Reklama

Reklama

Nindža odplácí

  • Hongkong Xiong zhong (více)

Obsahy(1)

Bruce (Bruce Le) pracuje v Římě pro mafiánskou organizaci a po nepovedené akci končí ve vězení, načež se rozhodne s kariérou zločince skončit. Jeho bývalí soukmenovci, kteří právě unesli dceru amerického velvyslance Sophii, však nesouhlasí a začnou mu usilovat o život. Bruce se spojí s italskou policií a pouští se do pátrání po zmizelé, jež ho zavede až do Paříže či Hong Kongu. (J.Connor)

(více)

Recenze (16)

Pecival 

všechny recenze uživatele

Bruce Le a Chick Norris představují hodně ujetou bizardnost, která kopíruje kde co, od Bonda po Cestu draka. Ve spravné společnosti s podporou nějakého alkoholu, ale může slušně pobavit. Je svým způsobem zábavně dementní, dialogy jsou opravdu peklíčko, stejně jako herečtí představitelé. Korunu tomu dodává ultimátní rychlodabing, který zvyšuje WTF efect o sto procent. ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Na tyhle filmy by měl existovat nějaký zákon. Nevadí mi, když se vykrádají hlášky nebo scény z jiných filmů (např. v parodiích), stejně ať se dělají remaky. Ale tyhle nechutnosti bych zažaloval. Vykrádat hudbu z filmů Bruce Leeho i z bondovky Goldfinger, vykrádat zvukovou stopu Bruce Leeho, používat jméno a kopírovat jeho styl jen pro vytvoření jakéhosi filmu, to snad ne. Nebo to asi byla parodie. Protože tak nemožný film jsem dlouho neviděl. Viděl jsem kdysi na VHS, dnes po 20 letech znovu. Jedna hvězda za akční souboje s ninjama a Bolo Yeunga, alespoň toto zůstalo originální. Zbytečná nahota provázela a degradovala celý film. ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

No jak je zmiňováno v předešlém komentáři hlavní herec si dal jméno Bruce Le s jedním e,kopíruje Bruce jak může. Všichni běloši jsou tady reprezentováni tlusťochy,kteří se neumí prát až na ty dva svalovce,ale ti hned skončí taky na zemi. Bez jakéhokoliv nápadu film plyne unyle. Postavy z jiných filmů,dokonce jsem tam uslyšel hudbu z Jamese Bonda,nevím jestli herec,který si film i sám režíroval chtěl vsadit na osvědčené scény z jiných filmlů v domění,že z toho bude hit nebo co já vím. ()

videofil 

všechny recenze uživatele

Tento film vyšel na začátku devadesátých let u nás na videokazetách dnes již neexistující společnosti Lars. Ve filmu je slyšet původní hlasy. Co se českého dabingu týče, jedná se o takzvaný voice-over. Všechny ženské role dabuje Soňa Dvořáková a všechny mužské Petr Vacek. Jedná se o typický béčkový film. Herecké výkony zde nejsou žádné, texty jednoduché, jakoby vypadli z nějakého amerického nekonečného seriálu, obsah velmi jednoduchý. Ale ukázky bojových umění dokonalé. I když je příběh jednoduchý, tak nenudí a dobře se na něho dívá. Když jsem film viděl poprvé, dal jsem mu tři hvězdičky. Po více než patnácti letech jsem si ho pustil na videu znovu a musím říct, musel jsem hvězdičku přidat. Tentokrát se mi film líbil mnohem víc, než kdysi. Myslím si, že i přes svoji jednoduchost si je zaslouží. Ze všech akčních hvězd filmu je nejznámější asi Bolo Yeung a Harold „ Oddjob „ Sakata. Docela se mi líbí i hudba, která film doprovází. Ve scéně, kdy je Sakata na lodi, je slyšet motivy z Jamese Bonda. Možná proto, že nejznámější Sakatovou rolí je postava z Goldfingera. I zde používá svojí smrtící buřinku. Samotný závěr se odehrává v římském koloseu, kde se asi nejvíc ukazuje, jak Bruce Le kopíruje legendárního Bruce Leeho. Ale ukázky bojových umění jsou skvělé. Na videokazetě je možné před samotným filmem shlédnout také trailer k tomuto filmu. Když jsem si pročítal zdejší komentáře, tak mě pobavil J.Connor. Z jeho příspěvku jsem pochopil, že se mu film nelíbí, ale na druhou stranu ho má na dvd. Osobně mi to trochu zavání zaujatostí vůči béčkovým filmům, ale na druhou stranu je to pro j.Connora možná tak špatný film, že je raritou ho mít doma. Nebo uživatel keoma26. Film je podle něho děsný, ale v mládí ho viděl několikrát. Tak to mě také pobavilo. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Obskurnost nejhrubšího zrna. Amatérské homemade kung-fu natáčené v Římě, Paříži a Hong Kongu a autorský počin zřejmě nejmenšího a nejhubenějšího akčního hrdiny všech dob. Neuvěřitelně naivní bitky se střídají se scénami, které každý brakomil musí ocenit (závěrečný souboj a animované nákresy toho, co se zrovna záporákovi zlomilo, uťatá hlava či useknutí ruky... jinou holou rukou). Tvůrci si to asi opravdu užívali a aby toho všeho nebylo málo, tak si dopřejeme i neuvěřitelně vlezlou a kýčovitou synthi muziky, která se pořád opakuje, pařížskou diskotéku, záplavy žen nahoře bez a také několik dost nechutných 70kových softcore scén, např. když hrdinové vymlátí porno studio nebo když se úlisný Bolo Yeung (zde jako Bolo Yang Tse) sápe na zfetovanou Sophii. Freak show doplňuje Sakata z Goldfingera, zde obdařen kovovou rukou s drápy, ale stále disponující vražednou buřinkou. Nářez, nářez, nářez...jo a Chick Norris není ten chlap z kolosea, ale ta mužatkovitá italská policajtka. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama