Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmový přepis stejnojmenné novely spisovatele Jana Otčenáška realizoval režisér Jiří Weiss v roce 1959. Jde o příběh krátké a tragické lásky dvou mladých lidí, kteří se setkali v těžkých dnech heydrichiády. Hanka, která byla pro svůj „neárijský původ“ odsouzena k živoření v terezínském ghettu, se vzepřela a utekla před transportem. Pavel se jí ujal a přes všechna výstražná hlášení, přes všechny trpké zkušenosti ze svého okolí a přes ustavičná varování své matky ji ukryl v malé komůrce na půdě domu. Denně ji navštěvoval, bratrsky se s ní dělil o příděly, učili se spolu a snili o tom, až bude po válce. Pomalu poznali, že se jejich přátelství změnilo v lásku. Ale sousedka Kubiasová, kolaborantka, Hanku vyslídila a prozradila… (Česká televize)

(více)

Diskuze

Uživatel Laliss smazal svůj příspěvek.

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Bohužel hlavní hrdina na mě působí lehce slaboduchým dojmem a scéna, kdy vyděšenej pobíhá po pavlači s nedoholenou hubou plnou pěny na holení tak, aby pokud možno každýho upozornil na to, že něco fakt skrejvá,  ho v mejch očích  definitivně zařadila mezi idioty. A pak se těžko dojímat nad krásnou láskou za časů haydrichiády.... Dám tři, ale jedna hvězda je navíc za krásný oči Hančiny (Daniny) a za to, že je to klasika...

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Krásný film o lásce a zamilování v době temna. Hodnotím lepšími 4*. Možná někdy hodnocení změním na plný počet. 

BrunoAnthony

BrunoAnthony (hodnocení, recenze)

je to dobré, ukazovat zvěrstva Němců, která tady prováděli za války, nějak se na to poslední dobou pozapomnělo

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Noir Film Festival 2021: Filmy bez předsudků

Noir Film Festival 2021: Filmy bez předsudků

18.08.2021

Noir bez předsudků bude stěžejním tématem 9. ročníku Noir Film Festivalu, který se letos stěhuje na nové místo – hrad Český Šternberk, v jehož pěti interiérových sálech a na hradním nádvoří bude od… (více)

Reklama

Reklama