ze je najlepsi kung-fu borec. Akurat to nie je nejaky potulny majster a svojich protivnikov nezabija, ale je to zamozny princ (Chen Sing) a vystaci si s manualom kung-fu od ostatnych majstrov. Ale kazdy majster sa manualu nechce vzdat a tak ho princov hlavny poskok (sialene namaskovany Sammo Hung) zabije. Syna jedneho z mrtvych majstrov (James Tien) zoberie pod svoje kridla slepy mnich (Kang Chin), ktory ho väcsinu filmu uci kung-fu na finalnu pomstu. Popritom sa princ snazi dostat do Shaolinskeho klastora, kde chce ukradnut dalsie manualy. Takze medzi akcnym uvodom a finalnym zuctovanim väcsina filmu pôsobi jak klasicky heist v ktorom chce princ vykradnut Shaolin. Dejova omacka dvakrat velka zabava nie je a ani bitky za vela nestoja. Väcsinou su strasne pomale a fadne. Dynamickejsi je len suboj medzi Sammom Hungom a Kang Chinom, ktoreho Sammo oslepi. A potom este celkom ujde finale. Ale celkovo to za vela nestoji. James Tien sa nikdy poriadne v bitkach nepredviedol a tento film nie je vynimkou. Zo znamych xichtov, ktore sa tu mihnu ma aspon kratku bitku Meng Hoi. Stvali ma niektore aj klasicke kulisy s namalovanym pozadim. Vysledkom je tuctove kung-fu. 5/10. ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Své chvíle v Shaolin Plot (1977) má James Tien i Ching Ying Lam. Biao Yuen se mihne jako bojovník ve škole a poprvé více mluvícího Wah Yuena zaregistrujete jako bodyguarda v paláci a Sammo Hung má fakt šílenou masku.:-) ()

Reklama

salfa72 

všechny recenze uživatele

Tento kung fu kousek patří k tomu lepšímu, co se dá z HK kinematografie vidět a to i díky skvělému hereckému obsazení, souboje jsou opravdu dobře udělané, zvlášť od chvíle, kdy se na scéně objeví šaolinský mnich (kterého ztvárnil herec Kam Kong), který žije v ústraní dostane film ten pravý spád. Děj je prostinký, jak už to u těchto filmů většinou bývá, princ touží se naučit všechny styly kung fu, aby byl neporazitelný a tak sbírá vzácné knihy o kung fu stylech, aby se ke knihám dostal, neváhá použít lest a dokonce i zabíjet. Chan Sing v roli prince, je díky svému vzhledu velice věrohodný a dokonale se na tyto role hodí. James Tien v hlavní kladné roli mohl dostat daleko více prostoru, dokonce i v závěrečném souboji si moc neškrtl, což je velká škoda. Sammo Hung tu je doslova k nepoznání (aspoň já ho nepoznal :D), jeho maska je opravdu šílená, jak se píše v diskuzi. Mezi strážemi, které hlídají princův palác se kromě Wah Yena mihne i Lam Ching-Ying, na druhou stranu mezi šaoliny, kteří stáží knihovnu (ti v oranžovém rouchu) můžete vidět Marse, mezi šaolinskými mnichy svlečenými do půlky těla můžete zase zahlédnout Casanovu Wonga. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama