Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chudý mladík z venkova přijíždí do města s cílem začít pracovat v barvírně dobrotivé slečny Ho. Tu vydírá místní boss, který se jí snaží ukrást její rodinná tajemství a využít je ve svém vlastním podnikání.

Kuan Feng-yao (Aaron Kwok), chudý, bosý mladík z venkova, přijíždí do města., aby začal pracovat s kamarádem svého zemřelého otce.. Přítel pracuje jako manažer v barvířské dílně a ovládá umění Kung-fu, ale toto bojové umění již před lety opustil.Barvířská dílna patří místní sympatické ženě Ho (Maggie Cheung)., která je ale pod silným tlakem okolí – místní rváč Ke Hu Pu (Kenneth Tsang)se snaží zmocnit tajného rodinného receptu, pro vlastní busines. Když je jednoho dne dílna vypálena, rozhodne se bosonohý kluk pro odplatu – využívá svých skvělých bojových schopností, nicméně svým jenáním způsobí další potíže (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

kitano 

všechny recenze uživatele

Nenápadný no o to posobivejší kung fu snímok, spájajúci v sebe zápletku z klasických kung fu filmov (dve súperiace organizácie v malom mestečku) a modernejšie dynamicky nasnímanú akciu za pomoci drotov a rýchleho strihu. To platí aj pri obsadení, keď sa pred kamerou stretáva hviezda od Shaw Brothers Ti Lung s mladou herecko-speváckou hviezdou Aronom Kwokom. Posobivosť snímku sa skrýva hlavne v detailnom stvárnení a prekleslení charakterov (naivný chlapec ktorý nedokáže rozpoznať dobré od zlého a to najdoležitejšie je preňho pár nových topánok, dobrodinecká pani, ktorá spraví všetko aby pomohla ľuďom v núdzi aj na úkor vlastného dobra, charizmatický majster prebývajúci v utajení, skrývajúci sa pred minulosťou). Komediálne ladený začiatok sa postupom ďeja mení v nečakane silnú drámu, kde nechýbajú zvraty, obeta, zrada, či intímna romanca. (9/10) ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Myslím, že moja hviezdička, ktorá zrazila hodnotenie pod doterajších neuveriteľných 80 % je jediným pozitívom, ktoré som mohol v prospech tohto filmu vykonať. Je ocenením choreografie súbojov v štýle kung fu, na ktoré je možné istú dobu pozerať. Ale aj tie však po krátkej dobe začnú nudiť. O deji sa nedá vôbec hovoriť bez použitia žalovateľných urážok jeho tvorcov i obdivovateľov. A tak bude najlepšie, ak tento film zaknihujem medzi svoje omyly a už sa ním viac nebudem zaoberať. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jedna sa o jeden z tych znesitelnejsich kung fu filmov s divokymi nerealistickymi súbojmi. V prvom rade za to môze zapletka, ktora aj ked je jednoducha, tak ma zaujala a hlavnemu hrdinovi som fandil. Takisto ostatne postavy su putave a na konci som lutoval, ze som s nimi nestravil viac casu. Bitky na mna posobili skoro az rusivo, kedze tento letecky styl mi nevyhovuje. Ale tentokrat sa celkom dali vydrzat pretoze herci doslova nelietali, ale len sa neralisticky odrazali od zemi a obsahuju aj dost kontaktov medzi supermi, takze miestami vyzeraju normalne. Asi najviac sa drzia pri zemi akonahle dostane moznost sa predviest Lung Ti, ktory ukazuje, ze zo svojich schopnosti nic nezabudol. Vysledkom je slusnych 6/10, ale fanusikovia tohto podzanru isto prihodia dalsie body. ()

ZeldaZ 

všechny recenze uživatele

Poměrně překvapení z vod starších kung-fu filmů. Děj, sice nepříliš originální, ale nepůsobí jen jako výplň mezi bitkami, kterých zase není tak mnoho. Charismatická Maggie Cheung, "Li Mu Baiovský" Lung Ti a sympatický Aaron Kwok jsou silnou trojkou celého filmu. Jak napsala ladynka - hravá wuxia tragédie. Stála za zkouknutí! ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama