Reklama

Reklama

Feria: Nejtemnější svit

(seriál)
  • Španělsko Feria: La luz más oscura (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Jejich pohřešovaní rodiče jsou obvinění z rituální vraždy 23 lidí. Dvě sestry kvůli tomu v Andalusii čelí opovržení a jsou odhodlané zjistit pravdu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

lineker 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec se to dle mého nad ten průměr vyhrabalo. Ten seriál měl všechny dobré karty v ruce. Malé městečko a zavřený důl, který ukrývá jedno velké sekta tajemství. Postavy stravitelné a obě sestry dokonce více než to. Škoda toho chvílemi bečkového vizualu a scénaristických nejapnosti. Konec otevřený pro nový začátek. ()

Kennedy_R 

všechny recenze uživatele

Pro mě byl seriál příjemným překvapením. Téma, které mi přijde dost zajímavé a originální. Některé rysy, zvláště přítomnost tajemné sekty, jsou stejné jako v podobném seriálu Archive 81. Rozporuplné hodnocení zde na ČSFD chápu. Tohle je přesně seriál, který vás zaujme nebo prakticky neosloví. Mně ale podobné náměty dělají dobře po těle a můžu je sledovat často. Mají společný rys - záhady. ()

Reklama

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Proboha, co mělo být to zvířátko? Vypadalo to jak kočka, když přeplave kanál plný hoven. Za to půjdou tvůrci do pekla, protože tím urazili satana a jeho démony... Když za podivných okolností zemře třicet lidí, zůstanou dvě sestry samy, protože jejich rodiče jsou podezřelí z jejich vraždy. A pak se vzájemně hádají a usmiřují, nechávají si motat hlavu různými magory kolem a ještě vyšetřují, co se jejich rodičům stalo. No blábol to je. A navíc používají tak tmavý filtry, že ani večer nebylo na obrazovce pořádně vidět, co se děje, ne že by to tak moc vadilo, ale bolely mě oči a hlava. Nakonec to skončí tak, že jedna sestra odemkne bránu do pekla a pustí další malé hovnivé kočky na Zemi... A jinak spousta tajemna, nevyřčených otázek i odpovědí, všeznamenajících i nicneříkajících pohledů, a několika policajtů, kteří chtějí a nemohou, případně nechtějí a mohli by. Strašné. ()

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní béčkový seriál, který si vzal na mušku sektu a jejich vliv na lidi. Velmi dobře vykresluje stavy mezi realitou a představivostí resp. halucinogenními stavem, do kterého se mohou lidé dostat. Sekta má na to zavedený "rituál", který se obalil hávem fantasy. Po celou dobu si drží správnou mysteriózní atmosféru, téměř bez lekacích scén, budovanou postupně tak, jak se odkrývají praktiky sekty, využívající motiv odemykání pěti pečetí, po jejichž odemčení přijde "nový svět bez bolesti, utrpení ". Základem story je rodina a především dcery, na které dění sekty dopadnou také. Právě na nich se pak odrazí střety obou táborů, těch, kteří nepodlehnou a naopak. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Človek dúfal v niečo, no dostal úplne niečo iné, pričom s týmito teen nevýraznými pičovinami, ktoré by chceli byť niečim, čím nikdy nebudú, rozhodne nemienim strácať čas. Samozrejme, ako to už momentálne na Netflixe chodí, úvod ako z partesu pre reklamu LGBT a vymývanie mozgov násťročným. Buzeranti či BÍ-čka, všetko je už morálne či normálne, čoskoro bude bežné trtkať i rotvajlera. Kurva kto hentej zgerbe platí za ich platformu, tomu musí reálne jebať. No a keď sme pri tej platbe, tak henta ich chabá, primitívna výhovorka, že majú pokles v ziskoch (iba) kvôli akému si “Disney” kanálu, tak tomu môže veriť tiež len absolútne tupý, dementný retard bez štipky inteligencie. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • Vo videopožičovni je na stene plagát k filmu Vec (1982). (Marceloo)

Reklama

Reklama