Reklama

Reklama

Železní andělé

  • Hongkong Angel (více)
Trailer

Obsahy(1)

V osmdesátých letech prorůstá Hong Kongem mafie pro výrobu a šíření drog. Policii se díky dobrým informátorům podaří zjistit místo, kde pěstuje opium a na místo vyšle zvláštní komando. Po přestřelce zvítězí policie a obrovské opiové pole je zničeno. Tento zásah mafii rozhořčí natolik, že postupně začne vybíjet vyšší policejní důstojníky. Proto jsou najati tři specialisté, aby našli a zneškodnili hlavní představitele syndikátu. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Železní andělé jsou mnohými povážováni za hongkongskou odpověď na Charlieho andílky a také já musím uznat, že něco na tom určitě bude. Byť rozdíly se najdou, například Charlie se tady jmenuje John a jeden z andělů je chlap. No dobrá moc velké rozdíly to nejsou, ale přesto v konečném důsledku z toho vycházají Andělé vítězně. Rozhodně to, ale není příběhem, který je tradičně až na druhé koleji, Policisté podniknou zátah na makovicová pole a mafie se jim začně mstít, policisté jsou z vražd celý bezradní a tak s pomocí Američana Alexe (Alex Fong) najmou tým Andělů v podání Moon Lee, Elaine Lui a Hideki Saijo, aby porazili gang madam Sue v podání Yukari Oshimy. Pro průměrného znalce hongkongských filmů to nejsou extra známá jména, ale v konečném důsledku to vůbec nevadí. Po tradičíním úvodním seznamování s postavami už, ale najiždí ta správná akce, kdy se střelivem ani souboji nešetří a například závěrečný souboj, kterého se účastní pouze dámy, se jen tak nevidí. Železní andělé jsou tak klasickým hongkongským snímkem z konce 80. let. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Tomuto akčnému hongonskému béčku nemožno uprieť množstvo akcie a niekoľko originálnych akčných prvkov, ale zlyháva v ostatných filmových súčastiach - od trápnych postáv cez hudbu až po početné dejové i iné nelogizmy. Ženská-záporák je na výsmech, ženská zostavička akejsi detektívnej partičky detto a tie dialógy a humorné vsuvky...no commet. Do dvojky pre istotu zachovania zdravého rozumu radšej ani nepôjdem. ()

Reklama

lajkus 

všechny recenze uživatele

Z nějakého mě neznámého důvodu, jsem si dneska vzpomněl na Železní andělé 1 a 2. Filmy, které jsem od svých 15ti let neviděl ani jednou, protože jako 12tiletý sráč jsem je viděl asi 1000krát a neustále jsem si je od dědy (který je měl na origo VHS) půjčoval. Musím znovu zhlédnout a zjistit jestli jsem byl 12tiletý debil a nebo jsou tohle jedny z nej akčňáků, co jsem kdy viděl... ()

TO 

všechny recenze uživatele

Železní andělé mě odjakživa přišli slabší jak Ultra Force či Red Force. Policisté zničí opiová pole a drogová baronka se pomstí zabitím mnoha policistů. Proti ní je nasazena skupina dvou holek a chlapíka, kteří překazí té zákeřné mrše zásilku zlata. Akce tam je dost, i scény boje jednotlivců proti mohutné přesile nechybí, ale právě vůči Ultra Force, Red Force nebo filmům Johna Woo mi toto přišlo trochu horší, jak dějově tak choreograficky. Jen průměr ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Charlieho andílci po čínsku, kde místo Cameron Diaz a Lucy Liu jsou dvě čínský kočky, což je super a místo Drew Barrymore jeden ošklivej Číňan, což už ale tak skvělý zase neni. Nicméně akce je to fakt monumentální, sice po první mega akci na opiovým poli to trochu sklidní a je tu mírný seznámení co, jak, kdo, kde, a kdy a vytvoření zápletky, ale to je jen takový nutný zlo, aby to tam následně mohli Andílci nehorázně rozjet s těžkou střelnou technikou a zlikvidovat tak caa 200 nepřátel během 30-40 minut a navíc závěrečnej souboj s hlavní záporňačkou je fakt drsnej a netrpí nějakou light verzí jen proto, že se tam rubou tři holky. Skvělá akční béčková zábava ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama