Reklama

Reklama

Feng yun xiong ba tian xia

  • Hongkong 風雲─雄霸天下 (více)
všechny plakáty
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

HKstars 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno vysoko v horách a hluboko v Číně, žil jeden z nejlepších bojovníků na světě, který toužil být tím úplně nejlepším. Věštci mu předpověděli, že za deset let bude schopen porazit bojovníka jménem "Svatý Meč" a poté, že se stane vůdcem všech kung-fu klanů. Bude pro to ale muset něco udělat. Krom svého syna Frosta (a dcery Charity), musí nalézt ještě bojovníky jménem Cloud (Aaron Kwok) a Wind (Ekin Cheng) a vycvičit je. "Když se Cloud (mrak) a Wind (vítr) spojí, vznikne bouře - tím bude dílo dokonáno"... tak praví věštci a tak praví i úvod čínské fantasy Storm Riders, která byla jedním z nejbouřlivějších a přesto nejnudnějších zážitků mého života. Film z roku 1998 se hrdě nese napříč novým trendem filmů, které jsou napěchované triky a hrajícími popovými hvězdami (jak Aaron Kwok, tak Ekin Cheng zároveň udělali kariéru jako zpěváci), které povětšinu času poletují po bluescreenu (což je díky pidirozpočtu dost vidět) a máchají kolem sebe mečem v houšti zrychlených pohybů, zběsilých střihů a nechutně artistických prolínaček (tentokrát se dokonce prolínají statické obrázky, film a renderované sekvence... to už mé oči nevydrží ;). Ale budiž - když herci neumí pořádně bojovat, může pomoci kouzelná atmosféra a dobře vystavěný příběh. Bohužel - nedočkáte se ani jednoho. Atmosféru rozhodně nezajistí chabé digitální triky (skutečně jsem místy žasl nad tím co lze pustit na plátno) a standardní nasvícení, fandu hongkongských filmů už neokouzlí ani velké chrámy a kláštery, všude jich je totiž plno ;) O příběhu ani nelze mluvit, protože není o čem mluvit. Celé dvě hodiny jsou jedno velké nic, které je obaleno nečekanými útoky nových postav, takže v reálu to pak vypadá tak, že se z ničeho nic objeví tři nové postavy (jejich jména dokonce probliknou... asi aby byl divák v obraze ;), které jsou pro vývoj děje naprosto nedůležité a mají diváka pouze zmást a odvést od skutečných slabin filmu. A i když budete fanda (spíš fanynka) thymolinového úsměvu modrovlasého Aarona Kwoka nebo budete žasnout nad leskem vlasů Ekina Chenga (popř. nad kvalitou jeho hlasu, který se uplatní během několika scén), na filmu to nic nezmění - zůstane nudnou, zbytečnou ikonou HK filmového průmyslu do které bylo (soudě podle množství triků) nasypáno hodně peněz. Zajímavé, u recenze na Man Called Hero jsem naříkal, že chci Storm Riders vidět, protože podle ohlasů na zahraničních webech je prý lepší než Man Called Hero (oba snímky mají stejné herecké obsazení i štáb), ale... nakonec musím soudit, že Storm Riders jsou výrazně slabší. Doporučuji jen hardcore fandům s pevnými nervy. 40% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavná pohádka, která i přes roztomile neohrabané a dnes dávno překonané triky a cgi působí vizuálně pořád pěkně. Kamera je dobrá a je zde spousta nápadů jak v soubojích tak v kamerové práci a tricích, jenže tempo příběhu se nějak nepodařilo udržet, je to dost rozkolísané. Navíc došlo velmi málo na rozvinutí hlavních charakterů. Něco mi tam prostě chybí. Obsazení je výborné a nemůžu proti němu říct ani popel, jen ten scénář to chtělo více propracovat. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Ono by se mi tohle fantasy i docela líbilo, jen kdyby to ale nebylo tak strašně příběhově překombinovaný a kdyby si Wai Keung Lau neusmyslel, že téměř všechny souboje musi "podporovat" jeho bezvadný triky, který by se sotva uchytily v 80tých letech, natož dnes, škoda, mohla to být pecka, jelikož obě hlavní postavy jsou celkem bojově zdatný a brzdí je jen stupidně natočený souboje, takže je to nakonec jen slušný fantasy, kerý má pár světlejších momentů, ale boužel nic víc, jsem ale i tak zvědavej na pokračování ()

predators 

všechny recenze uživatele

Totální brak! Tady je vymyšlen nejen příběh, ale také bojové umění. Vlastně pochybuju, že někdo z představených nějaké umí. :-) Přeplácané a až komické nejen digitální efekty stojí za starou bačkoru a neomlouvá ani fakt, že se jedná o fantasy. Tady byl asi někdo fakt na drogách... :-) 10% ()

Klay 

všechny recenze uživatele

Takový fantaskní nesmysl o 0% artu a 100% zábavy. Pokud se vám líbí Shinobi, zkuste tohle. Triky jsou slabé a maximálně nereálné, kupodivu tím nijak nenarušují pohádkově naivní atmosféru. Děj o partě mladých lidí, které vychovává jakýsi krutovládce jako své vlastní děti a bojovníky zároveň rovněž nepřekvapí. Pokud ale víte co čekat, nebudete Storm riders zklamáni. 3,5* ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama